جوان آنلاین: دولت دونالد ترامپ روز گذشته در پروندهای به دیوان عالی ایالات متحده آمریکا اعلام کرد ۲۳ مهاجر در بازداشتگاه تگزاس، «بهتازگی برای چند ساعت خود را در یک بخش حبس کرده و تهدید به گروگانگیری و آسیب زدن به ماموران اداره مهاجرت و گمرک (ICE)» آمریکا کردهاند.
به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز، دولت آمریکا در پرونده روز دوشنبه خود اعلام کرد که ۲۳ بازداشتی متهم به ایجاد اختلال در «بازداشتگاه بلوبانت» در شهر «انسن» ایالت تگزاس، در تاریخ ۱۴ اردیبهشت (۴ مه) به «بازداشتگاه پریریلند» در شهر «الوارادو» در همین ایالت منتقل شدند.
لی گلرنت (Lee Gelernt)، وکیل ارشد «اتحادیه آزادیهای مدنی آمریکا» (ACLU) در این پرونده، از اظهار نظر درباره پرونده جدید دولت ایالات متحده خودداری کرد. سخنگویان کاخ سفید و اداره مهاجرت و گمرک آمریکا نیز به درخواست برای اظهار نظر فوری پاسخ ندادند.
دادگاه عالی آمریکا ماه گذشته میلادی به طور موقت جلوی اخراج دهها مهاجر توسط دولت ترامپ را گرفت؛ این اقدام پس از آن صورت گرفت که وکلای «اتحادیه آزادیهای مدنی آمریکا» از این دادگاه خواستند که فوراً مداخله کند.
دولت ترامپ ۱۴ مارس برابر ۲۴ اسفند قانون موسوم به «دشمنان بیگانه» مربوط به سال ۱۷۹۸ میلادی را برای اتهامزنی و دستگیری اعضای ادعایی باند جنایتکار «ترن د آراگوآ» (Tren de Aragua) و اخراج و انتقال آنها به یک زندان امنیتی در السالوادور مورد استناد قرار داد. دولت آمریکا تاکنون بیش از ۲۰۰ مرد ونزوئلایی و السالوادوری که متهم به عضویت در باندهای تبهکار هستند را به یک زندان فوق امنیتی در السالوادور تبعید کرده است.
دادگاه عالی ایالات متحده در تاریخ ۱۹ آوریل برابر ۳۰ فروردین، دولت را از اخراج بازداشتشدگان از آمریکا تا دستور بعدی این دادگاه منع کرد. با این حال، دولت ترامپ در همان روز از دیوان عالی خواست این دستور را لغو کند.
در همین حال، جان ساور (John Sauer) مشاور ارشد حقوقی دولت آمریکا در پرونده روز دوشنبه به قضات دیوان عالی اعلام کرد که دولت باید اجازه داشته باشد دستکم برخی از این مهاجران را بر اساس سایر قوانین مهاجرتی فدرال فوراً اخراج کند.
بر اساس این گزارش، رئیسجمهوری آمریکا پیشتر از دیوان عالی این کشور به دلیل محدود کردن روند اخراج مهاجران غیرقانونی از آمریکا انتقاد و تاکید کرده بود که برای اخراج جنایتکاران از آمریکا انتخاب شده است.
دونالد ترامپ گفته بود که سیاستهای مهاجرتی او توسط سیستم قضایی، از جمله دیوان عالی به شدت محافظهکار محدود شده است.
او در کارزار انتخاباتی خود بر اجرای سختگیرانه سیاستهای مهاجرتی و اخراج گسترده مهاجران غیرقانونی تاکید کرده بود و اکنون در ماههای اولیه ریاستجمهوریاش در حال اجرایی کردن آن است.