کد خبر: 458957
تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۵:۵۱
متن و حاشیه جلسه علنی امروز
سیصد و نود و هفتمین جلسه علنی مجلس هشتم شورای اسلامی صبح امروز (سه‌‌شنبه) با حضور ۱۹۷ تن از نمایندگان و با ۲۵ دقیقه تاخیر آغاز شد.

ریاست جلسه علنی امروز پارلمان را در غیاب علی لاریجانی رئیس مجلس، محمدرضا باهنر نایب رئیس اول بر عهده داشت.

* تکالیف جدید دولت برای حمایت از مأموران مبارزه با قاچاق کالا و ارز

بهارستان‌نشینان در جلسه علنی امروز خود به بررسی مواد ارجاع شده ‌لایحه مبارزه با قاچاق کالا و ارز به کمیسیون تخصصی پرداختند و ماده ۶ ‌این لایحه را که جهت اصلاح به کمیسیون اقتصادی رفته بود، بررسی و با ۱۱۶ رأی موافق، ۵ رأی مخالف و ۱۹ رأی ممتنع تصویب کردند که بر اساس این ماده دولت موظف شد که به منظور حمایت از مأمورانی که به موجب قانون، متکفل امر مبارزه با قاچاق کالا و ارز هستند و به تشخیص مراجع قضایی در هنگام انجام وظیفه ضمن رعایت ضوابط اداری و قانونی مربوط با زیان جانی و مالی نسبت به خود یا دیگران مواجه می‌شوند، ردیفی در قوانین بودجه هر سال برای ستاد پیش‌بینی کنند.

* شروط مجلس ‌برای خرده‌فروشی کالاهای وارداتی

نمایندگان مجلس در ادامه جلسه امروز ماده ۱۰ از لایحه مبارزه با قاچاق کالا و ارز را که برای اصلاح به کمیسیون اقتصادی مجلس ارجاع شده بود، بررسی و با ۱۱۴ رأی موافق، ۵ رأی مخالف و ۱۳رأی ممتنع تصویب کردند.

بر این اساس مقرر شد که به منظور شناسایی و رهگیری کالاهای خارجی که با انجام تشریفات قانونی وارد کشور می‌شود و تشخیص آنها از کالاهای قاچاق یا فاقد مجوزهای لازم از قبیل کالای جعلی، تقلبی، غیر بهداشتی، و غیر استاندارد، ترخیص کالای تجاری منوط به ارائه گواهی‌های دریافت شناسایی کالا، شناسایی رهگیری، ثبت گواهی‌ها و شماره شناسه‌های فوق توسط گمرک است.

* تعیین نحوه تسلیح نیروهای حفاظت گمرک توسط ناجا و ‌ستاد‌کل نیروهای مسلح

وکلای ملت همچنین ماده ۳۲ ‌لایحه مبارزه با قاچاق کالا و ارز که جهت اصلاح به کمیسیون تخصصی ارجاع شده بود را بررسی و تصویب کردند که بر اساس این ماده به موجب قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز حفاظت گمرک‌های کشور زیر نظر رئیس‌کل گمرک جمهوری اسلامی ایران برای حفاظت اماکن گمرکی و کالاهای موجود در آنها و امور اجرایی مبارزه با قاچاق در محدوده آن اماکن، تشکیل و مأموران آن در حدود وظایف ضابط خاص قضایی محسوب می‌شوند.

ماده ۳۲ از لایحه مبارزه با قاچاق کالا و ارز با ۱۴۱ رأی موافق ۹ رأی مخالف و ۱۷ رأی ممتنع به تصویب مجلس رسید.

* مجلس ماد‌ه ‌مربوط به هزینه‌‌کرد درآمد فروش کالا و ارز قاچاق را حذف کرد

نمایندگان مجلس در ادامه جلسه امروز خود ماده ۵۲ ‌لایحه مبارزه با قاچاق کالا و ارز را که جهت اصلاح به کمیسیون اقتصادی مجلس ارجاع شده بود، بررسی و در نهایت رأی به حذف آن دادند.

* قاچاق کالا و ارز از مصادیق جرایم اقتصادی محسوب می‌شود

وکلای ملت در جلسه علنی در ادامه رسیدگی به مواد مراعا مانده لایحه مبارزه قاچاق کالا و ارز، ماده ۵۳ این لایحه را مورد بحث و بررسی قرار داده و تصویب کردند که به موجب مصوبه مجلس، قاچاق کالا و ارز از مصادیق جرایم اقتصادی محسوب می‌شود.

* تصویب ماده ۵۵ /باهنر: برای رسیدگی به کالای قاچاق مکشوفه باید دولت مالک آن شود

در جریان بررسی ماده ۵۵ لایحه مبارزه با قاچاق کالا و ارز جمشید انصاری نماینده مردم زنجان و طارم در اخطاری با استناد به اصل ۵۳ قانون اساسی، را مغایر قانون دانست و اظهار داشت: در جریان بررسی این ماده در لایحه بنده اخطاری را با استناد به اصل ۵۳ قانون اساسی مطرح کردم که رئیس جلسه آن را وارد دانست و این ماده برای اصلاح و بررسی دقیق‌تر به کمیسیون اقتصادی ارجاع شد‌ اما هم اکنون همان متن تنها با اضافه شدن لفظ "با حکم مرجع رسیدگی کننده"، در لایحه آورده شده است.

این نماینده مجلس ادامه داد: اضافه شدن این لفظ رافع اشکال اصل ۵۳ قانون اساسی نیست و مرجع رسیدگی کننده نمی‌تواند وارد اموال واریز شده به خزانه شود و دوستان به جای آنکه ایرادی قانونی این ماده را بر طرف کنند، تنها یک کلمه اضافه کردند لذا مراجع رسیدگی کننده نمی‌توانند مانع از اجرای اصل ۵۳ قانون اساسی شود.

در ادامه محمد‌رضا باهنر ضمن وارد دانستن این اخطار، گفت: برخی از دوستان درباره حذف ماده ۵۲ لایحه مبارزه با قاچاق کالا و ارز ابراز نگرانی کردند اما انشاالله بعد از مدت‌ها تاخیر قرار است فردا رئیس جمهور برای تحویل بودجه ۹۱ در صحن علنی حاضر شود و درآمدهای اختصاصی هر سال را می‌توانیم در بودجه سنواتی در نظر بگیریم، از این رو ما می‌توانیم ماده ۵۲ را با اصلاحاتی در قانون بودجه ۹۱ جایگزین کنیم.

سپس باهنر اخطار انصاری را به رای وکلای ملت گذاشت که نمایندگان مجلس نیز با وارد بودن اخطار موافقت کردند و بر این اساس باهنر پیشنهاد اصلاح ‌ماده ۵۵ را مطرح کرد که این پیشنهاد نیز با موافقت وکلای ملت مواجه شد.

در ادامه مجددا انصاری در اخطاری با استناد به اصل ۷۲ قانون اساسی، گفت: مجلس نمی‌تواند قوانینی که با اصول و قانون اساسی و مذهب اسلام مغایرت دارد را تصویب کند و بهتر است ماده ۵۵ لایحه مبارزه با قاچاق کالا و ارز برای اصلاح به کمیسیون اقتصادی ارجاع شود.

باهنر نیز در پاسخ به انصاری ضمن وارد ندانستن این اخطار وی گفت: قاضی می‌تواند حکم دهد و مالی را ضبط کند و برای آن حکم صادر کند.

** پیش از رای‌گیری برای اولین اخطار انصاری از مجلس، پیشنهاد حذف ماده ۵۵ توسط انصاری مطرح شد که دولت و کمیسیون با این پیشنهاد مخالفت کردند و سپس وکلای ملت با پیشنهاد اصلاحی باهنر و در نهایت اصل ماده ۵۵ موافقت کرده و آن را به تصویب رساندند.

نماینده دولت که در مخالفت با پیشنهاد حذف ماده ۵۵ در صحن علنی سخنرانی کرد، به انتقاد از این پیشنهاد پرداخت و تصویب حذف ماده ۵۵ را موجب "‌به درد نخوردن کل لایحه مبارزه با قاچاق کالا و ارز" دانست.

این اظهارات نماینده دولت واکنش و انتقاد باهنر را نیز به دنبال داشت و گفت: مقام معظم رهبری و بسیاری از مسئولین کشور همواره برای مبارزه با قاچاق کالا و ارز تاکید دارند و اینکه شما بگویید با حذف این ماده، کل لایحه مبارزه با قاچاق کالا و ارز به درد نمی‌خورد، ‌سخن سنگینی است.

نمایندگان مجلس با ۱۰۷ رای موافق، ۹ رای مخالف و ۳۸ رای ممتنع از ۲۱۰ نماینده حاضر در جلسه با وارد بودن اولین اخطاری انصاری موافقت کردند.

* نادران: نحوه هزینه‌کرد درآمد فروش کالای قاچاق در قانون اساسی ‌‌مشخص ‌است

همچنین الیاس نادران نماینده مردم تهران در جریان بررسی ماده ۵۵ لایحه مبارزه با قاچاق کالا و ارز، در تذکری با استناد به ماده ۱۵۷ آئین نامه داخلی پارلمان اظهار داشت: اینکه گفته می‌شود در ماده ۵۵ ابهام وجود دارد، ‌درست نیست چراکه تاکنون رویه به این صورت بوده که درآمدهای حاصل از فروش کالای قاچاق مکشوفه درصدی برای کاشفین بخشی برای سازمان‌های کاشف و مبالغی هم به سازمان‌های ذیربط پرداخت می‌شد و قانون تاکنون این گونه بوده است، بنابراین ماده ۵۵ لایحه مذکور ابهام ندارد و مشخص است که مبالغ حاصل از فروش کالای قاچاق مکشوفه باید به چه صورت هزینه شود.

محمد‌رضا باهنر ضمن وارد دانستن این تذکر، گفت: این ماده ابهام ندارد و موضوع کاملا روشن است.

** بهارستان نشینان در ماده ۵۵ نیز مقرر کردند در صورتی که کشف کالا و یا ارز قاچاق همراه با دستگیر مسلحانه مرتکبین قاچاق با انواع سلاح گرم و آتش زا با ماموران کاشف باشد و با عملیات ماموران کاشف مرتکبین دستگیر شوند، با حکم مرجع قضایی، وسائل نقلیه به نفع سازمان کاشف برای استفاده در مبارزه با قاچاق کالا و ارز ضبط می‌شود.

نمایندگان مجلس با ۱۱۹ رای موافق، ۱۱ رای مخالف و ۱۵ رای ممتنع از ۲۱۲ نماینده حاضر در جلسه، این ماده را تصویب کردند.

* آقای باهنر! برای کمیسیون اقتصادی عقل تخصصی قائل باشید

** دلخوش: باهنر هم مخالف است هم موافق

کاظم دلخوش نماینده مردم صومعه‌سرا در جریان بررسی لایحه مبارزه با قاچاق کالا و ارز طی اخطاری با استناد به اصل ۵۳ قانون اساسی گفت: کمیسیون اقتصادی مجلس روی لایحه مبارزه با قاچاق کار تخصصی انجام داده است.

وی خطاب به محمدرضا باهنر نائب رئیس مجلس گفت: شما هم نقش موافق و هم نقش مخالف را بازی می‌کنید و در رابطه با حذف مواد نظر می‌دهید؛ در حال حاضر مواد مربوط به چگونگی ضبط کالا یا ارز قاچاق از لایحه مبارزه با قاچاق کالا و ارز حذف شده است لذا بنده از نائب رئیس مجلس می‌خواهم ‌که برای کمیسیون اقتصادی هم عقل تخصصی قائل باشد.

* تعیین ۱۰ عنوان تکمیل مجازات قاچاقچیان

نمایندگان مجلس در ادامه بررسی جزئیات لایحه زه با قاچاق کالا و ارز مواد ۶۷ و ۶۸ این لایحه را بررسی و تصویب کردند.

وکلای ملت در ماده ۶۷ که با ۱۱۰ رای موافق نمایندگان، ۱۱ رای مخالف و ۱۲ رای ممتنع از مجموع ۲۱۰ نماینده حاضر در صحن به تصویب رسید، مقرر کردند که مجازات شروع به جرم قاچاق حسب مورد حداقل مجازات قاچاق کالا و ارز موضوع این قانون است.

بهارستان نشینان همچنین در ماده ۶۸ مصوب کردند که مرجع رسیدگی‌کننده ذیصلاح حسب مورد می‌تواند با توجه به شرایط، نحوه، دفعات ارتکاب جرم و شخصیت مرتکب علاوه بر مجازات‌های مقرر در این قانون، وی را به عنوان تکمیل مجازات به یک یا چند مورد مرتبط از محرومیت‌های زیر محکوم کند.

این ماده نیز با ۱۳۱ رای موافق، ۱۲ رای مخالف و ۱۲ رای ممتنع به تصویب صحن علنی مجلس رسید.

* سریال شرکت نکردن مجلسی‌ها در رأی‌گیری‌ها همچنان ادامه دارد

** مشارکت پایین نمایندگان در رأی‌گیری‌های امروز مجلس

نمایندگان مجلس از ابتدای جلسه علنی امروز وارد بررسی مواد مراعا مانده لایحه مبارزه با قاچاق کالا و ارز شدند که در جریان رای‌گیری برای این مواد، مشارکت کمرنگ ‌نمایندگان ‌در رای‌‌گیری‌ها ‌واکنش و تذکرات مکرر محمدرضا باهنر نائب رئیس اول مجلس را به دنبال داشت.

باهنر ضمن توصیه و تذکر مکرر به نمایندگان برای حضور گسترده‌تر در رای‌گیری‌ها گفت: شما که تا این حد به مردم می‌گویید در انتخابات شرکت کنید، خودتان نیز در رای‌گیری‌های مجلس شرکت کنید.

مشارکت پایین نمایندگان در رأی‌گیری‌ها در جلسات گذشته نیز با واکنش‌ها و تذکرات علی لاریجانی رئیس مجلس همراه می‌شد.

* مجلس مجازات ‌مدیران مؤسسات حمل و نقل مرتکب قاچاق را تعیین کرد

نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی صبح امروز خود ماده ۶۹ از لایحه مبارزه با قاچاق کالا و ارز که جهت اصلاح به کمیسیون اقتصادی مجلس ارجاع شده بود را بررسی و تصویب کردند که براساس این ماده مرجع رسیدگی کننده ذیصلاح در مورد شرکت‌ها و مؤسسات حمل و نقل داخلی و بین‌المللی که مدیران یا متصدیان آنها مرتکب قاچاق کالا یا حمل کالای خارجی فاقد اسناد مثبت گمرکی شده‌اند، با توجه به شرایط، نحوه، دفعات ارتکاب جرم و شخصیت مرتکب علاوه بر مجازات‌های مقرر در این قانون به شرح زیر حکم می‌کند.

الف - مرتبه اول سه تا ۶ ماه محرومیت از اشتغال مدیران یا متصدیان

ب - مرتبه دوم ۶ ماه تا یک سال محرومیت اشتغال مدیران یا متصدیان

ماده ۶۹ از لایحه مبارزه با قاچاق کالا و ارز با ۱۱۴ رای موافق، ۲۱ رای مخالف و ۱۴ رای ممتنع به تصویب مجلس رسید.

* جزای نقدی قاچاق کالا و ارز قابل تعلیق و تخفیف است

نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی امروز خود با تصویب مواد ۷۰ و ۷۱ ‌لایحه مبارزه با قاچاق کالا و ارز که جهت اصلاح به کمیسیون اقتصادی ارجاع شده بودند، بررسی این لایحه را به اتمام رساندند.

بر اساس ماده ۷۰ لایحه مبارزه با قاچاق کالا و ارز جزای نقدی مقرر در این قانون از سوی مرجع رسیدگی‌کننده قابل تعلیق و تخصیص نخواهد بود.

ماده ۷۰ از لایحه مبارزه با قاچاق کالا و ارز با ۱۲۱رأی موافق ۱۳ رأی مخالف و ۱۰ رأی ممتنع به تصویب مجلس رسید.

همچنین در ماده ۷۱ از لایحه آمده است که مجازات‌های حبس و شلاق در جرائم قاچاق کالاهای ممنوعه حرفه‌ای و سازمان یافته موضوع این قانون قابل تعلیق نخواهد بود.

ماده ۷۱ از لایحه مبارزه با قاچاق کالا و ارز با ۱۱۲ رأی موافق، ۹ رأی مخالف و ۱۹رأی ممتنع به تصویب مجلس رسید.

* بررسی فوریت لایحه ایجاد منطقه آزاد خلیج فارس

** ابراهیمی (طراح): هدف ایجاد منطقه آزاد ‌بهره‌گیری از ظرفیت‌های فراوان منطقه است

سیدابراهیم ابراهیمی معاون امور تقنینی دولت در جلسه ا‌مروز طی سخنانی به عنوان نماینده دولت درباره لایحه ایجاد منطقه آزاد تجاری - صنعتی خلیج فارس، اظهار داشت: در حال حاضر منطقه آزاد تجاری - صنعتی قشم وجود دارد اما در این لایحه درخواست الحاق سه منطقه آزاد تجاری - صنعتی به این منطقه ارائه شده تا منطقه آزاد تجاری - صنعتی خلیج فارس ایجاد شود چراکه این منطقه از جایگاه مهم و ویژه‌ای برخوردار است و هدف اصلی این لایحه، بهره‌گیری از زیرساخت‌های موجود و ظرفیت‌های فراوان منطقه است.

ابراهیمی بر همین اساس یادآور شد: امنیت ملی ما در منطقه خلیج فارس امر بسیار مهمی است و با توجه به گذشت ۲ دهه در منطقه آزاد تجاری - صنعتی قشم، به نظر می‌رسد ضروری است که با ادغام فوری این سه منطقه با منطقه آزاد قشم، بتوانیم از زیرساخت‌های این منطقه حداکثر بهره‌برداری را داشته باشیم و از ظرفیت‌های قانونی بیشترین استفاده را انجام دهیم.

* کامران (مخالف): جریان انحرافی به دنبال گسترش ‌منطقه آزاد قشم است

حسن کامران نماینده مردم اصفهان طی سخنانی در مخالفت با یک فوریت لایحه ایجاد منطقه آزاد تجاری-صنعتی خلیج فارس، با تأکید بر اینکه جریان مرموزی به دنبال گسترش و وسعت دادن به منطقه آزاد قشم است‌، اظهار داشت: در سال ۷۱ اعلام شد که می‌خواهند همه منطقه قشم را آزاد کنند در حالی که تدبیر نظام این بود که این منطقه آزاد نشود و قشم و دور آن نمی‌تواند آزاد شود چرا‌که سرپل نظامی اقیانوس آرام است.

کامران در ادامه اظهاراتش یادآور شد: جریان انحرافی در لایحه برنامه پنجم توسعه بساطی را برای آزادی قشم ایجاد کرده بود اما با مخالفت مجلس مواجه شد.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در خاتمه با طرح سؤالی گفت: مشکل قشم چیست که برخی می‌خواهند آن را آزاد کنند، جریان مرموزی به دنبال این موضوع است در حالی که تدبیر نظام، آزادسازی قشم نیست، البته چند بار شورای نگهبان این موضوع را رد کرده است اما مجددا دولت لایحه ای جداگانه برای این امر ارائه داده است و ناگفته نماند که جریان انحرافی در برنامه پنجم توسعه به دنبال گنجاندن این مسئله بود.

* جهانگیزاده (موافق): توسعه مناطق آزاد ‌قطعاً خلاف رویه نظام نیست‌

جواد جهانگیرزاده نماینده مردم ارومیه نیز طی سخنانی در موافقت با فوریت لایحه ایجاد منطقه آزاد تجاری - صنعتی خلیج فارس با تاکید بر اینکه قطعا توسعه مناطق آزاد بر خلاف رویه نظام‌ نیست، تصریح کرد: ‌نمی‌توانیم از زبان نظام سخن بگوییم در حالی که خود نظام برای این موضوع تصمیم گرفته و حتما پاسخ منفی به آن مورد پذیرش کسی نیست.

جهانگیرزاده در ادامه علت فوریت لایحه ایجاد منطقه آزاد تجاری- صنعتی خلیج فارس را شرایط اقتصادی منطقه دانست و تصریح کرد: به جای آنکه تدبیر را به دیگران واگذار کنیم، بهتر است آن را با دستان خودمان مدیریت کنیم و قوانینی را به تصویب برسانیم که برای نظام منافعی به دنبال داشته باشد.

* مخالفت مجلس با فوریت لایحه ایجاد منطقه آزاد خلیج فارس

نمایندگان مجلس در ادامه یک‌فوریت لایحه ایجاد منطقه آزاد تجاری - صنعتی خلیج‌ فارس را مورد بحث و بررسی قرار داده و با فوری‌ بررسی شدن این لایحه با ۶۲ رأی موافق، ۵۸ رأی مخالف و ۳۵ رأی ممتنع از ۱۹۶ نماینده حاضر در جلسه، مخالفت کردند.

‌پس از مخالفت مجلس با یک‌فوریت لایحه مذکور، این لایحه به صورت عادی در دستور‌کار مجلس برای رسیدگی قرار می‌گیرد.

* نمایندگان با ۶ تقاضای تغییر دستورکار جلسات مخالفت کردند

** موافقت مجلس با بررسی خارج از نوبت طرح اصلاح قانون استخدام مهندسین ناظر

بهارستان‌نشینان ۷ تقاضای تغییر دستور‌کار جلسات علنی پارلمان را مورد رسیدگی قرار داده و تنها با یکی از این تقاضاها، موافقت کردند که بر این اساس، ‌تقاضای بررسی با اولویت گزارش کمیسیون اقتصادی درباره لایحه اصلاح قانون نظام صنفی کشور که دارای ۵۷ماده و ۳۶صفحه بود، به رأی وکلای ملت گذاشته شد که خانه ملتی‌ها با بررسی با اولویت این لایحه مخالفت کردند.

بهارستان‌نشینان با ۹۳ رأی موافق ۲۷ رأی مخالف و ۲۵ رأی ممتنع از ۱۹۵ نماینده حاضر در جلسه با بررسی با اولویت گزارش کمیسیون حقوقی و قضایی در زمینه لایحه آیین‌دادرسی کیفری برای تصویب مدت اجرای آزمایشی آن، مخالفت کردند.

در این جلسه تقاضای رسیدگی با اولویت گزارش کمیسیون اجتماعی در خصوص طرح تسری قانون فوق‌العاده خواست کارمندان سازمان‌های پزشکی قانونی کشور و انتقال خون ایران به کارمندان دامپزشکی کشور نیز به رأی مجلسی‌ها گذاشته شد که نمایندگان ملت با ۸۶ رأی موافق، ۳۴ رأی مخالف و ۲۴ رأی ممتنع از ۱۹۶نماینده حاضر در جلسه، با این تقاضا نیز مخالفت کردند.

در ادامه این جلسه تقاضای بررسی خارج از نوبت گزارش کمیسیون اجتماعی در زمینه طرح اصلاح قانون استخدام مهندسین ناظر تولیدات کشاورزی مصوب ۱۳۸۹ به رأی خانه ملتی‌ها گذاشته شد که نمایندگان مجلس با ۱۱۶رأی موافق، ۲۰رأی مخالف و ۱۸ رأی ممتنع از ۱۹۶ نماینده حاضر در جلسه، با این تقاضا موافقت کردند.

بر این اساس، رسیدگی‌ خارج از نوبت به گزارش کمیسیون سیاست داخلی و امور شوراهای مجلس درباره رد طرح الزام تحویل تصاویر صورتجلسات شمارش آرا به نامزدهای نمایندگی مجلس شورای اسلامی که شامل یک ماده واحده است، ‌به رأی وکلای ملت گذاشته شد که نمایندگان با ۶۲ رأی موافق، ۳۳رأی مخالف و ۲۹ رأی ممتنع از ۱۹۶ نماینده حاضر در جلسه، با این تقاضای تغییر دستور صحن علنی هم مخالفت کردند.

مجلسی‌ها با ۵۶ رأی موافق، ۳۱ رأی مخالف و ۴۱ رأی ممتنع از ۱۹۶ نماینده حاضر در جلسه، با تغییر دستور صحن علنی برای رسیدگی به گزارش کمیسیون اجتماعی مبنی بر طرح اصلاح بند«و» ماده ۴۴ قانون برنامه ۵ساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۸۹ مخالفت کردند.

آخرین تقاضای تغییر دستور کار جلسه علنی به بررسی گزارش کمیسیون ویژه نظارت و پیگیری اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی در زمینه طرح اصلاح موادی از قانون بخش تعاونی اقتصاد جمهوری اسلامی ایران و اصلاحیه آن مصوب ۱۳۷۷ و الحاق موادی به آن اختصاص داشت که با ۶۱ رأی موافق، ۳۵ رأی مخالف، ۳۲ رأی ممتنع از ۱۹۶نماینده حاضر در جلسه، با مخالفت وکلای ملت مواجهه شد.

* بررسی سوال نماینده ارومیه از حاج‌بابایی

** قاضی‌پور: چرا آموزش و پرورش با وجود کمبود نیرو کارمندانش را مأمور می‌کند

‌نادر قاضی‌پور نماینده مردم ارومیه در جلسه امروز مجلس طی توضیحاتی در رابطه با سؤالش از وزیر آموزش و پرورش در صحن علنی مجلس با بیان اینکه بر اساس قانون آموزش و پرورش در تمامی سطوح برای همه رایگان است، اظهار داشت: نمی‌دانم چرا آموزش و پرورش با وجود کمبود نیرو کارمندانش را مأمور می‌کند، اگر در آموزش و پرورش کمبود نیرو وجود ندارد، چرا از معلمان بازنشسته و سرباز معلم استفاده می‌کند و چرا جوانان کشور که به عنوان معلمان شرکتی جذب شده‌اند، استخدام نمی‌شوند.

وی با بیان اینکه آموزش و پرورش روزهای پنجشنبه را بدون هیچ دلیل منطقی تعطیل کرده است، اظهار داشت:‌ ما در برابر خداوند باید پاسخگو باشیم.

قاضی‌پور در پایان گفت: ‌از آموزش و پرورش می‌خواهیم که در بُعد فرهنگی هم کار کند، یعنی آموزش به اضافه پرورش باشد.

* اخطار ‌هدایت‌خواه درباره سؤال قاضی‌پور از وزیر آموزش و پرورش

ستار هدایتخواه عضو کمیسیون فرهنگی با استناد به اصل ۸۸ قانون اساسی و همچنین مواد ۱۹۲ و ۱۹۳ آئین‌نامه داخلی مجلس خطاب به سیدشهاب‌الدین صدر که ریاست جلسه علنی را برعهده داشت، گفت: تذکر بنده در رابطه با سؤالی است که آقای قاضی‌پور از وزیر آموزش و پرورش مطرح کرده است اما آموزش و پرورش از لحاظ کمی و کیفی بیشترین و بهترین نیروها را دارد و کشور هم باید از این نیروها استفاده کند.

وی ادامه داد: اینکه وزیر در راستای وظایفش به نهادهای دیگر کمک کرده، جای سؤال ندارد بلکه جای تشویق دارد لذا هیئت رئیسه مجلس باید دقت کند و ببیند که سؤال نمایندگان از وزرا در راستای چه چیزی است.

سیدشهاب‌الدین صدر در پاسخ به تذکر هدایت‌خواه گفت: بر اساس آئین‌نامه نمایندگان می‌توانند از وزرا در مورد وظایفشان سوال کنند، بر این اساس باید اجازه دهیم که سؤال مطرح و توضیحات وزیر هم شنیده شود و بعد نمایندگان نظرشان را اعلام کنند.

* حاجی‌بابایی: برای یک روستا با دو دانش‌آموز هم معلم داریم

حمیدرضا حاجی‌بابایی وزیر آموزش و پرورش که برای پاسخگویی به سؤال نادر قاضی‌پور نماینده ارومیه امروز در صحن علنی مجلس حاضر شده بود، طی سخنانی اظهار داشت: بر اساس قانون آموزش و پروش باید برخی نقل و انتقالات را انجام دهد. بر اساس قانون مدیریت خدمات کشوری و آیین‌نامه دولت یک کارمند می‌تواند برای مدت یکسال از یک وزارتخانه به وزارتخانه دیگر منتقل شود که البته این مدت قابل تمدید است.

وی با بیان اینکه در مدتی که من وزیر بودم نقل و انتقال در آموزش و پرورش کم شده است، افزود: اگر من از قانون مصوب مجلس کوتاهی ‌کرده‌ام، حاضرم جواب دهم ولی در این زمینه مشکلی نیست و کارها طبق روال انجام می‌شود.

وی تأکید کرد: امروز معلمان دنبال تحول بنیادین و آموزش قرآن هستند و مسائلی مثل مشکلات معلمان حق‌التدریس وجود ندارد و ‌در کشور کمبود معلم نداریم، حتی در دورترین نقاط روستایی هم معلم داریم و باعث افتخار است که بگوییم در جمهوری اسلامی یک روستا با دو دانش‌آموز هم معلم دارد که البته استثناء هم در این زمینه هست.

* درخواست شهرزاد از هیئت‌رئیسه ‌برای اولویت‌بندی سؤال نمایندگان از وزرا‌

محمدکریم شهرزاد نماینده مردم اصفهان طی تذکری با استناد به ماده ۷۹ آیین‌نامه داخلی مجلس در صحن علنی پارلمان از طرح مباحث متفرقه در جریان سؤال قاضی‌پور از وزیر آموزش و پرورش انتقاد کرد و اظهار داشت: هم‌اکنون ده‌ها سؤال در نوبت مجلس است.

وی خطاب به رئیس جلسه گفت: شما محتویات مسائل مطرح شده را از سوی سؤال کننده با سؤال مطرح شده تطبیق دهید و ببینید که چند درصد از مسائل مطرح‌شده در مورد سؤال است.

سیدشهاب‌الدین صدر ضمن وارد دانستن تذکر شهرزاد گفت: زمانی که آقای قاضی‌پور خارج از دستور صحبت کرد، ‌از وی خواستیم که سخنانش در مورد سؤال باشد.

* قاضی‌پور: اگر حاجی‌بابایی دستورات مشایی را اجرا نکند رأی‌گیری لازم نیست

در جلسه علنی امروز بعد از اینکه حاجی‌بابایی و قاضی‌پور توضیحاتشان را ارائه کردند، سیدشهاب‌الدین صدر نایب رئیس مجلس از قاضی‌پور خواست که اعلام کند که قانع شده یا نشده است.

قاضی‌پور در پاسخ به سیدشهاب‌الدین صدر گفت: بنده شخصاً قانع نشدم ولی چون آقای حاجی‌بابایی قول داد که با مجلس همدل باشد و دستورات مجلس را اجرا کند، نیاز به رای‌گیری نیست ولی اگر قرار است که دستورات رئیس دفتر رئیس جمهور را اجرا کند، رای‌گیری کنیم.

در نهایت سیدشهاب‌الدین صدر توضیحات حاجی‌بابایی برای قاضی‌پور را قانع‌کننده اعلام کرد‌، بر همین اساس از نمایندگان در مورد این سؤال رای‌گیری نکرد

* نطق‌های میان‌دستور مجلسی‌ها

** شبانی: تفکر ضداستکباری و ضدصهیونیستی در آمریکا درحال گسترش است

امین شبانی نماینده مردم تربت‌جام و تایباد پیش از ظهر امروز طی نطقی میان دستور در صحن علنی مجلس با تبریک ماه ربیع الاول و تقارن آن با یوم‌الله دهه فجر و هفته وحدت اظهار داشت: کشور عزیز ایران با حکومت دموکراسی دینی پایه‌گذاری شده است و تمام جریان‌های سیاسی و فکری آزادانه نسبت به عملکرد همدیگر حق انتخاب دارند و همه جریان‌ها فصل‌الخطاب سیاسی خود را به فرمایش‌های مقام معظم رهبری نصب‌العین قرار می‌دهند.

شبانی تصریح کرد: امروز مردم شریف ایران در مقابل آزمون بسیار مهم انتخابات مجلس نهم هستند و باید انتخاباتی با نشاط و با شکوه برقرار کنند و در این بین باید زمینه حضور حداکثری مردم فراهم شود.

وی با اشاره به گسترش شایعه‌پراکنی در آستانه نهمین دوره انتخابات مجلس اضافه کرد: کاندیداها به طرفداران خود توجیه کنند تا از تهمت، افترا، دروغ و شایعه‌پراکنی بپرهیزند و بگویند که هدف از نمایندگی خدمت به مردم و رضای خداوند است نه استفاده از روش‌های شیاطین.

** اسداللهی: آزاداندیشان جهان خود را شاگرد مکتب امام (ره) و مقام معظم رهبری می‌دانند

همچنین غلامرضا اسداللهی نماینده مردم سنندج در نطق میان دستور در صحن علنی مجلس اظهار داشت: مدت‌هاست که اعلامیه‌های پرطمطراق سازمان‌های عظیم به اصطلاح حقوق بشری گوش مردم را کر کرده، آیا سودی به انسان‌های محروم و مظلوم رسیده است و ریسمان‌هایی بوده‌ برای نجات بشریت، یا حلقه‌هایی شده بر دور گلوی بشر که هر روز فشار آن بیشتر می‌شود و اینجاست که باید سخن متفکر غربی را تکرار نمایم که می‌گوید «چنین پیش‌بینی می‌کنم که از هم اکنون آثارش پدیدار شده که ایمان محمد مورد قبول اروپای فردا خواهد بود» و به عقیده من اگر مردی چون او صاحب اختیار دنیای جدید شود طوری در حل مسائل و مشکلات دنیا توفیق خواهد یافت که صلح و سعادت و آرزوی بشر تأمین خواهد شد.

وی ادامه داد: امروز ما مفتخر هستیم که رهبری نظام ما امید مسلمانان و آزاداندیشان جهان است و همه مسلمانان دلسوخته که به دنبال احیای اسلام و ارزش‌های اسلامی و سرافرازی مسلمانان هستند خودشان را شاگرد مکتب امام (ره) و مقام معظم رهبری می‌دانند.

