جوان آنلاین: مهدی شاملو، رئیس اتحادیه رسانههای صوت و تصویر فراگیر ایران (رصتا) تأکید کرد این اتحادیه میکوشد مانند یک آشپز در حوزه فرهنگ صرفاً در تنظیم ادویههای غذا کمک کند نه اینکه چاقو باشد.
مهدی شاملو، رئیس اتحادیه رسانههای صوت و تصویر فراگیر ایران (رصتا) در نشست خبری این رویداد با اشاره به اینکه در تمام کسب و کارها اتحادیهها نقش مهمی در پیشبرد امور آن کسب و کار دارند، اظهار کرد: رسانههای صوت و تصویر فراگیر در دسته کسب و کارهای نوظهور قرار میگیرند و تاکنون اتحادیه تخصصی نداشتند. از سال گذشته به دنبال تشکیل این مجمع بودیم که خدا را شکر این اتحادیه از هفته قبل ثبتحقوقی شد و کارخود را آغاز کرد.
وی افزود: این اتحادیه متعلق به بخش خصوصی بوده و بر اساس موضوع مصوبه ۵۲۰ شورایعالی انقلاب فرهنگی تشکیل شدهاست، بنابراین یک پشتوانه قانونی دارد. «اتحادیه» وابستگی سیاسی ندارد و به هیچ جناح سیاسی وابسته نیست، کاملاً صنفی و غیردولتی است. مقاصد آن نیز غیرسیاسی و غیرتجاری و غیرانتفاعی است و هدفش صرفاً کارهای صنفی است.
شاملو با بیان اینکه این صنعت رو به رشد است و به خانههای مردم راه پیدا کردهاست، آن را از موضوعات جدی حوزه فرهنگ دانست و تأکید کرد: تا به حال تشکلهای ما در این عرصه محدود به محدوده جغرافیایی خاص یا «انجمن وی او دی» بود که آقای محمدمهدی عسگرپور، مسئولش هستند و دایره فعالیتشان به استان تهران محدود میشود.
رئیس رصتا ادامه داد: در همین راستا، پنج مجمع عمومی در استانهای خراسان (رضوی، شمالی و جنوبی با محوریت مشهد) گیلان، قم، اصفهان و تهران تشکیل و انتخابات این مجامع هم انجام شد. به این ترتیب موضوعات رسانههای صوت و تصویر فراگیر را خارج از پایتخت هم دنبال میکنیم.
وی درباره اهداف تشکیل این اتحادیه توضیح داد: همچون هر اتحادیه صنفی، ما یکسری فعالیتهای تشکیلاتی برای تأمین منافع اعضا داریم. علاوه بر این، فعالیت در مسیر هویتیابی رسانههای فراگیر صوت و تصویر، ایجاد نظام حرفهای رسانههای صوت و تصویر و تلاش برای تأمین منافع کاربران و فعالان این عرصه نیز از دیگر اهداف تشکیل این اتحادیه است. شاملو عنوان کرد: سال گذشته با ابتکار «ساترا» مجمع عمومی «رصتا» تشکیل شد که به دنبال تأمین منافع عمومی بخش خصوصی و مخاطبان بود. در همین قالب توانستیم مشورتهای خوبی را به پلتفرمها، دستگاههای ناظر و صداوسیما بدهیم، اما برای تقویت کار صنفی و تأمین منافع بخش خصوصی، نیاز به تشکل جدید داشتیم.