جوان آنلاین: دیدار رضا پهلوی و وزیر مبارزه با یهودستیزی اسرائیل باعث انتقادات بسیاری از وی و بازخوانی تاریخی اقدامات دودمان پهلوی شد.
به گزارش فارس، مسئله فلسطین نه تنها کشورهای غربی از جمله امریکا را به علت حمایت از رژیمصهیونیستی به چالش کشیده و جنگ علیه غزه به موضوعی بحثبرانگیز در سیاست داخلی این کشورها بدل شده، بلکه اردوگاه ضدانقلاب را نیز به هم ریخته است. خاندان پهلوی که برای رسیدن به اهداف خود به رژیمصهیونیستی و نخستوزیر آن «بنیامین نتانیاهو» متوسل شدهاند نیز از سوی ضدانقلاب مورد اعتراض قرار گرفتهاند که هیچگاه در بزنگاههای تاریخی تصمیم درستی اتخاذ نکردهاند.
این انتقادات زمانی شدت گرفت که «رضا پهلوی» با یکی از اعضای کابینه نتانیاهو دیدار کرد، در شرایطی که تلآویو از سوی افکار عمومی جهان به سبب کشتار مردم و کودکان غزه مورد نکوهش جدی قرار گرفته است. اخیراً رضا پهلوی با «آمیخای شیکلی» وزیر مبارزه با یهودستیزی اسرائیل دیدار کرد. آنها در پستهایی جداگانه در شبکه اجتماعی ایکس بر «احیای اتحاد ایران و اسرائیل» تأکید کردند. این در شرایطی است که اگرچه اسرائیل در یکی از بدترین شرایط خود به سر میبرد، اما وزرای نتانیاهو حتی نخواستند برای پهلوی وقت بگذرانند و وزیر ضدیهودستیزی این رژیم با وی دیدار کرده است.
یکی از اعضای ضدانقلاب با این اقدام پهلوی به بازخوانی تاریخی اقدامات این خاندان پرداخت و عنوان کرد که همواره پهلویها در سمت اشتباه تاریخ ایستادهاند. «یاسمین میظر» کارشناس رسانههای ضدانقلاب و سردبیر نشریه کریتیک در این رابطه نوشت: «شگفتانگیز است چگونه پهلویها همیشه میتوانند در سمت اشتباه تاریخ قرار گیرند- رضاشاه در سال ۱۹۴۱ از هیتلر حمایت میکرد و اکنون نوه او رضا پهلوی از صهیونیستها حمایت میکند، در حالی که تقریباً تمام جهان در برابر رژیم نسلکشی و آپارتاید اسرائیل موضع محکمی اتخاذ میکنند.»
یکی دیگر از براندازان نوشت: «ملاقات با وزیر یهودستیزی اسرائیل؟ شاید تنها کسی که حاضر بوده با رضا پهلوی سر میز کنفرانس بشینه وزیر یهودستیزی بوده. از این بیربطتر کسی تو اسرائیل نبود که باهاش ملاقات کنه؟»
این در حالی است که پیشتر ۲۵ نفر از نمایندگان کنگره این رژیم خواستار تجزیه ایران شده بودند؛ مسئلهای که بیشتر دودمان پهلوی را بعد از این دیدار زیر فشار انتقادات قرار داد.
همین موضوع سبب بازخوانی تاریخی از وقایع دوره پهلوی شد که برخی ماهیت این دوره را به عنوان یک رژیم دستنشانده علل چنین اشتباهات تاریخی خواندند که در آن فرزند محمدرضا شاه در حال اجرای همان سیاست همیشگی و در واقع تکرار اشتباهات گذشته است.
رضاخان با اینکه کشور ایران در جنگ جهانی اعلام بیطرفی کرده بود، گرایشاتی به سمت آلمان نازی داشت که همین موضوع یکی از بهانههای انگلیس و شوروی برای اشغال ایران بود. «محمدرضا پهلوی» نیز طبق نظر امریکاییها سعی داشت رژیم اشغالگر قدس را به رسمیت بشناسد که با توجه به فشار رسانههای منطقهای از علنیکردن این موضوع حذر کرد. رژیم پهلوی چه در دوره رضاخان و چه در دوره محمدرضا پهلوی که بعد از جنگ جهانی دوم و همچنین با کودتای امریکایی- انگلیسی بر سر قدرت ماند، یک «رژیم دستنشانده» بود؛ موضوعی که «مارک گازیوروسکی» استاد امریکایی گروه علوم سیاسی دانشگاه ایالتی لوئیزیانا در کتاب «سیاست خارجی امریکا و شاه»و دیگر استادان حوزه بینالملل بر آن تأکید میکنند و حتی محمدرضا شاه را به سبب همین موضوع «شاه امریکایی» میخوانند، با این حال فرزند محمدرضا شاه پهلوی نیز با چنین اقداماتی نشان داده در راه پدر و پدربزرگ خود گام گذاشته است.