جوان آنلاین: کارشناس حوزه انرژی با بیان اینکه در حال حاضر مصرف سوخت خودروهای داخلی دو تا ۲/۵ برابر خودروهای خارجی است، عنوان کرد: پژوهشها حاکی است خودروهای خارجی در هر ۱۰۰ متر به پنج لیتر بنزین نیاز دارند، این در حالی است که خودروهای داخلی به بیش از ۱۲ لیتر بنزین برای هر ۱۰۰ متر نیاز دارند.
عبدالمجید شیخزاده، کارشناس حوزه انرژی در گفتگو با «جوان» با بیان اینکه ناترازی بنزین به یک ابر بحران در کشور تبدیل شده است، عنوان کرد: تولید خودروهای بیکیفیت داخلی از یک طرف و قیمت ارزان سوخت در ایران از طرف دیگر باعث شده است شاهد واردات بنزین به کشور باشیم. وی با بیان اینکه در حال حاضر مصرف سوخت خودروهای داخلی دو تا ۵/۲ برابر خودروهای خارجی است، عنوان کرد: پژوهشها حاکی است خودروهای خارجی در هر ۱۰۰ متر به پنج لیتر بنزین نیاز دارند، این در حالی است که خودروی داخلی به بیش از ۱۲ لیتر بنزین برای هر ۱۰۰ متر نیاز دارند.
این کارشناس حوزه انرژی با بیان اینکه مصرف بنزین در ایران بیشتر از تولید است، عنوان کرد: ازدحام جمعیت در مرکز شهری باعث شده است ناترازی به وجود آید، به طوری که خودرویی مانند سمند در شهر به ۱۲ لیتر بنزین در هر ۱۰۰ کیلومتر نیاز دارد، این در حالی است که این میزان در جاده به هفت کیلومتر میرسد. شیخیزاده با بیان اینکه متأسفانه سرمایهگذاری خاصی در صنعت خودروسازی برای تولید خودروهای برقی صورت نگرفته است، اذعان کرد: دولت گذشته هیچ تلاشی برای افزایش و گسترش پالایشگاهها نکرد و این امر سبب شد امروز برای رفع نیاز داخلی بنزین وارد کنیم.
وی عنوان کرد: تولید خودروی بیکیفیت از یک طرف و خودروهای فرسوده از سوی دیگر باعث شده است در حال حاضر بنزین زیادی مصرف شود.
این کارشناس حوزه انرژی با بیان اینکه چارهای نداریم که به سمت انرژیهای تجدیدپذیر حرکت کنیم، مطرح کرد: لازم است انرژی برق جایگزین سوختهای فسیلی شود. شیخیزاده با بیان اینکه نباید برای رفع نیاز جامعه به سمت واردات بنزین حرکت کنیم چراکه این موضوع سبب تورم در جامعه میشود، عنوان کرد: در بودجه ۱۴۰۳، تخمین زده شده است حدود ۳ میلیارد دلار معادل ۱۲۰ هزار میلیارد تومان واردات بنزین خواهیم داشت که به معنای تشدید واردات بنزین و ناترازی بنزین در کشور است.
وی افزود: یکی از اقدامات جدی برای مقابله فوری با این افزایش شدید مصرف انرژی و نتیجتاً ناترازی بنزین، تمرکز بر اصلاح صنعت خودرو و همچنین توسعه سبد سوختی کشور باز هم با اصلاح در صنعت خودرو و دوگانهسوزشدن خودروهای فعال در صنعت حملونقل کشور است که موجب کاهش اتکا بر بنزین در سوخت خودروهای سواری خواهد شد.
این کارشناس حوزه انرژی با بیان اینکه با ایجاد خوشههای شغلی و صنعتی میتوان ازدحام را از کلانشهرهای ایران کم کرد، گفت: ازدحام یکی از مهمترین مؤلفههای مصرف بنزین در کشور است که میتوان با برنامهریزی آن را کاهش داد.