جوان آنلاین: کانال تلگرامی «برنامهریزی و مدیریت زمان» از سه سطح برنامهریزی نوشت. آنچه در این مطلب به آن اشاره شده، عبارت است از:
۱) سطح استراتژیک: یک برنامه استراتژیک از سوی مدیران ارشد شرکت نوشته و در آن اهداف و استراتژیهای اصلی شرکت در زمینههای مختلف مثل بازاریابی، برندینگ، تبلیغات، منابع انسانی، تولید و ... مشخص میشود. برنامههای استراتژیک معمولاً بلندمدت هستند و در آنها علاوه بر اهداف و استراتژیهای کلان شرکت، موارد دیگری مثل بودجه اختصاص یافته به هر واحد شرکت یا هر برنامه نیز مشخص میشوند.
۲) سطح تاکتیکی: یک برنامه تاکتیکی از سوی مدیران میانی و بر اساس برنامه استراتژیک مربوطه نوشته و در آن تاکتیکها و روشهای رسیدن به اهداف مشخص شده از سوی برنامه استراتژیک تعیین میشود. برنامههای تاکتیکی معمولاً میانمدت هستند و مثلاً برای یک سال یا یک فصل نوشته میشوند و در آنها، اقدامات دقیق و زمانبندیشده برای اجراییکردن برنامههای استراتژیک مشخص میشوند.
۳) سطح عملیاتی: برنامههای عملیاتی از سوی مدیران واحدهای عملیاتی و بعضی وقتها از طرف کارمندان مربوط و بر اساس برنامه تاکتیکی مربوط نوشته میشوند. برنامههای عملیاتی معمولاً کوتاهمدت هستند و مثلاً برای یک ماه یا حتی یک هفته نوشته و در آنها فعالیتهای روزانه، هفتگی و ماهانه مشخص میشوند.
برای مثال، فرض کنید شرکتی میخواهد برنامهریزی فروش انجام بدهد. در این حالت، سه سطح مذکور به صورت زیر خواهند بود:
۱) سطح استراتژیک: مدیران ارشد، اهداف فروش سالانه و استراتژیهای اصلی فروش شرکت را مشخص میکنند.
۲) سطح تاکتیکی: مدیر فروش شرکت با در نظر گرفتن برنامه استراتژیک مشخص شده از سوی مدیران ارشد، اهداف فروش هر فصل و تاکتیکهای لازم را برای اجرای استراتژیهای اصلی طراحی میکند.
۳) سطح عملیاتی: سرپرستان فروش شرکت با در نظر گرفتن برنامه تاکتیکی مشخص شده از سوی مدیر فروش، اهداف فروش هر ماه و هفته و فعالیتهای لازم برای اجرای تاکتیکهای مدنظر مدیر فروش را طراحی و به فروشندگان ابلاغ میکنند.