کد خبر: 1246281
تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۳:۰۰
یکی از مهم‌ترین موضوعات در راهپیمایی اربعین، توجه به بحث بهداشت و سلامت زائران و کنترل بیماری‌هایی است که مسری بوده و می‌تواند وارد کشور شود. سال گذشته مرکز ثابت درمانی مرز مهران با ۱۶۰ تخت به بهره‌برداری رسید و امسال هم مرکز بهداشتی مرز خسروی افتتاح شد. 
حوریه ملکی

جوان آنلاین: راهپیمایی اربعین به روز‌های اوج خود نزدیک و در کنار حضور گسترده زائران در این حرکت عظیم، پذیرایی و خدمات‌رسانی به آن‌ها هم به صورت گسترده انجام می‌شود. طی روز‌های اخیر، حضور هموطنانی با ادیان و مذاهب مختلف در مسیر حرکت زائران و پذیرایی از آن‌ها تصاویر ماندگاری را به ثبت رسانده است. ضمن اینکه با توجه به گرمای شدید و احتمال شیوع برخی بیماری‌های واگیر، مباحث بهداشت و سلامت عاشقان اباعبدالله در اولویت کار‌های وزارت بهداشت قرار گرفته است. 
 
یکی از مهم‌ترین موضوعات در راهپیمایی اربعین، توجه به بحث بهداشت و سلامت زائران و کنترل بیماری‌هایی است که مسری بوده و می‌تواند وارد کشور شود. سال گذشته مرکز ثابت درمانی مرز مهران با ۱۶۰ تخت به بهره‌برداری رسید و امسال هم مرکز بهداشتی مرز خسروی افتتاح شد. 
در مراکز ثابت خدماتی همچون بستری، آزمایشگاه، رادیولوژی، پایگاه‌های بهداشتی و ... با حضور پزشک و پرستار ارائه می‌شود. 
بر اساس آمارها، نزدیک به ۱۰ هزار نیروی حوزه پزشکی مشغول خدمت به زائران هستند و در مسیر کربلا و نجف و همچنین در حیدریه پزشکان عراقی و ایرانی به صورت مشترک خدمات‌رسانی می‌کنند. حالا در تمام مرز‌های ششگانه، تیم‌های امدادی و بهداشتی مستقر هستند و به گفته وزیر بهداشت بیش از ۴۸ هزار بازرسی بهداشتی از زمان آغاز خدمت به زائران اربعین در مرز‌های منتهی به کشور عراق انجام شده است. 
بهرام عین‌الهی که برای بازدید از مرکز بهداشتی و درمانی شهید حاج قاسم سلیمانی در مرز شلمچه به این منطقه رفته بود با اشاره به این موضوع که این چهارمین اربعین بعد از شروع به کار دولت شهید رئیسی است، گفت: «در سال‌های نخست به دلیل همه‌گیری ویروس کرونا، این رویداد با جمعیت محدود برگزار شد ولی در سال ۱۴۰۱ و با کنترل ویروس یاد شده، جمعیتی بالغ بر یک میلیون نفر از کشورمان در راهپیمایی بزرگ اربعین امام حسین (ع) حاضر شدند و سال گذشته و امسال راهپیمایی پرشورتر هم شده است.»
وی با اشاره به این مهم که مشکل اصلی راهپیمایی‎های اخیر مربوط به وارد شدن به فصل گرما و بروز گرمازدگی است، افزود: «با توجه به این مهم به سمت ایجاد مراکز ثابت در مرز‌ها رفتیم و مرکز شهید سلیمانی در شلمچه نخستین مرکز ثابتی بود که برای خدمت به زوار اباعبدالله افتتاح شد.» 
عین‌الهی با اعلام این مهم که در مرز‌های مختلف اتوبوس آمبولانس‌ها و آمبولانس‌ها نیز مشغول خدمات‌رسانی هستند، بیان کرد: «هر اتوبوس آمبولانس امکان خدمات‌رسانی به ۱۳ بیمار را داراست و در زمان حاضر ۳۵ اتوبوس آمبولانس در مرز‌ها مستقر هستند.»

