جوان آنلاین: چهل و چهارمین سال دفاع مقدس را در حالی گرامی میداریم که آموزههای جنگ هشتساله منشأ شکلگیری یک فرهنگ ماندگار شده است. خلق هزاران اثر فرهنگی در قالب شعر و داستان، فیلم و سریال و هنرهای تجسمی نیز با موضوع دفاع مقدس از یکسو موجودیت خود را مرهون دفاع مقدس میداند و از سوی دیگر موجب غنای این فرهنگ شده است.
سخنان روشنگرانه رهبر معظم انقلاب در دیدار پیشکسوتان و فعالان دفاع مقدس و مقاومت با ایشان، همزمان با پنجمین روز از هفته دفاع مقدس نیز تأکیدی دوباره بر این واقعیت است. فرمایشات رهبری در این دیدار در عین اینکه تکملهای بر نگاه تبیینی و عمیق ایشان بر مفهوم و معنای واژههای جهاد، پیروزی و شکست در تقابل حق و باطل است، روزنههایی تازه بر وقایع امروز منطقه با محوریت جهاد فی سبیلالله علیه شرارت صهیونیستها و استکبار جهانی دارد.
بیتردید برای آنانی که پیروزی و شکست را با نگرش بیروح و خشک عددی و آماری میبینند تعداد و کمیت سلاح جنگی، میزان کشتار و تخریب با هر شیوه غیرانسانی، شاخصهای پیروزی را شکل میدهد. با چنین نگرشی تمام سلاطین و ستمگران تاریخ از نرون و چنگیزخان و یزیدبن معاویه گرفته تا هیتلر و موسولینی و استالین، پیروز بودهاند، اما کدام صاحب اندیشه و عاقلی است که نداند اینان شکستخوردگان واقعی تاریخاند. چه کسی است که اشتیاق عاشقانه میلیونها عدالتجو در سراسر جهان به سیدالشهدا (ع) را در جهان امروز آن هم پس از گذشت ۱۴ قرن، به چیزی جز پیروزی اباعبدالله الحسین تعبیر کند.
اینجا در حقیقت، جنگ و تقابل نگرشهاست و در این جدال، هرچند ظواهر مقطعی با محاسبات سوداگرانه، حکایت از غلبه قدرت نظامی دارد، اما وقتی به فرموده رهبر معظم انقلاب، عنصر ایثار و مقاومت، جهاد و شهادت، صبر و استقامت، عدالتطلبی و ستیز با ستم در این کارزار دخیل میشود، معنا و مفهوم پیروزی و حتی سرنوشت و نتیجه نهایی آن، نه به نفع قدرت، که به نفع حقیقت رقم خواهد خورد.
دفاع مقدس هشتساله ما از سنخ چنین پیروزیای بود که یک جهانبینی متعالی در سایه روشنگری یک رهبری فرهیخته و مقتدر، و جهاد میلیونها پیرو با ایمان، آن را محقق کرد و هنوز و همچنان و تا فردای فرداها، رایحه ماندگار آن تمامیت این سرزمین را عطرآگین خواهد کرد. اگر امروز، رهبر معظم انقلاب اسلامی با قاطعیتی صادقانه وعده پیروزی جبهه مقاومت و حزبالله در سایه توفیق الهی را میدهند نیز در حقیقت مصداق پیروزی همان جهانبینی است. همان پیروزی لشکر سیدالشهدا (ع) بر یزیدیان واقعه کربلا، همان ظفر رزمندگان ما بر صدام یزیدیان در دفاع مقدس، همان غلبه مدافعان حرم بر حرامیان امروز و...
اینجا و در این فرهنگ و جهانبینی، از یک منظر متعالی، حتی زمان و کمیت و نتیجه ظاهری جنگ و دفاع رنگ میبازد، و پیروزی ما مصداق «قُلْ هَلْ تَرَبَّصُونَ بِنَا إِلَّا إِحْدَى الْحُسْنَیَیْنِ» (آیا براى ما جز یکى از این دو نیکى [یعنى پیروزى یا شهادت]را انتظار دارید؟) است؛ مصداق کلام صریح و روشن امام راحل که فرمود: «ما چه کشته بشویم و چه بکشیم پیروزیم.»
اینجا سخن از پیروزی یک جهانبینی متعالی است.
حسین گلمحمدی | دبیر گروه سبک زندگی