کد خبر: 1262959
تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰
در بخش گروه برگزیده بخش ملی پسران به طور مشترک گروه موعود دلیجان از استان مرکزی و گروه پیروان ولایت از استان گلستان برگزیده شدند
 نوید پارسا

جوان آنلاین: حدیث غلامی برای قطعه «ایران‌من» از استان قزوین برگزیده دومین جشنواره سرود فجر بسیج شد. 
دومین دوره جشنواره سرود فجر بسیج پس از برگزاری اجرا‌های مرحله پایانی که در قالب چند روز برگزار شد، با معرفی برگزیدگان و برگزاری مراسم اختتامیه به کار خود پایان داد. 
برگزیدگان این دوره از جشنواره در بخش‌های مختلف به این ترتیب معرفی و تقدیر شدند:
آهنگساز برگزیده این رویداد حدیث غلامی بود که برای قطعه «ایران من» از استان قزوین برگزیده شد. 
گروه‌های برگزیده بخش ملی دختران به طور مشترک گروه «فاخته» از استان فارس و گروه «سراج» از استان خراسان‌رضوی بودند. 
در بخش گروه برگزیده بخش ملی پسران به طور مشترک گروه موعود دلیجان از استان مرکزی و گروه پیروان ولایت از استان گلستان برگزیده شدند. 
در بخش محلی در پسران گروه نغمه‌های افلاکی زاگرس از استان لرستان برگزیده شد. 
گروه برگزیده محلی در بخش دختران نیز گروه آوای مهر از استان کرمان بود. 
در بخش تک‌خوان‌ها سعید ابراهیمی، گروه موعود دلیجان، استان مرکزی/ محمدامین امامی، گروه نغمه‌های افلاکی زاگرس، استان لرستان/ امیرطا‌ها مهدی‌آبادی، گروه مفضال، استان خراسان‌جنوبی/ وحید حسین‌پور، گروه نسیم صبا، استان چهارمحال‌وبختیاری و علیرضا احمدی، گروه زهرائیون، استان خوزستان به عنوان نفرات برگزیده اعلام شدند. 
در بخش ویژه «جایزه غزه» گروه طریق‌القدس از استان بوشهر با نام مربی احمد کوشان برگزیده این جشنواره شد. 

 روایت سردار قریشی از نقش پایگاه‌های مقاومت در توسعه سرود 
در این مراسم سردار قریشی، جانشین سازمان بسیج عنوان کرد: بسیج و سپاه می‌توانند با بهره‌مندی از دههاهزار پایگاه مقاومت و جوانان و نوجوانانی که با آن‌ها مرتبط است، با گسترش شعر و سرود به ویژه برگزاری مسابقاتی که طی سال‌های گذشته شاهد آن بودیم، از جمله این رویداد بسیار بزرگ، نقش مؤثر و ارزشمندی در ارتقای کمی و کیفی سرود‌هایی که مایه حرکت و نشاط‌آفرینی برای جامعه است، داشته باشند. 
سردار قریشی در پایان عنوان کرد: اثر کار شما به گستره جغرافیای ایران و بلکه گستره اقصی نقاط جهان خواهد بود. 
سردار قریشی، جانشین سازمان بسیج مستضعفین طی سخنانی در اختتامیه جشنواره سرود فجر بسیج اظهار کرد: انقلاب اسلامی یک انقلاب فرهنگی و یک پیروزی گفتمانی بر دو گفتمان مسلط بر دنیا، یعنی لیبرال‌دموکراسی غربی و مارکسیست لنینیست شرقی بود؛ گفتمانی که در ایران جوانه زد و به درخت تناور و پرثمری تبدیل شد و نه تنها ملت ایران بلکه ملت‌های آزاده دنیا برای مقابله با استبداد و استکبار به او اقتدا کردند و برای رهایی از زیر یوغ استعمار به او تمسک جستند و برای ملت‌های دنیا نوید استقلال، آزادی و ایستادگی را دادند. 
سردار قریشی در ادامه افزود: ملت مسلمان ایران با روحیه انقلابی و به وسیله اقدام فرهنگی و اعتقادی در مقابل رژیم پهلوی و حامیانش ایستاد و در نهایت به پیروزی رسید و طی نزدیک به نیم‌قرن گذشته با توسل به همین ایده و روش توانسته است موفقیت‌های ارزشمندی داشته باشد. 
وی ادامه داد: با توجه به اینکه انقلاب ما یک انقلاب نظامی یا شورشی و از این قبیل موارد نبود بلکه انقلابی فرهنگی بود، هنر به ویژه شعر و سرود در پیروزی انقلاب اسلامی نقش ویژه‌ای داشت، به گونه‌ای که بعد از گذشت چندین سال وقتی که سرود‌های ابتدای انقلاب باز هم پخش می‌شود، شاهد آثار خارق‌العاده آن‌ها بر فکر و روح و جسم جوانان و مردم هستیم. 

 رهبر معظم انقلاب بر توسعه سرود تأکید دارند 
جانشین سازمان بسیج مستصعفین اضافه کرد: مقام معظم رهبری همواره بر بهره‌مندی از هنر به ویژه شعر و سرود در انتقال مفاهیم و تعالیم مورد نیاز جامعه و تقویت روحیه حماسی و افزایش امید تأکید فرموده‌اند، به گونه‌ای که همواره بخش مهمی از فرامین، تدابیر و سخنان ایشان در ارتباط با توجه به هنر، جایگاه آن و استفاده از هنر در بحث‌های معرفتی و تعلیمی است. هنر بهترین وسیله برای انتقال پیام‌های سیاسی، اجتماعی، تربیتی و فرهنگی است. با توجه به اینکه ملت ما از جهت تعلق خاطر، وابستگی، انس و الفت با شعر و فرهنگ از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و سرآمد ملت‌های دنیا محسوب می‌شود، استفاده از شعر و سرود برای ایجاد وحدت و انسجام ملی و تقویت روحیه حماسی، تلاش، مجاهدت و افزایش امید و نشاط می‌تواند نقش بسیار ارزشمندی داشته باشد. 
وی افزود: اگر ما از هنر بیشتر استفاده کنیم و موفقیت‌ها، پیشرفت‌ها، ایثار‌ها و ازخودگذشتگی‌های مردم و زنان با غیرت کشورمان را به خوبی بتوانیم به تصویر بکشیم، این کار به عنوان هدیه‌ای ماندگار نه تنها برای ملت ما بلکه برای ملت‌های دنیا خواهد ماند. 
سردار قریشی افزود: به تصویر کشاندن مردان عزیزی که با سلحشوری خود در دفاع مقدس و مقابله با حوادث و اتفاقات کشور همچون مقابله با بلایا و حوادث طبیعی، سیل، زلزله و ویروس منحوس کرونا آن هم در شرایط سخت تحریم و تنهایی ملت ایران و حمایت زنان غیور و با کرامت کشورمان از مردم مظلوم غزه، لبنان و حماسه‌آفرینی‌های فرماندهان شجاع غزه و لبنان مثل شهید سنوار و شهید سیدحسن نصرالله، در صورتی که مورد استفاده قرار بگیرند و خلق صحنه‌های درس‌آمیز و ارزشمند با خلق یک سرود فاخر و اثرگذار می‌تواند برای همیشه تاریخ برای ملت ایران و سایر ملت‌ها مفید و مؤثر واقع شود. 
در این مراسم سردار قریشی جانشین سازمان بسیج، سردار علی مقواساز معاونت  فرهنگی- هنری سازمان بسیج، امیر گل‌فام جانشین فرهنگی ستاد نیرو‌های مسلح، سردار پازدار معاون اجرایی سازمان بسیج، آرش زینال‌خیری رئیس بسیج هنرمندان و عمار عطاپور مدیر مرکز آفرینش‌های فرهنگی- هنری بسیج کشور حضور داشتند.

برچسب ها: جشنواره ، آهنگساز ، مقاومت
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار