کد خبر: 1309156
تاریخ انتشار: ۰۳ مرداد ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۰
«ناهید ۲» محاسبات غلط دشمن را رصد می‌کند! یکی از دلایل حملات امریکا به مراکز هسته‌ای، نگرانی از افزایش قدرت ایران در بومی‌سازی دانش و فناوری استراتژیک هسته‌ای بود. جنجال‌آفرینی‌ها و هجمه‌سازی غرب به رهبری امریکا و رژیم‌صهیونیستی و با مشارکت آشکار آژانس بین‌المللی اتمی پیرامون فناوری هسته‌ای، تلاشی بود که نه تنها دانش بومی‌شده هسته‌ای که «تفکر» هوشمندانه بومی‌سازی و استقلال‌یابی این دانش حیاتی و مهم جهانی را هدف قرار داده بود. 
فاطمه بصیری

جوان آنلاین: پرتاب ماهواره مخابراتی ایرانی «ناهید۲» با موشک سایوز روسیه، در بحبوحه تنش‌افروزی‌ها و ماجراجویی‌های امریکا، پیامی روشن از اقتدار جمهوری اسلامی ایران و ناتوانی دشمن در مهار پیشرفت ایران به جهان مخابره کرده است و دستاوردی مهم برای فناوری فضایی ایران محسوب می‌شود. 

یکی از دلایل حملات امریکا به مراکز هسته‌ای، نگرانی از افزایش قدرت ایران در بومی‌سازی دانش و فناوری استراتژیک هسته‌ای بود. جنجال‌آفرینی‌ها و هجمه‌سازی غرب به رهبری امریکا و رژیم‌صهیونیستی و با مشارکت آشکار آژانس بین‌المللی اتمی پیرامون فناوری هسته‌ای، تلاشی بود که نه تنها دانش بومی‌شده هسته‌ای که «تفکر» هوشمندانه بومی‌سازی و استقلال‌یابی این دانش حیاتی و مهم جهانی را هدف قرار داده بود. 

در واقع می‌توان گفت حملات مستقیم امریکا در بطن خود تهدیدی غیرمستقیم به دیگر مراکزی که در تعیین قدرت ایران دخالت دارند، بود، به معنایی تلاش داشت ایران را در قبال پیشرفت و توسعه فناوری‌های مهم تهدید کند و نامحسوس به ظهور دوباره آنها اخطار دهد، اما به طور معکوسی، توان موشکی ایران نشان داد جمهوری اسلامی نه‌تنها در مسیر پیشرفت علمی و فنی متوقف نشده، بلکه با اتکا بر ظرفیت‌های بومی و همکاری با دیگر کشورها، توانسته نماد روشنی از اقتدار ملی و شکست‌ناپذیری خود را به نمایش بگذارد. پرتاب ماهواره ناهید ۲ نشان داد مسیر توسعه ایران از بازی‌های تحمیلی قدرت‌های غربی تأثیر نمی‌پذیرد، بنابراین نمی‌توان بر اراده آنها تأثیر گذاشت یا حتی آن را مهار کرد. 

از طرفی، پرتاب سریالی ماهواره‌های پیشرفته و به‌روز بیانگر مهارت و توانمندی ایران در توسعه دانش فضایی است. این ماهواره ساخت داخل با موفقیت از یک پایگاه فضایی در روسیه پرتاب شد و پیشرفت‌های ایران در فناوری فضایی را برجسته کرد. علاوه بر آن، همکاری بین‌المللی مداوم با روسیه در زمینه فناوری فضایی را نیز نشان داده است. گفتنی است ایران یکی از ۱۰ کشور برتر در زمینه قرار دادن ماهواره در مدار زمین است و وضوح عکس‌های گرفته شده از طریق ماهواره‌های ایرانی اکنون به زیر چهار متر رسیده است. ماهواره‌ها کاربرد‌های متنوعی دارند و ماهواره ناهید ۲ می‌تواند در حوزه‌های ارتباطات، اینترنت اشیا و پایش داده‌ها نقش مهمی ایفا کند. این ماهواره به عنوان بخشی از منظومه‌های مخابراتی، قابلیت پشتیبانی از کاربرد‌های تجاری و تحقیقاتی را دارد. 

خصوصیات ماهواره ناهید ۲

ماهواره ناهید۲ جهشی قابل توجه در مهندسی سیستم‌های مخابراتی و فضایی کشور محسوب می‌شود. این ماهواره که به عنوان یک میکروماهواره چندمنظوره در مدار پایین زمین طراحی شده است، قابلیت‌های پیشرفته‌ای دارد. 

ناهید ۲ یک ماهواره تحقیقاتی و مخابراتی است که در مدار پایین زمین (مدار لئو) قرار گرفت. هدف از پرتاب این ماهواره، تست و ارزیابی فناوری‌های بومی و پیشرفته فضایی ایران اعلام شده است. با موفقیت قرارگیری ماهواره ناهید ۲ در مدار، ایران یک گام مهم به سمت تثبیت ماهواره‌های مخابراتی خود در مدار‌های بالاتر زمین برداشت. این ماهواره قرار است مدت دو تا پنج سال در مدار باقی بماند و به‌منظور حفظ ارتفاع و موقعیت مداری، به سیستم پیش‌رانشی مجهز شده که قادر به اصلاح ارتفاع مداری تا ۵۰ کیلومتر است. 

از جمله دستاورد‌های ماهواره ناهید ۲ می‌توان به تجمیع و ساخت مدل پروازی این ماهواره، ساخت شبیه‌ساز کانال مخابراتی برای گیرنده ods، تعریف ۱۰ پروژه دانشگاهی و راه‌اندازی آزمایشگاه‌های شبیه ساز پنل خورشیدی و اتاق تمیز و تعریف ۱۵۰ سند علمی اشاره کرد. 

ارتباط مخابراتی ذخیره و ارسال با قابلیت ارتباط بین ۲۵۴ کاربر زمینی در بستر ماهواره، اندازه‌گیری تشعشعات کمربند ون آلن و برقراری ارتباط مخابراتی و تست زیر سیستم‌ها در باند S، از مأموریت‌های ماهواره ناهید ۲ است. این ماهواره دارای وزن ۱۲۰ کیلوگرم است که در مدار ۵۰۰ کیلوگرمی تزریق خواهد شد. 

این پیشرفت‌ها البته تداوم خواهد داشت. پیش‌تر رئیس پژوهشگاه فضایی ایران اعلام کرده بود ایران در حال حاضر ساخت سری ماهواره‌های «پژوهش» را آغاز کرده است. 

وی اظهار داشت که ماهواره‌های پژوهش۱ تا ۴ در حال حاضر با مشارکت فعال بخش خصوصی و مؤسسات دانشگاهی در حال ساخت هستند. علاوه بر این، مرحله طراحی پژوهش۵ در حال انجام است و ان‌شاءالله ساخت آن در آینده نزدیک آغاز خواهد شد. 

طبق این اظهارات، ایران تمرکز خود را بر کلاس‌های ماهواره‌ای سنگین‌تر افزایش می‌دهد. چنانچه پیشرفت پایداری در کلاس ۳۰۰کیلوگرمی حاصل شده و کلاس ۵۰۰کیلوگرمی اکنون به طور کامل به عنوان ردیف اصلی ماهواره‌های سنگین کشور تثبیت شده است. لازم به ذکر است پرتاب ماهواره ناهید ۲ پس از بار‌ها تأخیر انجام شد. از سال ۱۴۰۱ مسئولان سازمان فضایی اعلام کرده بودند این ماهواره در آستانه پرتاب قرار دارد، اما سرانجام روز جمعه این پرتاب به نتیجه رسید. 

بازدارندگی چندوجهی

استقرار ماهواره ناهید ۲ در تکمیل پروژه پرتاب ماهواره‌های پیشرفته و نوظهور، بر تلاش استراتژیک ایران برای گسترش قابلیت‌های داخلی در فضا در شرایط تحریم تأکید می‌کند، این موضوع همچنین نشان می‌دهد ایران یک بازیگر خودکفا در زیرساخت‌های فضایی دومنظوره است. 

تحریم‌ها از یکسو و تجربه بدعهدی و بی‌اعتمادی به غرب اثبات کرد که تنها مسیر پیشرفت و عبور از چالش‌های پیش رو، استقلال علمی، تکنولوژیک، نگاه به درون، اقتصاد مقاومتی و توسعه توانمندی دفاعی است. بدون تردید، پرتاب ماهواره‌های پیشرفته علاوه بر دستاورد‌های علمی و صنعتی برای متخصصان ایرانی برای قدرت و پرستیژ بین‌المللی ما و همچنین بازدارندگی ملی کاربرد خواهد داشت، زیرا جمهوری اسلامی ایران امروز به قدرت برجسته در علوم فضایی تبدیل شده است. از طرفی، ایران و روسیه در حال تعمیق همکاری‌های استراتژیک فضایی هستند و هر دو در مورد تولید مشترک ماهواره، توسعه زیرساخت‌ها و انتقال فناوری بحث و گفت‌وگویی داشته‌اند. این همکاری رو به رشد که با پرتاب ماهواره‌های ایرانی مانند کوثر و هدهد از سوی روسیه برجسته شد، نشان‌دهنده قصد هر دو کشور برای مقاومت در برابر تحریم‌های غرب و انزوای ژئوپلیتیکی است. تهران و مسکو با پیشبرد ابتکارات مشترک در تولید ماهواره، آموزش و قابلیت‌های سنجش از دور، از برنامه‌های فضایی خود برای تقویت روابط دوجانبه و ایجاد تاب‌آوری در مواجهه با فشار‌های فزاینده غرب استفاده می‌کنند.

برچسب ها: امریکا ، ایران ، ماهواره
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار