جوان آنلاین: به نقل از پایگاه «الشروق»، «بدر عبدالعاطی» وزیر امور خارجه مصر گفت که مذاکرات مربوط به توقف جنگ در غزه به مراحل پیشرفتهای رسیده و بسیاری از مسائل حل شده و یک مسئله باقی مانده است که تلاش برای حل آن ادامه دارد.
به گزارش ایرنا، وی گفت: مصر با همکاری قطر و هماهنگی با آمریکا در تماس با دو طرف اسرائیلی و فلسطینی است تا حداکثر فشار را برای دستیابی به توافق اعمال کند چرا که وضعیت انسانی غزه به مراحل فاجعهبار بیسابقهای در تاریخ درگیری فلسطینی- اسرائیلی و تاریخ جهان متمدنی رسیده که پرچمدار حقوق بشر، احترام به منشور سازمان ملل، قانون بینالمللی و حقوق بشردوستانه است.
وی افزود: متأسفانه جامعه جهانی با اجازه دادن به تداوم جنایتها در غزه در برابر چشمان جهانیان در این آزمون با شکست مواجه شد؛ کوچاندن فلسطینیان خط قرمزی است که مصر هرگز اجازه آن را نخواهد داد و طرح عربی-اسلامی، بازسازی نوار غزه بدون نیاز به خروج هیچ یک از ساکنان این منطقه را تضمین میکند.
عبدالعاطی همچنین درباره گذرگاه رفح نیز گفت: بخش مصری این گذرگاه طی ۲۴ ساعت شبانهروز در طول هفته باز است و ۷۵ درصد کمکهایی که وارد غزه شده از طریق مصر بوده است و هزاران کامیون نیز در انتظار ورود به غزه هستند، اما اسرائیل بخش فلسطینی این گذرگاه را اشغال و با ورود کمکها به غزه مخالفت میکند.
رژیم صهیونیستی در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنگ علیه نوار غزه را با دو هدف اصلی از بین بردن جنبش حماس و بازگرداندن اسیران صهیونیست از این منطقه آغاز کرد، اما در رسیدن به این اهداف شکست خورد و ناچار به توافق با جنبش حماس برای تبادل اسیران شد.
در تاریخ ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) براساس توافقی میان حماس و رژیم صهیونیستی، در نوار غزه آتشبس برقرار شد و براساس آن تعدادی از اسیران مبادله شدند، اما در ادامه، رژیم صهیونیستی از ورود به مذاکرات مرحله دوم آتش بس، سر باز زد و از بامداد سهشنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ با نقض مفاد آتشبس تجاوزهای نظامی خود به نوار غزه را از سر گرفت.