کد خبر: 1160146
لینک کوتاه: https://www.Javann.ir/004ro2
تاریخ انتشار: ۰۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۴:۴۰
انقلاب و پس از انقلاب در آیینه خاطرات سردار یوسف فروتن
اثری که در این مجال به شما معرفی می‌شود، خاطرات سردار یوسف فروتن از مبارزان پیش از انقلاب و نیز کارگزاران نظام اسلامی است
علی احمدی فراهانی

اثری که در این مجال به شما معرفی می‌شود، خاطرات سردار یوسف فروتن از مبارزان پیش از انقلاب و نیز کارگزاران نظام اسلامی است. مروری بر واگویه‌های وی در این مجموعه، می‌تواند مروری بر تاریخ انقلاب و پس از انقلاب قلمداد شود. این کتاب توسط معصومه سماوی تدوین یافته و مرکز اسناد انقلاب اسلامی، به انتشار آن همت گماشته است. تارنمای ناشر به سوابق راوی، اینگونه اشارت برده است: «یوسف فروتن سال ۱۳۲۳، در دماوند و در خانواده‌ای مذهبی دیده به جهان گشود. در دوران دبیرستان با اشخاصی چون: حبیب‌الله عسگراولادی، توسلی، حاج ناصر خرمی و...، ارتباط و همکاری داشت. پس از پایان دبیرستان در سال ۱۳۴۶، جهت ادامه تحصیل به‌خارج از کشور رفت. وی علاوه بر تحصیل، با مرکز اسلامی هامبورگ ارتباط برقرار کرده و در همین مکان، با آیت‌الله بهشتی و فعالیت‌های وی آشنا شد. او در اواخر سال ۱۳۳۵ به ایران برگشت و به مبارزات خود علیه رژیم ادامه داد. قبل از ورود حضرت امام به ایران، به‌عنوان یکی از اعضای ستاد استقبال، در تنظیم و ساماندهی برنامه‌ها نقش بسزایی داشت. با تأسیس سپاه، به عضویت شورای فرماندهی آن درآمد. فرماندهی حفاظت از ریاست محترم جمهور وقت آیت‌الله خامنه‌ای به‌مدت یک‌سال، ریاست زندان اوین، مشارکت در تأسیس سپاه، مشاور برخی از وزرا و عضویت هیئت مدیره‌سازمان اتکا، سمت‌هایی بود که وی عهده‌دار شد....»
در سایت پیش گفته و در موضعی دیگر، مطالب این اثر و ترتیب بیان آن‌ها به شرح ذیل شرح داده شده است: «سردار یوسف فروتن که قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، با گروه‌های دانشجویی داخل و خارج از کشور ارتباط داشته و در امر مبارزه نیز فعال بوده، بعد از پیروزی انقلاب در کمیته انقلاب اسلامی به خدمت پرداخته و در سمت‌هایی، چون فرماندهی سپاه پاسداران لرستان، فرماندهی منطقه دو سپاه به مرکزیت اصفهان، ریاست امنیت و حفاظت مقام معظم رهبری در دوران ریاست جمهوری، ریاست زندان‌ها و... به انجام وظیفه پرداخته است، خاطراتی خواندنی از آن روز‌ها دارد. خاطرات سردار فروتن، در هفت فصل تنظیم شده است. فصل اول از تولد راوی تا سفر وی به آلمان را دربرمی‌گیرد. فصل دوم شامل دوران اقامت راوی در هامبورگ است که اشتغال در مرکز اسلامی هامبورگ و آشنایی با شهید بهشتی از جمله مباحث مهم طرح شده در آن می‌باشد. سومین فصل خاطرات راوی، از دوران اوج‌گیری مبارزات و بازگشت امام خمینی به ایران را دربرمی‌گیرد. فصل چهارم کتاب، به فعالیت‌های سردار فروتن پس از پیروزی انقلاب اسلامی می‌پردازد. خاطراتی از تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، تهیه آرم برای سپاه و نیز ناگفته‌هایی درباره چگونگی خنثی‌سازی حمله سازمان منافقین به لانه جاسوسی امریکا و موضع بنی‌صدر در قبال گروگان‌های امریکایی، از جمله مهم‌ترین مباحث فصل چهارم است. فصل پنجم شامل خاطراتی از دوران فرماندهی سپاه لرستان و اصفهان و ایام مسئولیت حفاظت از آیت‌الله خامنه‌ای در دوران ریاست جمهوری می‌شود. فصول ششم و هفتم نیز به دوران ریاست راوی بر زندان‌ها و خاطرات او از زمان مسئولیت در سازمان اتکا و وزارت دفاع اختصاص دارد. خاطرات سردار یوسف فروتن (عضو اولین شورای فرماندهی سپاه پاسداران) تدوین معصومه سماوی، در ۳۸۴ صفحه و با قیمت ۳۵ هزار تومان، توسط مؤسسه فرهنگی هنری مرکز اسناد انقلاب اسلامی چاپ شده و در اختیار مخاطبان قرار گرفته است....»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
نام:
ایمیل:
* نظر:
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار