کد خبر: 997298
تاریخ انتشار: ۱۸ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۹
روحانی خبر داد:
روحانی در تشریح مصوبات جدید دولت برای کرونا گفت: اعتبار یک میلیون تومانی با بازپرداخت ۲۴ ماهه قرار است به تمام یارانه بگیران پرداخت شود.
سرویس سیاسی جوان آنلاین: حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور پیش از ظهر امروز (دوشنبه) در جلسه اقتصادی دولت گفت: سه میلیون خانوار محروم تحت فشار هستند که برای آن‌ها در چهار نوبت بسته حمایتی از ۲۰۰ هزارتومان تا ۶۰۰ هزارتومان مدنظر قرار دادیم که مرحله اول پرداخت شده است و مرحله دوم تا پایان فروردین پرداخت خواهد شد و دوماه بعد هم به همان صورت در ماه‌های بعد در اردیبهشت و خرداد پرداخت خواهد شد.

وی ادامه داد: علاوه بر این رقمی را به عنوان وام یک میلیون تا ۲ میلیون برای ۴ میلیون خانواده‌ای که جزو اقشار کم درآمد هستند قرار دادیم که نرخ آن ۴ درصد است که به زودی شرایط آن اعلام می‌شود.

روحانی افزود: امروز در جلسه ما راجع به ۷۵ هزار میلیارد تومان وام و تسهیلاتی که برای این ایام در نظر گرفتیم بحث شد. ده رسته هستند که در این ایام تحت فشار شدید قرار گرفتند، بعضی کسب و کارشان متوقف بوده برخی هم درآمدشان پائین بوده است.

وی ادامه داد: این رسته‌های مختلف کارگاه‌های کوچک و متوسط و حتی بنگاه‌های یک نفره و چند نفره هستند که تقریباً ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر اشتغال‌شان وابسته به اینگونه موارد هست که زندگی این افراد تحت فشار قرار گرفته است.

رئیس جمهور اظهار داشت: مصوب کردیم برای همه این‌ها رقمی را مدنظر قرار دهیم و اعلام خواهیم شد که چه مقدار به آن‌ها پرداخت می‌شود. این مبلغ به خاطر این بوده که کار نداشتند و کارگران خود را نگه داشته‌اند و مقداری هم برای سرمایه در گردششان خواهد بود.

وی اضافه کرد: این بنگاه‌ها یکسان نیست بنا شد دو دسته شود آن بنگاه‌هایی که از طریق ستاد ملی کرونا به آن‌ها گفته‌اند که باید بسته باشند و از پایان فروردین هم که کسب و کار باز می‌شود این دسته مشخص نیست چه زمانی می‌توانند کسب و کارهایشان شروع شود.

شروع بازگشایی‌ها پلکانی است

روحانی تاکید کرد: دیروز هم توضیح دادم که شروع بازگشایی‌ها پلکانی است و بازگشایی یک مرتبه امکان پذیر نیست.

وی تاکید کرد: همه باید پروتکل‌های بهداشتی که اعلام می‌شود را انجام دهند و در خانه ماندن توصیه می‌شود. در تهران هم کسب و کار‌ها تا پایان فروردین تعطیل خواهد بود. به همان اندازه که شرایط بهداشتی ما مهیاتر می‌شود و وزارت بهداشت و درمان به ما می‌گوید که شرایط بهتر شده است به همان نسبت می‌توانیم گشایش بیشتری ایجاد کنیم.

روحانی با تاکید بر اینکه در استان‌ها هم که از ۲۳ فروردین فعالیت‌ها شروع می‌شود همه این‌ها باید آن اصول را مدنظر قرار دهند، تصریح کرد:، چون شرایط به گونه‌ای نیست که اعلام کنیم که فاصله گذاری کنار گذاشته شود، بلکه باید فاصله گذاری‌ها به صورت هوشمند و همان طور که ابلاغ شده مورد توجه همه قرار بگیرد.

وی با اشاره به ابراز نگرانی برخی متخصصان اظهار داشت: اگر اصول بهداشتی رعایت نشود ممکن است دوباره در شرایطی سخت قرار بگیریم، با توجه به امکانات و تجهیزات بیمارستانی، پزشکان و پرستاران ما نباید نگران باشند؛ تا امروز آن‌ها با فداکاری اقدام کرده اند و ما هم تامین امکانات وتجهیرات به اندازه کافی انجام دادیم و از امروز به بعد هم بیشتر تامین و در اختیار مراکز درمانی قرار می‌دهیم.

در بخش تولید ونتیلاتور تقریبا نیازمندی‌های وزارت بهداشت تامین خواهد شد

روحانی با اشاره به بازدید روز گذشته خود از برخی دستاورد‌های و بخش‌های تولیدی دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش بنیان در حوزه بهداشتی و درمانی گفت: در برخی موارد اقدامات خوب و ارزشمندی در تشخیص سی تی اسکن و تولید ونتیلاتور و تامین سایر نیازمندی‌ها انجام گرفته است.

رئیس جمور بیان کرد: در بخش تولید ونتیلاتور تقریبا نیازمندی‌های وزارت بهداشت تامین خواهد شد در بخش تولید سی تی اسکن امکان توسعه آن را دارند و ما هم اعتبار مورد نیاز را تامین می‌کنیم.

همه باید پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند

رئیس جمهور افزود: در عین حال مردم باید توجه کنند که هرکجا گشایشی حاصل می‌شود این به آن معنا نیست که اصولی که بهداشت و درمان به عنوان فاصله گذاری هوشمند مدنظر قرار داده است آن اصول به آن توجه نشود.

وی تاکید کرد: همه کسب و کار‌ها و همه کسانی که فعالیت می‌کنند اعم از تولیدی، توزیعی و خدماتی باید اصولی که به عنوان پروتکل‌های بهداشتی اعلام شده و اعلام می‌شود و با آن‌ها توافق می‌شود، را باید مراعات کنند.

روحانی گفت: بیش از بیست و سه میلیون خانوار که یارانه دریافت می‌کنند مبلغ یک میلیون اعتبار به آن‌ها داده می‌شود و بازپرداخت آن‌ها از همان یارانه و ۲۴ ماهه خواهد بود که ۲۵ هزار میلیارد برای آن قرار دادیم.

بازپرداخت تسهیلات اعطایی به کسب و کار‌ها از مهر ۹۹

روحانی گفت: برای همه کسب و کار‌هایی که در این دوران یا تعطیل شده و یا فعالیت آن‌ها کساد شده است، تسهیلات با نرخ ۱۲ درصد در نظر گرفته ایم که مدت زمان بازپرداخت آن ۲۴ ماه (دو سال) است و چند ماه هم تنفس داده می‌شود و آن‌ها بازپرداخت را از مهر ماه ۹۹ شروع خواهند کرد.

وی تاکید کرد: این تسهیلات اعطایی هم زمان دار است و هم تنفس دارد که یک کمکی به کسب وکار‌ها است. البته این تسهیلات مشروط به عدم تعدیل و اخراج کارگران در این واحد‌های اقتصادی و تولیدی است؛ این تسهیلات هم کمک به بنگاه‌ها است و هم کمک به اشتغال و کارگران است.

به کسب و کار‌های زیان دیده در این مدت وام ۱۲ درصد داده می‌شود

رئیس جمهور اظهار داشت: به کسب و کار‌های زیان دیده در این مدت وام ۱۲ درصد و با بازپرداخت ۲۴ ماهه پرداخت می‌شود.

روحانی خاطر نشان کرد: این پول برای کسانی است که اشتغال آن‌ها فعال نبوده و کارگران خود را نگه داشتند تا بتوانند بنگاه‌های خود را به تدریج فعال کنند. البته این بنگاه‌ها همه یکسان نیستند. بنا شد دو دسته شود، آن بنگاه‌هایی که به دستور ستاد کرونا رسما تعطیل شده و آن‌ها گفته شده که فعالیت نکنند و هنوز هم تعطیل هستند و حتی در پایان ماه فروردین که کسب و کار‌ها فعال می‌شود، چون آن‌ها پرریسک خواهند بود بازهم تا اطلاع ثانوی فعال نخواهند شد. برای ما هم روشن نیست در ستاد کرونا در گروه‌های کارشناسی بحث می‌شود که چه زمانی می‌توانند فعالیت خود را آغاز کنند.

وی اظهار داشت: کمک‌های عمومی هم از طریق نهادهایی، چون بنیاد مستضعفین و سپاه پاسداران و خیرین انجام می‌شود که اعلام می‌شود. دولت تصمیمات خوبی در حد توانش اتخاذ کرده و نهاد‌ها و خیرین هم در حال کمک کردند هستند که این‌ها نیاز به یک هماهنگی دارد.

وی گفت: تقریبا حدود ۱۳ هزار میلیارد تومان برای بحث کرونا امروز مصوب شده است این بخش به تولیداتی پرداخت می‌شود که وزارت بهداشت اعلام و نیاز آن را تامین می‌کند. بخشی از این مبلغ به شرکت‌های دانش بنیان پرداخت و بخش اعظم آن برای دانشگاه‌هایی که برای رفع نیاز‌های وزارت بهداشت وام گرفتند، پرداخت می‌شود.

رئیس جمهور تاکید کرد: از همه مردم خواهش می‌کنیم همانطور که تا امروز در کنار دولت، نظام و وزارت بهداشت بودند بازهم رعایت کنند. ۵ هزار میلیارد تومان از صندوق بیمه بیکاری به افرادی که دچار بیکاری می‌شوند، پرداخت خواهد شد. چون ممکن است کمک‌ها در یک جا متمرکز شود و به یک جا هم اصلا کمکی پرداخت نشود.

وی افزود: معاون اول ظرف این هفته و هفته آینده جلسه می‌گذارد و جلسه شورای عالی رفاه هم می‌تواند با دعوت از خیرین و این نهاد‌ها تشکیل می‌شود. مردم ایران می‌دانند همه مردم دنیا در یک شرایط ویژه هستند حتی کشور‌هایی که در وضع اقتصادی بسیار خوب هستند، امروز از لحاظ بهداشت و درمان، هم اقتصادی و هم تامین زندگی مردم مشکل دارند؛ ما هم دچار مشکل هستیم البته شرایط ما در شرایط سختی مضاعف است، چون هم در تحریم و هم در کرونا قرار داریم.

روحانی با بیان اینکه دولت تصمیمات خوبی در حد توان خود اتخاذ کرده است، گفت: به وزیر کشور دستور دادم امروز جلسه‌ای تشکیل دهد که تشکیل شد و خواستم افرادی که برای هماهنگی لازم در زمینه حمل و نقل و در زمینه کسب و کار موثر هستند همراه با اجرای دقیق پروتکل‌های بهداشتی، دعوت شوند. حمل و نقل باید چارچوب‌ها را مراعات کنند. کسب و کار‌ها قرار است شروع شود و همه این‌ها در چارچوب پروتکل‌هایی است که باید مراعات شود.

روحانی بیان داشت: ممکن است برخی امور مانند آموزش با تاخیر انجام شود و این موضوع را به آینده موکول کردیم و وزارت آموزش و پرورش بعد‌ها زمان آن را اعلام می‌کند. حمل و نقل بین شهری را هم هنوز اعلام نکردیم بنابراین با تحمل سختی و همکاری مضاعف باید این کار را پیش ببریم و خدا هم ما را یاری می‌کند و در آستانه ماه رمضان و در این اعیاد شعبانیه و ولادت امام زمان (عج) از عنایات حق برخوردار خواهیم شد و از این مشکلات عبور خواهیم کرد.
منبع: فارس
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار