جوان آنلاین: سازمان پیمان آتلانتیک شمالی با هدف آنچه با عنوان تحول جنگی پس از جنگ اوکراین از آن یاد شده، بزرگترین رزمایش خود را پس از جنگ سرد که چند ماه طول خواهد کشید، اجرایی میکند.
کشورهای عضو ناتو پس از آغاز جنگ اوکراین هزینههای دفاعی خود را به شدت افزایش دادهاند و قراردادهای جدید بزرگی را با سازندگان تسلیحات منعقد کردهاند. توبیاس بیلستروم، وزیر خارجه سوئد چندی پیش ضمن استقبال از عضویت مورد انتظار کشورش در ناتو آن را بزرگترین تغییر در سیاست امنیتی سوئد در بیش از ۲۰۰ سال گذشته خواند. وی که از روسیه به عنوان تهدیدی جدی برای امنیت سوئد و اروپا یاد کرد، افزود: استکهلم باید واقعبین و برای یک رویارویی طولانی آماده باشد. در راستای این اقدامات و موضعگیریها، ناتو روز پنجشنبه اعلام کرد که هفته پیش رو، بزرگترین رزمایش نظامی خود را در چند دهه اخیر با مشارکت ۹۰ هزار نظامی آغاز خواهد کرد. قرار است این رزمایش چندین ماه ادامه داشته باشد و گستردهترین رزمایش نظامی این ائتلاف بعد از پایان جنگ سرد را رقم بزند. کریستوفر کاوولی، فرمانده ارشد ائتلاف ناتو در اروپا در این باره اعلام کرد که این رزمایش که «مدافع مقاوم» نام دارد تا اواخر ماه میتداوم دارد و یگانهایی از ۳۱ کشور عضو به علاوه سوئد و کشورهای نامزد برای عضویت در این ائتلاف مشارکت خواهند کرد. وی گفت سناریوی این رزمایش حمله به اراضی کشورهای عضو است و در واقع با این سناریو بند پنجم پیمان ناتو که دفاع دستهجمعی است، اجرایی میشود. ناتو پیش از این نیز در سال ۲۰۱۸ یک رزمایش نظامی بزرگ برگزار کرده بود که ۵۱هزار نظامی در آن مشارکت داشتند.
همچنین، راب بائر، رئیس کمیته نظامی ناتو طی نشست رؤسای نظامی در بروکسل گفت: «برای اینکه در آینده کاملاً مؤثر عمل کنیم، به تحول جنگی ناتو نیاز داریم.» پالیتیکو به نقل از بائر نوشت: «متحدان باید بر تأثیرگذاری متمرکز شوند و آمادگی دفاعی خود را با رزمایشها و شراکت در صنعت افزایش دهند. ما از بازیگران عمومی و خصوصی میخواهیم تا طرز فکر خود را از دورانی که در آن همه چیز قابل برنامهریزی، قابلپیشبینی و کنترل بود به دورانی که در آن هر چیزی ممکن است در هر زمان رخ دهد، تغییر دهند.» این مقام نظامی با اشاره به جنگ اوکراین گفت: «گامهای زیادی برای برداشتن وجود دارد و جنگ اوکراین درگیری مهم و حیاتی است که سرنوشت جهان را مشخص میکند. قدرت گسلهای زیرزمینی در حال تغییر است و درنتیجه ما در چند دهه اخیر با خطرناکترین جهان مواجه هستیم.»