 رسم همسایه‌داری
یکی از اتفاقات خوب اربعین، حضور افراد مختلف با دین و آیین و مذاهب گوناگون در کنار یکدیگر است؛ اتفاقی که در آذربایجان غربی و با پذیرایی از زائران اربعین از سوی ارامنه و آشوریان رسم همسایه‌داری را به نمایش کشیده است. 
کشیش کلیسای شرق آشور گفت: «پذیرایی از زائران اربعین از سوی موکب ارامنه و آشوری رسم همسایه‌داری است و خوشحال هستیم می‌توانیم در این راه فعالیت کنیم.»
کشیش داریاووش عزیزیان درباره فعالیت موکب ارامنه و آشوریان در مرز تمرچین و ارائه خدمات به زائران اربعین حسینی تصریح کرد: «امسال همانند دو سال گذشته موکب ارامنه و آشوریان در مرز تمرچین برپا شده است و وظیفه اخلاقی و اجتماعی خود می‌دانیم به زائرانی که از این مرز تردد می‌کنند خدمتی هر چند کوچک ارائه دهیم.»
وی با بیان اینکه این کار همانطور که در کتاب مقدس ما آمده نشان از رسم همسایه‌داری و نوعدوستی است، افزود: «آذربایجان غربی یکی از استان‌هایی است که ادیان و مذاهب مختلف به صورت مسالمت آمیز در کنار هم زندگی می‌کنند و در همه مناسبت‌ها کنار همدیگر هستند. در مراسم پیاده‌روی نیز ارائه خدمتی هر چند کوچک به زائران از سوی این موکب باعث خوشحالی ماست.»
کوتاه شدن مسیر تمرچین به سمت بغداد و سهل‌الوصول بودن مسیر، هزینه حداقلی حمل و نقل، آب و هوای معتدل و مسیر امن از جمله مزایای تردد زائران اربعین از طریق این مرز است. 
این مرز زمینی تا شهر ارومیه، مرکز استان ۱۵۰ کیلومتر فاصله دارد و فاصله نزدیک‌ترین شهر‌ها به این مرز، پیرانشهر در ایران و چومان در عراق است که به ترتیب حدود ۱۱ کیلومتر و ۲۵ کیلومتر با گمرک تمرچین فاصله دارد. 
در همین رابطه مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای آذربایجان غربی از آمادگی زیرساخت‌های تردد زائران اربعین حسینی در پایانه مرزی تمرچین برای سومین سال متوالی خبر داد و گفت: «تعداد ۳۸ گیت گذرنامه در پایانه مرزی تمرچین نصب و آماده‌سازی شده‌اند که با فعالیت این گیت‌ها، ایستایی زوار فقط چند دقیقه خواهد بود و به راحتی عازم کشور عراق خواهند شد.»
ایرج دست نشان افزود: «امکانات خدماتی و رفاهی خوبی نیز برای زوار از جمله نصب و راه اندازی آبخوری‌ها، آب سردکن‌ها، چشمه‌های سرویس بهداشتی ثابت و سیار، نصب و آماده‌سازی برج‌ها و پروژکتور‌های تأمین روشنایی، سیستم ارتباطی رایگان (Wi- Fi)، نمازخانه‌ها، جانمایی و استقرار موکب‌های اسکان، تغذیه و برنامه‌های فرهنگی در پایانه مرزی تمرچین تدارک دیده شده است که تردد زائران را از این پایانه مرزی سهل خواهد کرد.» وی به آماده‌سازی ناوگان حمل و نقل عمومی جهت جابه‌جایی زوار در استان اشاره کرد و گفت: «جهت تردد زوار از مبدأ ارومیه و سایر شهر‌های استان به شهر پیرانشهر و نهایتاً پایانه مرزی تمرچین، ناوگان حمل و نقل عمومی استان با همکاری شرکت‌های حمل و نقل آمادگی کامل دارد.»

 مواکب کرمان در خدمت زائران
کرمانی‌ها هم برای خدمات‌رسانی به زائران موکب‌هایی را در مسیر‌های مختلف برپا کرده‌اند. 
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان با اشاره به بازدید از موکب‌های استان کرمان در مسیر اربعین و کربلا گفت: «صد‌ها موکب مردمی در حال خدمات رسانی به زائران هستند.»
امیر حسن‌زاده با بیان اینکه با استقبال بی‌نظیر مردم استان کرمان برای خدمات‌رسانی به زائران اربعین مواجه هستیم و صد‌ها موکب استان در نجف، مسیر اربعین و شهر کربلا تأمین کننده نیاز‌های زائران امام حسین (ع) از کشور‌های مختلف هستند، ادامه داد: «موکب شهربابک در عمود ۱۷۲ واقع شده است و امکانات مناسبی از جمله اسکان، مراسم مذهبی برای کودکان، آبنمای کولر، توزیع غذا، نانوایی، یخ ساز و ایستگاه صلواتی دارد که در حال فعالیت است. موکب رفسنجان، موکب قمر بنی‌هاشم منوجان، موکب نانوا‌ها و موکب چریک خانوک از جمله موکب‌هایی هستند که در کربلا فعالیت دارند.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار