جوان آنلاین: مسمومیتهای الکلی ناشی از خوردن مشروبات، روزنامه اصلاحطلب شرق را به اینجا رسانده که بهتر است در قوانین ممنوعیت خرید و فروش مشروبات الکلی تجدیدنظر کنیم. این روزنامه به نقل از فردی که او را جامعهشناس معرفی کرده، ممنوعیتهای قانونی در مورد مصرف مشروبات الکلی در ایران را «محدودیت در زمینه سبک زندگی» توصیف میکند و معتقد است که این محدودیتها باعث میشود افراد علاقهمند سراغ راههای زیرزمینی بروند.
او تأکید میکند که محدودیت همیشه موجب ایجاد راههای زیرزمینی میشود و طبیعتاً در این بین ممکن است زیانهایی نیز ایجاد شود؛ طبیعتاً تولید نوشیدنیهای غیرمجاز دستساز و خانگی میتواند دردسرساز باشد و حتی به قیمت جان مصرفکنندگان تمام شود.
او تشدید مجازات در این زمینه را هم ابزاری میداند که کارایی ندارد و در نهایت به «بازنگری در قوانین و مقررات» میرسد.
ممنوعیت مصرف مشروبات الکلی و ممنوعیت خرید و فروش آن از احکام اسلام است و قانونی نیست که با حرف این رسانه و آن جامعه شناس تغییر کند. اما صرف نظر از این موضوع شرعی، نکته جالب آنکه برای پاسخ به این سخنان، بخشی از همین گزارش روزنامه شرق است که در مورد میزان مرگ و میر ناشی از مصرف مشروبات الکی در کشورهایی میگوید که منع خرید و فروش و مصرف آن را ندارند.
در این بخش میخوانیم: «ابتدای تیرماه امسال سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام کرد سالانه نزدیک به ۳میلیون نفر بر اثر استفاده از الکل میمیرند؛ در حالی که میزان مرگومیر در سالهای اخیر اندکی کاهش یافته است، اما همچنان بهطور غیرقابل قبولی این آمار زیاد است». آژانس بهداشت سازمان ملل متحد نیز درباره ارتباط میان الکل و سلامت در گزارشی گفته است که الکل از طریق رانندگی در حالت مستی، خشونت و سوءاستفادهها و بسیاری از بیماریها و اختلالات، سالانه باعث مرگومیر تقریبا یک نفر از هر ۲۰ نفر در جهان میشود. در این گزارش آمده است ۶/۲ میلیون مرگ به دلیل مصرف الکل در سال ۲۰۱۹ میلادی ثبت شده است.»
لذا روشن است حتی در صورت آزادی مصرف مشروبات خلاف نظر اسلام و قوانین ایران، موضوع خطر ناشی از مصرف الکل تغییر نمیکند، بلکه افزایش چندصدبرابری پیدا میکند.