کد خبر: 1210681
تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۴۰۲ - ۲۳:۰۱

اداره کل موزه‌های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در نامه‌ای به معاون همکاری‌های فرهنگی و سمن‌های وزارت امور خارجه و دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو- ایران، با تأکید بر «حق مالکیت معنوی جمهوری اسلامی ایران بر منشور کوروش»، «لغو انتقال این اثر باستانی از موزه بریتانیا به کتابخانه ملی رژیم صهیونیستی» را خواستار شد.
به گزارش ایسنا، برخی رسانه‌ها به نقل از موزه بریتانیا، جایی که منشور کوروش در آن نگهداری می‌شود، از انتقال و نمایش این اثر باستانی به موزه ییل شهر نیوهیون ایالت کنتیکت امریکا برای مدت محدودی خبر داده و گزارش کرده‌اند این منشور در اتفاقی نادر قرار است در بیت‌المقدس به نمایش گذاشته شود.
اکنون روابط عمومی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اطلاع داده‌است که اداره کل موزه‌ها در نامه‌ای به امیرحسین غریب‌نژاد، معاون همکاری‌های فرهنگی و سمن‌های وزارت امور خارجه و علی‌اکبر متکان، دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو- ایران، مراتب نگرانی خود را نسبت به «انتقال منشور کوروش به کتابخانه ملی رژیم صهیونیستی» اعلام کرده و «جلوگیری از این اقدام» را خواستار شده است. در این نامه که به امضای هادی میرزائی، مدیر کل موزه‌ها رسیده، آمده است: «طبق اخبار منتشره، بریتانیا نسبت به انتقال منشور کوروش، که هم‌اکنون در امریکا به نمایش درآمده‌است، به کتابخانه ملی رژیم اشغالگر قدس در بیت‌المقدس از ۴ اکتبر تا ۲۸ نوامبر ۲۰۲۴ اقدام خواهد کرد. انتقال این اثر تاریخی که وجهه جهانی دارد به دلیل مخاطراتی که می‌تواند به همراه داشته‌باشد، قطعاً به صلاح نخواهد بود.»
در ادامه نامه با تأکید بر «حق مالکیت معنوی جمهوری اسلامی ایران بر منشور کورش»، «ممنوعیت ارسال و اقدامات حقوقی بر اساس کنوانسیون ۱۹۴۵ در خصوص حمایت از اموال فرهنگی در صورت بروز منازعات مسلحانه» خواسته شده‌است.
طبق اعلام موزه بریتانیا، منشور کوروش تا تاریخ ۳۰ ژوئن ۲۰۲۴ در امریکا خواهد ماند و مهرماه ۱۴۰۳ به بیت‌المقدس (اورشلیم) انتقال داده خواهد‌شد و تا ۲۹ نوامبر در آنجا خواهد ماند. این تصمیم در حالی از سوی موزه بریتانیا اعلام شده که رژیم اسرائیل در حال جنگ در منطقه غزه است و شورای بین‌المللی موزه‌ها نیز درباره خطر تخریب و دزدی آثار تاریخی و ضرورت حفاظت از آن‌ها در این منطقه هشدار داده‌است. شاهرخ رزمجو، باستان‌شناسی که مدتی مسئول مجموعه «ایران باستان» در بخش «خاورمیانه» موزه بریتانیا بود، درباره منشور کوروش و مکان کشف این استوانه و داستان‌های مربوط به آن گفته‌است: در سال ۱۸۷۹ میلادی «هرمزد رسام» باستان‌شناس کلدانی در منطقه «بابل» (سرزمین کنونی عراق) این استوانه را کشف کرد. در کتاب‌های منتشر شده درباره این استوانه، محل کشف آن نزدیک روستای «جمجمه» آورده شده‌است. هر چند تعیین محل دقیق کشف این استوانه مشکل است، اما عقیده غالب این است که منشور کوروش داخل یک دیوار در بخش جنوبی این روستا کشف شده‌است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار