دبیر کل جمعیت مبارزه با دخانیات ایران از کاهش سن مصرف دخانیات خبر داد.
محمدرضا مسجدی، دبیر کل جمعیت مبارزه با دخانیات ایران گفت: بر اساس قانون، فروش محصولات دخانی مستلزم داشتن پروانه فروش است، اما ۷۵ درصد مراکز عرضه محصولات دخانی، پروانه فروش ندارند. قانون جامع کنترل دخانیات فقط به مراکز فروش توجه نکرده، بلکه عدم استفاده از محصولات دخانی در مکانهای عمومی نیز در کانون توجه وزارت بهداشت قرار گرفتهاست.
دبیر کل جمعیت مبارزه با دخانیات ایران ادامه داد: بررسیها بیانگر این است ۸۰ درصد اماکنی که دخانیات در آن مصرف میشوند، جزو اماکن ممنوعه برای استعمال دخانیات هستند. به طور مثال، دخانیات در رستورانها و کافهها مصرف میشود؛ در حالی که بر مبنای قانون استفاده از دخانیات در مکانهای عمومی ممنوع است.
مسجدی با بیان اینکه قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات یک قانون جامع است، افزود: ریاستجمهوری، مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان به منظور تصویب این قانون زحمات فراوانی کشیدهاند. اگر چه قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات یک قانون ارزشمند است، اما نحوه اجرای این قانون خوب نیست.
دبیر کل جمعیت مبارزه به استعمال دخانیات با بیان اینکه سن مصرف دخانیات در کشور کاهشیافته اظهار کرد: متأسفانه بررسیها بیانگر این است که سن مصرف دخانیات در کشور کاهش یافتهاست؛ به نحوی که سن مصرف دخانیات مردان به ۱۲ سال و سن مصرف دخانیات در میان زنان به ۱۳ تا ۱۵ سال رسیده و مصرف قلیان در میان زنان بسیار زیاد است. دبیر کل جمعیت مبارزه با دخانیات ایران با بیان اینکه آمار و ارقام وزارت بهداشت از افزایش مصرف دخانیات در کشور حکایت میکند، افزود: بر اساس آمار و ارقام وزارت بهداشت، مصرف دخانیات حدود ۱۳۵ درصد افزایش یافتهاست. «سیگارهای الکترونیکی» و «ویپ» جزو ترفندهای شرکتهای دخانیاتی هستند و سبب افزایش مصرف سیگار شدهاند. مصرف، عرضه، فروش و تولید سیگارهای الکترونیکی در کشور ممنوع است.
دبیر کل جمعیت مبارزه با دخانیات ایران درباره پیشبینیها در ارتباط با افزایش مصرف محصولات دخانی در کشور گفت: براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، اگر وضعیت کنونی مصرف دخانیات در کشور ادامه داشتهباشد، این خطر وجود دارد که ایران و پاکستان تا سال ۲۰۵۰ در صدر کشورهای مصرفکننده دخانیات قرار بگیرند.