کد خبر: 1224094
تاریخ انتشار: ۲۷ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۳:۲۰
گذری بر «نقش امریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی در فتنه ۱۳۸۸»
پژوهشی که هم اینک معرفی می‌شود، یکی از ده‌ها تحقیقی است که در بازنمایی فتنه ۱۳۸۸ انجام گرفته است. همانگونه که از نام «نقش امریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی در فتنه ۱۳۸۸» پیداست، این اثر به وجه خاصی از این رویداد پرداخته است که همانا دخالت خارجی است
 شاهد توحیدی

جوان آنلاین: پژوهشی که هم اینک معرفی می‌شود، یکی از ده‌ها تحقیقی است که در بازنمایی فتنه ۱۳۸۸ انجام گرفته است. همانگونه که از نام «نقش امریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی در فتنه ۱۳۸۸» پیداست، این اثر به وجه خاصی از این رویداد پرداخته است که همانا دخالت خارجی است. این کتاب توسط دکتر هادی آجیلی و رضا کشاورز تألیف شده و مرکز اسناد انقلاب اسلامی به انتشار آن همت گماشته است. تارنمای ناشر در معرفی این رصد تاریخی، نکات ذیل آمده را مطرح می‌کند:
«پیروزی انقلاب اسلامی در ایران یکی از بزرگ‌ترین رویداد‌های قرن بیستم بود که تأثیر فراوانی را بر نظام نوین جهانی گذاشت. در روزگاری که تمامی دنیا وابسته به یکی از قدرت‌های شرق و غرب بودند، حرکت مردم ایران با شعار نه شرقی نه غربی، باعث شد که گفتمان جدیدی در دنیا به نام جمهوری اسلامی ایران شکل بگیرد، گفتمانی که وابستگی را ننگ می‌دانست و داعیه شکست تابو‌هایی را داشت که تا آن روز کسی جرأت ورود به آن را پیدا نکرده بود. از این رو با شکل‌گیری انقلاب اسلامی در ایران، دشمنی‌های ابرقدرت‌ها نیز با این نظامِ نوپا آغاز شد، دشمنی‌هایی که با ترور و جنگ آغاز و با تحریم ادامه یافت، اما هیچ کدام نتوانست بر اراده ایرانیان برای رسیدن به آرمان شهر خود، تحت لوای جمهوری اسلامی ایران تأثیر بگذارد. از این رو با دگرگون شدن فضای جهانی و شکل‌گیری سیستم‌های ارتباطی پیشرفته، قدرت‌های جهانی تصمیم گرفتند که متناسب با این تغییرات، دشمنی‌های خود را تغییر دهند و تلاش نمودند از ابزار‌های قدرت نرمِ خود، جهت براندازی استفاده‌کنند و انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ را، فضای مناسبی برای این مهم تشخیص دادند. کشور‌های غربی از جمله امریکا، انگلیس، اسرائیل، آلمان، فرانسه وکشور‌های عربی حاشیه خلیج فارس با برنامه‌ریزی قبلی برای این انتخابات، از آن با عنوان تابستان داغ ۱۳۸۸ تهران یاد می‌کردند. آن‌ها مراحل متعدد براندازی را، برپایه اشتباهات برخی احزاب، نخبگان و نامزد‌های انتخاباتی، آشوب‌های خیابانی، غبارآلود شدن فضای سیاسی کشور به اجرا درآورند. امریکا، انگلیس و اسرائیل با بررسی سناریو‌های مختلف علیه ایران، در کنار گزینه‌های مطرح دیپلماتیک و نظامی، موضوع تغییر حکومت ایران را تبدیل به پایه اغتشاشات و هدایت آن به وسیله اپوزیسیون داخلی و خارجی تا مرحله فروپاشی کرده و به اجرا گذاشتند. در این میان رسانه‌های گروهی، مؤسسات و بنیاد‌های دولتی و غیردولتی کشور‌های مذکور، طی هماهنگی برنامه‌ریزی شده، با رخنه در موضع‌گیری‌های داخلی به تدریج به صورت پله ای، برنامه‌های خود را در راستای براندازی نرم به اجرا درآوردند. دشمنی مستکبران جهانی با انقلاب اسلامی به دلیل ماهیت این انقلاب امری عادی است، ولی مسئله مهم نحوه برخورد نخبگان و مسئولان نظام با آنهاست. سال ۱۳۸۸، سالی پرفراز و نشیب بود. بی‌گمان بزر گ‌ترین افتخار سال ۱۳۸۸، حضور پرشور ۸۵ درصدی ملت ایران بود. از سوی دیگر این انتخابات بار دیگر ثابت کرد که ولایت مطلقه فقیه در نظام اسلامی جایگاهی بس والا دارد و رکن اصلی نظام اسلامی، برای مقابله با تهدیدات داخلی و خارجی به شمار می‌رود و از طریق پیوستگی بین ولایت و امت، از گردنه‌های نفسگیر زمانه با سلامت عبور می‌کند. اما رفتار برخی نخبگان در انتخابات مذکور، بسیار تأمل برانگیز بود. بزرگ‌ترین خطای این عده آن بود که مرز‌های خود را با رخنه‌گران اروپایی و امریکایی مشخص نکرده و به دنبال جلب نظرات آنان به سفر‌های اروپایی و منطقه‌ای دست زدند...».

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار