جوان آنلاین: کانال تلگرامی، تحلیل سیاسی وقایع غرب آسیا در مطلبی پیرامون وضعیت حاکم میان هند و پاکستان نوشت:
چند روزی است که رسانههای مختلف به نقل از The Indian Express گزارشی را مربوط به ذخایر مهمات توپخانهای پاکستان منتشر نموده ومدعی هستند که پاکستانفقط۴ روز توان جنگ شدید با هند را دارد.
اما آنچه باید درنظر داشت این است که این گزارش توسط The Indian Express، بخش شمالی که دربمبئی حضور داردمنتشرنشدهاست، بلکه این گزارش توسط The New Indian Express متعلق به بخش جنوبیهندبه نقل از IANS، سرویس خبری هند و آسیا کهیک خبرگزاری خصوصی هندی است منتشرشده است.
خبرگزاری IANS در سال ۱۹۸۶ توسط گوپال راجو، ناشر هندی-آمریکایی، با نام سرویس خبری هند در خارج از کشور تأسیس شدهاست که بعداً تغییر نام دادهاست.
در دسامبر ۲۰۲۳، گروه آدانی، که به خاطر روابط نزدیکش با حزب حاکم BJP و کنگره هند شناخته میشود، اکثریت سهام این خبرگزاری را به دست آورد و آن را به یک شرکت تابعه AMG Media Networks آدانی تبدیل نمودهاست.
در واقع هند دچارخطای محاسباتیشدهاست وآمریکا درابتلای هند به این خطا تعمد دارد.
این گزارش The New Indian Express اهداف متفاوتی را دنبال میکند:
سعی دارد طبقه حاکمهند راترغیب به حملهای همهجانبه به پاکستان نماید، تا جرقه جنگی ویرانگر زده بشود. اما این باور که هند میتواند یک حمله محدودرا زیر آستانه هستهای پاکستان تنظیم نماید، یک خودفریبی خطرناک برای هند میباشد که رسانههای همسو با آمریکا درحال تبلیغ آن هستند. دکترین نظامی پاکستان کهبه دفعاتتوسط رهبری آن، بهویژه توسط ژنرالهایی مانند خالد کیدوی، بیان شده است، ابهام کمی باقی میگذارد. دکترین نظامی پاکستان تاکیدمیکندهرگونه نقض قابل توجه حاکمیت پاکستان یابرداشت پاکستان از آن، خطر پاسخ هستهای را به همراه دارد. هندباید ایننکته رادرنظر بگیرد که خطوط قرمز پاکستانعمداً مبهم میباشند. تشدید تنش، محدود نمیماند و نمیتوان آن را هوشمندانه مدیریت کرد.
این گزارش باعنوان نمودن اینکه"۸۰درصد از این وجوه به ستاد کل ارتش در راولپندی سرازیر شده است، درحالی که نخبگان نظامی پاکستان بر فراز کوهی از پول سنگر گرفته بودند، مردم از آسیبپذیری شدیدخود دربحبوحه تنشهای فزاینده و احتمال جنگ علیه هند بیاطلاع بودند"، سعی داردکه بین مردم ونظامیان پاکستان تفرقه ایجادنماید که میتواند ضربهای اساسی به پاکستان محسوب گردد.
اما دربخشی ازاین گزارش عنوانشدهاست که تا سال مالی۲۰۲۲-۲۳، صادرات اسلحه پاکستان از ۱۳ میلیون دلار ناچیز در سال مالی۲۰۲۱-۲۲ به ۴۱۵ میلیون دلا افزایش یافته بود.
ازسال۲۰۱۸تاآوریل۲۰۲۲ عمرانخان در پاکستان قدرت رابه دست داشتهاست. باشروع جنگ روسیه واوکراین در تاریخ ۲۴ فوریه ۲۰۲۲، پاکستان از روسیه حمایتکرد وعمرانخان نیز باولادیمیرپوتین درروسیه دیدارنمود.
عمرانخان به هیچ عنوان حاضربه ارسال تسلیحات به اوکراین نبود. همین گزارش نشان میدهد که علاوه برملاقات عمران خان با پوتین، عزم آمریکا برای دسترسی به انبارهای مهمات پاکستان نیزعامل سرنگونی دولت عمران خانشدهاست.
اینجا اندکی احتمال صادرات تسلیحات به اوکراین، باشروع به کاردولت همسوبا آمریکا وجود دارد. اماباید به این نکته توجه نمودکه پاکستان باتوجه به آمادگی همیشگی برای درگیری باهند، وقدرت زیادنظامیان در دولت پاکستان، محال است که بهقدری اقدام به فروش مهمات نمایند که فقط برای ۴روزجنگ گلوله توپ درپاکستان باقی بماند.
همچنین چین نفوذگستردهای درپاکستان وبهویژه برارتش پاکستان دارد. با توجه به حمایت چین از روسیه وهمسویی آشکارپاکستان با چین، تقویت گسترده اوکراین ازسوی پاکستان منتفی میباشد.
ممکناست که آمریکا اعمال نفوذنموده باشد وقدری مهمات ازپاکستان برای اوکراین تهیه نموده باشد، اما امکان ندارد که به حدی ذخایر پاکستان تخلیه شده باشد که درهرجنگی باخطر شکست ودرادامه با خطرموجودیتی مواجه بشود.
همچنین محال است که چین سرمایهگذاری گسترده خود درپاکستان را بهارتشی که انبارهایش خالیاست وتوان تقابل باهند را نداشته، سپردهباشد.
اما همین انتشارخبرکمبود مهماتوضریب دادن گسترده آن توسط آمریکا ومتحدانش که به دنبال جنگ هندبا پاکستان باهدف خروج پاکستان ازمدارچین میباشند، اگرتوسط چین وحزب عمرانخان به خوبی موردبهره برداری قراربگیرد، میتواند ضربات اساسی به نفوذآمریکا درپاکستان واردنماید.
مردم پاکستان به شدت برای ارتش این کشوراحترام قائلاند، اگرعمران خان براین نکته تاکیدنمایدکه دولتی که باآمریکا همسو است، انبارهای ارتش رابه حراج گذاشته وارتش را تضعیف نمودهاست، شانس بالایی برای بازگشت به قدرتخواهدداشت که با منافع چین وایراننیزهمسویی دارد.