نماینده مردم سنندج در خانه ملت گفت: ایشان با تبیین و ترسیم چشم‌انداز وحدت مسلمین و ارائه راه‌هایی که به وحدت ختم می‌شود حوزه‌های استکبار را به عنوان یکی از موانع بزرگ و اصلی وحدت مسلمین برشمرده و با بیان حکیمانه درباره تقریب مذاهب به احیای مجدد این حرکت پربرکت پرداخته‌اند.

** درخواست شبان‌پور از رئیس‌جمهور برای ‌پیگیری جدی وضعیت ربوده‌شدگان در سوریه‌

حسن شبانپور نماینده مردم مرودشت و پاسارگاد در نطق میان‌دستور در صحن علنی مجلس با تبریک فرارسیدن ایام دهه فجر و پیروزی انقلاب اسلامی اظهار داشت: انقلاب اسلامی ایران زلزله‌‌‌ای بود که کاخ ستمگران و استکبار جهانی و در راس آن آمریکای جنایتکار رژیم صهیونیستی را از هم پاشاند و پس‌لرزه‌های آن ویرانگر کاخ طاغوتیان در منطقه و شمال آفریقا بود.

وی همچنین با اشاره به شهادت و ربوده شدن جمعی از هموطنان‌مان در کشورهای همسایه به ویژه عراق و سوریه خطاب به صالحی وزیر امور خارجه کشورمان تصریح کرد: چرا تاکنون پاسخ مناسبی در مورد سرنوشت هموطنا‌ن‌مان که در سوریه ربوده شده‌اند، نداده‌اید؟ آیا شما به عنوان وزیر خارجه کشور از سرنوشت انها مطلع هستید و آیا تا به حال پیگیر سرنوشت آنها بوده‌اید؟

شبان‌پور همچنین تاکید کرد: ‌اگر از سوی وزارت امور خارجه پیگیری در این زمینه انجام نشود و به اطلاع بنده نرسد، من هم به وظیفه قانونی خود در قبال وزیر عمل می‌کنم و عواقب این موضوع نیز متوجه دستگاه دیپلماسی خواهد بود.

** یوسفیان ملا: مجلس هشتم برترین مجلس تاریخ کشور از لحاظ کمی و کیفی است

در پایان نیز عزت‌الله یوسفیان ملا نماینده مردم آمل و لاهیجان در نطق میان‌دستور در صحن علنی مجلس با تبریک فرا رسیدن ایام دهه فجر و ۲۲ بهمن با بیان اینکه مجلس هشتم برترین مجلس در عمر پارلمان کشور از لحاظ کمی و کیفی بود، گفت: انتظار بود رسانه‌ها منصفانه با این پدیده مبارک برخورد و با مقایسه با هفت مجلس گذشته به مردم اطلاع‌رسانی می‌کردند.

وی همچنین به سخنان رئیس‌ پارلمان کشور اندونزی در خصوص علی لاریجانی رئیس مجلس کشورمان اشاره کرد و تصریح کرد: این شخص خطاب به آقای لاریجانی گفت "ما شما را به چشم یک رئیس مجلس یک کشور نمی‌بینیم بلکه شما را یک شخصیت سرآمد و بارز جهانی می‌دانیم" لذا باید به مردم قم تبریک گفت که نماینده آنها در حالیکه رئیس یک قوه است، چنان به آن دلبستگی دارد که با این همه ویژگی‌ها و شاخصه‌های بارز در این شهر خود را برای خدمت کاندیدا می‌کند.

وی با اشاره به اختلاس ۳هزار میلیارد تومانی گفت: تا کی باید از صبر و تحمل مردم سوءاستفاده کرد و مشکلات اقتصادی آنها را حل نکرد همچنین تا کی باید مردم کشورمان از دریافت مبالغ کم تسهیلات ناکام بمانند و این اختلاس‌گران مبالغ میلیاردی وام دریافت کنند.

* اعلام وصول طرح اصلاح قانون هدفمندی یارانه‌ها

حجت‌الاسلام حسین سبحانی‌نیا عضو هیئت رئیسه مجلس پیش از پایان جلسه علنی صبح امروز پارلمان، موارد اعلام وصولی را قرائت کرد که بر این اساس طرح اصلاح قانون هدفمند‌سازی یارانه‌ها با قید یک فوریت اعلام وصول شد.

‌سبحانی‌نیا اعلام کرد که مجید نصیرپور نماینده سراب به محمد عباسی وزیر ورزش و جوانان برای اعتراض به عملکرد تیم داوری در بازی تراکتورسازی تبریز و استقلال تهران که با نحوه داوری منجر به تغییر نتیجه بازی شد، تذکر داده است.

* پایان جلسه علنی ‌مجلس/ صدر آغاز دهه ‌فجر را تبریک گفت

جلسه علنی مجلس ظهر امروز با اعلام سیدشهاب‌الدین صدر پایان یافت.

صدر در پایان جلسه صبح امروز اعلام کرد: دهه مبارک فجر و سی و سومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را به همه نمایندگان و ملت ایران تبریک می‌گویم و جلسه بعدی مجلس، فردا ۱۲ بهمن ماه رأی ساعت ۸ صبح با دستور‌کار ادامه رسیدگی به دستور هفتگی تشکیل می‌شود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار