کد خبر: 1308601
تاریخ انتشار: ۳۰ تير ۱۴۰۴ - ۲۰:۳۹
هشدار امام جمعه سمنان نسبت به مهاجرت از استان در پی بحران آب نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه سمنان با هشدار نسبت به پیامد‌های اجتماعی کم‌آبی گفت: اگر امید مردم به طرح انتقال آب از بین برود، ممکن است به مهاجرت از استان و کاهش انگیزه برای سکونت یا سرمایه‌گذاری در سمنان منجر شود.

جوان آنلاین: حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی مطیعی عصر دوشنبه در دیدار با مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سمنان بیان کرد: استفاده نادرست از منابع محدود آب آشامیدنی، علاوه بر پیامد‌های جدی اقتصادی و زیست‌محیطی، آسیب‌های روحی و روانی هم در پی دارد که می‌تواند حیات انسانی را در استان سمنان تهدید کند.

استان امیدوار به طرح انتقال آب

نماینده ولی‌فقیه در سمنان با اشاره به تبعات اجتماعی بحران آب، افزود: ادامه وضعیت موجود ممکن است موجب مهاجرت معکوس از استان شود و مانعی برای جذب جمعیت و نیروی کار جدید باشد، در حالی که مردم استان همچنان به طرح انتقال آب از خزر امید بسته‌اند.

امام جمعه سمنان از مسوولان خواست تا ضمن تسریع در اجرای طرح‌های آبرسانی، مردم را در جریان خدمات و اقدامات انجام‌شده قرار دهند و گفت: اطلاع‌رسانی صحیح می‌تواند مشارکت عمومی در صرفه‌جویی و مصرف بهینه آب، برق و گاز را افزایش دهد.

تاکید بر جداسازی شبکه‌های آبرسانی

وی با تاکید بر تفکیک آب آشامیدنی از سایر مصارف به‌ویژه در بخش فضای سبز شهری، خاطرنشان کرد: نباید آب گران‌قیمت آشامیدنی برای شست‌وشو یا آبیاری فضای سبز مورد استفاده قرار گیرد، همان‌گونه که در کشور‌های کم‌آب مانند عربستان سعودی، شبکه‌های آب به‌صورت تخصصی و تفکیکی طراحی شده‌است.

حجت‌الاسلام والمسلمین مطیعی با اشاره به تلاش‌های پراکنده‌ای که در برخی مناطق برای جداسازی شبکه‌های آبرسانی انجام شد، بر ضرورت گسترش این اقدامات در سراسر استان سمنان تاکید کرد و گفت: این رویکرد باید به یک سیاست استانی تبدیل شود تا بهره‌وری از منابع آب به حداکثر برسد.

نماینده ولی فقیه در سمنان بیان کرد: در کنار اجرای طرح‌های فنی، فرهنگ‌سازی و ارتقای آگاهی عمومی نیز در دستور کار قرار گیرد تا جامعه با درک درست از وضعیت بحرانی منابع آبی، همکاری موثرتری در مدیریت مصرف داشته باشد.
نگاهی به تنش آبی در سمنان

 سمنان سالانه ۱۳۳ میلیون متر مکعب کسری آب‌های زیرزمینی و سه و ۲ دهم میلیارد مترمکعب کسری مخزن انباشته دارد و صرفه‌جویی ۱۷۸ میلیون مترمکعبی آب در سند سازگاری با کم آبی استان تا سال ۱۴۰۵ هدفگذاری شده است.

طبق آمارها، یک میلیارد و ۴۰ میلیون مترمکعب برای پاسخ به نیاز سمنان، آب استحصال می‌شود و از مجموع آب استحصالی برای رفع نیاز آبی این استان تنها ۳۰ درصد آب باکیفیت است و دیگر چاه‌های آب دارای هدایت الکتریکی (ec) بالا است.

۲۱ درصد آب مورد نیاز استان سمنان از منبع چشمه و قنات، ۱۷ درصد از محل آب‌های سطحی و ۶۲ درصد از محل حفر چاه‌های عمیق و نیمه‌عمیق تامین می‌شود و به بیانی دیگر ۸۰ درصد نیاز آبی استان سمنان را منابع زیرزمینی تامین می‌کنند و تنها هفت و هفت دهم درصد مساحت استان سمنان قابلیت تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی دارد.

برچسب ها: سمنان ، بحران آب ، مهاجرت
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار