جوان آنلاین: سیدرضا صالحی امیری سهشنبه ۲۴ تیرماه ۱۴۰۴ در نشست با رؤسای تشکلهای بومگردی کشور که در سالن فجر وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برگزار شد، با تأکید بر نقش بیبدیل این اقامتگاهها در مردمیسازی صنعت گردشگری، با اشاره به اقدامات تحسینبرانگیز فعالان بومگردی در جنگ اخیر، گفت: در جریان جنگ ۱۲ روزه، یکی از زیباترین جلوههای مشارکت اجتماعی و همبستگی ملی را در بومگردیها شاهد بودیم. این صحنهها نشان میدهد که بومگردیها فقط بنگاه اقتصادی نیستند، بلکه بخشی از هویت اجتماعی ملت ایراناند.
به گزارش ایسنا، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه دولت رویکرد حمایتی خود را از اقامتگاههای بومگردی بهطور کامل تثبیت کرده است، افزود: توسعه گردشگری از دل روستا آغاز میشود. برگزاری جشنوارههای خوراک، لباس محلی، آیینهای بومی و رویدادهای فرهنگی محلی، موجب فعالسازی بومگردیها و بازگشت رونق به روستاها میشود. اشتغال اگر از روستا زاده شود، پایدار و اصیل خواهد بود و باعث حفاظت روستاها میشود و پدیده مهاجرت معکوس را نیز رقم میزند.
صالحی امیری با اشاره به ضرورت قانونمند شدن فعالیت اقامتگاههای بومی اظهار کرد: در کنار حمایت قاطع از بومگردیها، با فعالیتهای غیرمجاز نیز باید مقابله شود.
او تاکید کرد: برخورد با مراکز غیرمجاز در راستای صیانت از اعتبار حرفهای و حیثیت فعالان مجاز این حوزه است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همچنین از استقبال دولت نسبت به استفاده از پنلهای خورشیدی در اقامتگاههای بومی خبر داد و گفت: پیشنهاد استفاده از انرژیهای پاک در بومگردیها مورد حمایت رئیس جمهور قرار گرفته و واردات پنلهای خورشیدی آغاز شده است. در برخی استانها اجرای این طرح شروع شده است. دولت ۲ میلیارد دلار تسهیلات برای تحقق این هدف در نظر گرفته است.
صالحی امیری با بیان اینکه بومگردیها در مرکز نگاه راهبردی دولت چهاردهم قرار دارند، گفت: سیاست ما شفاف و قاطع است. هیچکس حق مداخله در سیاستگذاری بومگردیها را ندارد. بومگردیها صرفاً بر اساس سیاستهای وزارت میراث فرهنگی و اساسنامه مصوب فعالیت میکنند. ما در حال گذار از تصدیگری به نظارت هستیم، این همان مردمیسازی است که دولت بهدنبال آن است.
او افزود: بومگردیها نماد این گذار هستند، مردمی، خودجوش، ریشهدار در فرهنگ و متصل به اقتصاد پایدار. از همین رو در دولت چهاردهم، بومگردیها پرچمداران مردمیسازی و تحقق توسعه درونزا محسوب میشوند.
انوشیروان محسنی بندپی، معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، نیز در این نشست با اشاره به نقش برجسته بومگردیها در جنگ ۱۲ روزه و با این یادآوری که صاحبان بومگردیها در این رویداد با میزبانی رایگان از مهمانان، عملکرد درخشانی از خود نشان دادند، گفت: ۳۴۰۰ تا ۳۷۰۰ واحد بومگردی در کشور فعال هستند. تقویت این واحدها میتواند مهاجرت از روستاها به شهرها و حاشیهنشینی را کاهش دهد.
او همچنین از تصویب حمایتهای مالی برای بومگردیها در هیأت امنای صندوق پیشرفت خبر داد و افزود: بهزودی این حوزه از تسهیلات این صندوق بهرهمند خواهد شد.
یاور عبیری، رئیس انجمن حرفهای بومگردیهای کشور نیز در این نشست اظهار کرد: بومگردیها فراتر از یک اقامتگاه، نقشی کلیدی در خدمترسانی به گردشگران دارند و با استقبال گسترده مسافران مواجه شدهاند.
او با اشاره به عملکرد بومگردیها در جنگ ۱۲ روزه و ارائه اسکان رایگان، افزود: این واحدها در کنار میزبانی، به کاهش مهاجرت، بیکاری و فقر کمک کرده و درآمدزایی جوامع محلی را تقویت میکنند.
عبیری در پایان تأکید کرد: بومگردیها با ظرفیت بالای خود، توان رقابت با کشورهای دیگر را دارند و یکی از مزیتهای برجسته ایران در حوزه اقامت و گردشگری به شمار میروند.
در پایان این نشست، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی پس از آنکه جمعی از بومگردیها به برخی از دغدغههای خود اشاره کرد، با درنظر گرفتن اهمیت ویژه مسائل مالیاتی و تسهیلاتی اقامتگاههای بومگردی، معاونت گردشگری را مأمور به پیگیری فوری و ویژه این مطالبات کرد و بر ضرورت تسریع در رفع موانع قانونی، بانکی و مالیاتی بومگردیها تأکید کرد.