جوان آنلاین: رئیس سازمان اورژانس کشور از آمادهباش ۱۱۸ بیمارستان و برپایی ۱۰ بیمارستان سیار در اربعین خبر داد.
جعفر میعادفر، رئیس سازمان اورژانس کشور درباره عملیات پیادهروی اربعین گفت: وزارت بهداشت جزو یکی از کمیتههای این مراسم است و نقش هماهنگکننده از شهرها تا مرزها را دارد. البته پزشکان و پرستاران ما به داخل خاک عراق نیز میروند و به مردم کمک میکنند، اما امدادرسانی در خاک عراق با هلال احمر است. رئیس سازمان اورژانس کشور ادامه داد: با اینکه نیروهای ما در خارج از کشور مسئولیتی ندارند، سال گذشته ۷۰ موکب درمانی در مسیر نجف کربلا راهاندازی کردند و خدمات درمانی ارائه کردند.
میعادفر گفت: مراسم اربعین در روزهای گرم سال برگزار میشود، ما برای مقابله با این اتفاق، در نقاط صفر مرزی، مراکز درمانی ایجاد کردیم؛ تنها در یک مرز ۱۵۰ تخت بستری موجود کردهایم. وی افزود: علاوه بر این، اتاق سرد در این مراکز ایجاد شده تا افرادی که دچار گرمای شدید شدهاند در این مرکز استراحت کرده و بعد به مسیر ادامه میدهند.
به گفته میعادفر، سال گذشته ۱۰ هزار نفر سرم درمانی و ۶ هزار نفر به مرکز درمانی منتقل شدند. اکثر زائران کوفتگی دارند یا عرقسوز شدهاند که با دارو حل مشکل میشوند. رئیس سازمان اورژانس کشور ادامه داد: پیشبینی میکنیم ۴ میلیون نفر در مراسم اربعین شرکت کنند که حدود ۵۰ درصد از آنها از مرز ایلام گذر میکنند؛ این استان جمعیت کمی دارد، اما هر ساله در این زمان میزبان تعداد زیادی از زائران است. میعادفر با اشاره به اینکه توقف در مرزها نباید وجود داشتهباشد، گفت: امیدواریم مثل سال گذشته، پلیس هماهنگهای لازم را با عراق انجام دهد تا هیچ توقفی در گیتها وجود نداشتهباشد، زیرا هوا بسیار گرم و طاقتفرساست.
وی افزود: بر اساس آمار، یک میلیون نفر با ناوگان عمومی جابهجا میشوند و سایرین با خودروی شخصی سفر میکنند؛ این افراد باید استراحت کنند تا تصادف نکنند. رئیس سازمان اورژانس کشور ادامه داد: بیماریهای گوارشی نیز در این ایام زیاد میشود؛ زائران باید نسبت به خوراکیهای موجود نکات بهداشتی را رعایت کنند.
میعادفر گفت: در این ایام، ۱۱۸ بیمارستان در حالت آمادهباش هستند و تا استانهای مرزی آمادگی کامل وجود دارد. همچنین در این ایام ۶۷۱ آمبولانس، ۱۶اتوبوس آمبولانس، ۲۶ موتورلانس و شش بالگرد در مرزها مستقر هستند، در صورت نیاز ۱۷۰ آمبولانس، ۱۴موتورلانس، ۲۸ اتوبوس آمبولانس، هشت فروند بالگرد و دو فروند هواپیما دیگر نیز اعزام میشوند. وی افزود: همچنین ۱۰ بیمارستان سیار نیز ایجاد شده تا کمک مراکز درمانی باشند. میعادفر گفت که در بحث دارو و غذا نیز بخشی از سرمها توسط دانشگاهها تهیه میشود، همچنین شرکتهای دارویی با کامیونهای خود به مرزها میآیند و داروها را در کامیونهای یخچالدار نگهداری میکنند تا در صورت نیاز از این داروها استفاده کنند. رئیس سازمان اورژانس کشور ادامه داد: امسال نیز نظارت بر موکبها در داخل و خارج کشور وجود دارد. سال گذشته ۵۰۰ تن مواد غذایی را امحا کردیم. از موکبداران خواهش میکنیم نکات بهداشتی را رعایت کنند و مراقب باشند مواد خوراکی در گرما خراب نشوند. میعادفر گفت: امسال حدود ۴۰۰ هزار نفر دریایی، ۴۰۰ هزار نفر با قطار و ۴۰۰ هزار نفر از طریق هوایی به زیارت میروند که برای تمام این افراد غربالگریها را انجام میشود. در همین راستا ۲۴۰ بیماریاب و ۴۵۰نیروهای بهداشت محیط در مرزها خواهند بود و کار نظارت را انجام خواهند داد. وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: در ایام جنگ ۱۲ روزه، ۲۶ استان شامل ۳۷ دانشگاه علوم پزشکی و ۱۰۰ شهر درگیر بودند، نزدیک به ۶ هزار مصدوم داشتیم و یکهزار و ۴۴ عمل جراحی در بیمارستانها انجام شد. در این مدت تمام کادر ما در حالت آمادهباش بودند و حتی نیروهای بازنشسته نیز به ما اعلام آمادگی کردند. میعادفر افزود: در این ایام، ۱۰ هزار و ۵۰۰ مأموریت جنگی انجام شد، در حالی که ۲۶ هزار مأموریت معمولی خود را نیز انجام دادیم، اما از مردم تشکر میکنیم که در این ایام کمتر با ۱۱۵ تماس گرفتند تا فقط برای موارد ضروری آمبولانس اعزام شود. رئیس سازمان اورژانس کشور ادامه داد: با وجود اینکه اعلام شدهبود به مردم عادی حمله نمیشود، اما ۳۰۲خانم در این مدت مصدوم شدند که ۱۰۲ خانم و ۴۲کودک نیز شهید شدند، همچنین ۲۱۵ مصدوم نیز از جوانان و نوجوان بودند. میعادفر گفت: ۱۶ نفر از کادر ما در اورژانس نیز آسیب دیدند که متأسفانه هنوز یکی از پرسنل ما در بیمارستان بستری است و شرایط روحی بدی دارد.