جوان آنلاین: رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح دیروز در دیدار هزاران نفر از زنان و دختران، به تبیین دیدگاه منطقی و عقلانی اسلام درباره ابعاد مختلف حضور زنان در خانواده و فعالیت نامحدود آنان در اجتماع، سیاست و مدیریتهای سطوح گوناگون پرداختند و تأکید کردند: در اسلام راه هر نوع فعالیت اجتماعی برای زنان همچون مردان باز است، به شرط رعایت دو حساسیت مهم، یعنی موضوع خانواده و مراقبت از خطر جاذبههای جنسی.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیتالله خامنهای در این دیدار که در آستانه ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) انجام شد، عظمت شخصیت بانوی دوعالم را غیرقابل درک خواندند و افزودند: براساس حدیثی معتبر، خداوند از خشم حضرت فاطمه (س) به خشم میآید و از خشنودی او خشنود میشود که بالاتر از این، هیچ فضیلتی برای انسان قابلتصور نیست؛ بنابراین هرکس رضایت پروردگار را میخواهد باید به توصیهها، درسها و جهتگیریهای آن حضرت در خانواده و درجایگاه دختری، مادری، همسری، و در عرصه اجتماع و سیاست عمل کند. ایشان هویت زن، ارزشها، حقوق، تکالیف، آزادیها و محدودیتهای او را مسئله حیاتی و بسیار تعیینکننده دانستند و گفتند در قبال این مسئله بسیار مهم، دو رویکرد کلی غربی و اسلامی در جهان وجود دارد که مقابل هم هستند.
غربیها درباره زنان منطقی ندارند
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به گریز نظام تمدنی و فرهنگی غرب از مباحثه درباره مسائل مهم زنان افزودند: غربیها، چون درباره زنان منطقی ندارند، در قبال هر سؤال و موضوعی، تلاش میکنند حرف خود را با جنجال و هوچیگری، خریدن شخصیتهای سیاسی و غیرسیاسی استفاده ابزاری از هنر و ادبیات و فضای مجازی، و تسلط بر مراکز بینالمللی مربوط به زنان بهپیش ببرند.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به آمار رسمی وحشتآفرین فساد اخلاقی در غرب گفتند: چرا هر مسئله که خانواده را منهدم میکند روزبهروز در غرب برجستهتر میشود و در مقابل، هیچ تقبیح و برخورد جدی با متعرضان به زنان محجبه صورت نمیگیرد.
مسئله زن یکی از نقاط قوت اسلام است
ایشان مواجهه اسلام با مسئله زن را درست برعکس برخورد غرب، منطقی و استدلالی خواندند و افزودند: مسئله زن یکی از نقاط قوت اسلام است و نباید تصور شود که ما باید در مسئله زن پاسخگو باشیم. رهبر انقلاب اسلامی برابری زن و مرد در مسئله کرامت و ارزشهای انسانی را از مؤلفههای منطق قوی و عقلانی اسلام دانستند و گفتند: در ارزشهای انسانی و عروج معنوی، زن و مرد مطلقاً بر یکدیگر ترجیح ندارند و هر دو با استعداد مشابه و به میزان همت خود قادر به طی کردن مراتب عروج معنوی هستند. حضرت آیتالله خامنهای افزودند: در زمینههای معنوی، خداوند در قرآن حتی گاهی زن را بر مرد ترجیح داده و زنانی مانند همسر فرعون و حضرت مریم را به عنوان الگو برای همه انسانهای مؤمن معرفی کرده است که این رویکرد برای نفی حالت برتریطلبی مردان به دلیل شرایط مادی و جسمانی آنها است.
زن و مرد در نقش آفرینیهای اجتماعی یکساناند
ایشان حضور در جامعه و مسئولیتهای اجتماعی را از دیگر عرصههای نقشآفرینی یکسان زن و مرد خواندند و افزودند: به تعبیر امام بزرگوار، دخالت در سیاست و مقدرات اساسی کشور حق و تکلیف زنان است؛ ضمن اینکه بر اساس روایات، پرداختن به امور جامعه از جمله اهتمام به امور مسلمین مانند مسئله امروز غزه، وظیفه همگان است، بنابراین در احساس وظیفه و مسئولیت عمومی، تفاوتی بین زن و مرد وجود ندارد. رهبر انقلاب اسلامی وظایف خانوادگی را مقولهای دانستند که زن و مرد با توجه به امکانات و ظرفیتهای جسمی و روحی خود وظایف متفاوتی دارند و افزودند: بر این اساس شعار «برابری جنسیتی» که برخی به صورت مطلق بیان میکنند غلط، و آنچه صحیح است «عدالت جنسیتی» است. حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به مفهوم عدالت یعنی قرار دادن هر چیز در جای خود، وظایف اختصاصی زن مانند فرزندآوری و پرورش فرزند را متناسب با ساخت روحی، جسمی و عاطفی زن خواندند و گفتند: اگرچه وظایف خانوادگی زن و مرد متفاوت است، اما حقوق خانوادگی آنها بنا بر تصریح قرآن کریم یکسان است. ایشان خانه را محل آرامش و آسایش زن خواندند و تأکید کردند: رفتارهای بد شوهر مانند بددهانی یا آسیب زدن جسمی به هیچ وجه قابل قبول نیست.
حضرت آیتالله خامنهای راه مواجهه با اینگونه آسیبهای درون خانواده را تصویب قوانین حاوی مجازات سخت دانستند و با اشاره به در جریان تصویب بودن قانونی در مجلس، گفتند: این قانون باید دنبال شود و ما هم سفارش میکنیم تا مجازات سختی برای مردانی که محیط خانه را برای زن ناامن میکنند، در نظر گرفته شود.
ملاک واگذاری مسئولیتها شایسته سالاری است
ایشان با اشاره به وجود سؤالهایی درباره حضور زنان در مشاغل گوناگون و مدیریتهای اجتماعی و دولتی، تأکید کردند: در این عرصه نیز مسئله جنسیت مطرح نیست و هیچ محدودیتی برای حضور زنان وجود ندارد. رهبر انقلاب شایستهسالاری را تنها ملاک واگذاری مسئولیتهای اجتماعی و سیاسی به زنان و مردان دانستند و گفتند: در جایی مانند وزارت یا نمایندگی مجلس اگر بانوی مجرب و کارآمد بهتر و شایستهتری وجود دارد، از نظر اسلام هیچ محدودیتی برای تصدی او وجود ندارد. ایشان شرط حضور زنان در مشاغل را محروم نشدن آنها از مشغله اساسی زنانه یعنی خانهداری و فرزندآوری و مادری خواندند و گفتند: حتی برخی مشاغل مانند پزشکی و معلمی برای زنان و دختران واجب کفایی است و اگر گاهی اشتغال زن با خانهداری، فرزندآوری و لوازم آن، تعارض پیدا میکند، مسئولان کشور باید راهحلی پیدا کنند که هیچیک از این دو وظیفه زمین نماند. حضرت آیتالله خامنهای افزودند: البته این وظایف قابل جمع است همچنانکه زنان نخبه و موفقی را در بخشهای علمی و اجرایی میشناسیم که فرزندان خوبی نیز تربیت کردهاند.
حجاب محرومیت نیست حفظ امنیت زن است
ایشان پس از تأکید بر ایفای وظایف خانوادگی زن، دومین حساسیت اسلام در مسئله حضور اجتماعی زن را خطر و لغزشگاه جاذبههای جنسی دانستند و گفتند: یکی از جنبههای تأکید اسلام بر روی حجاب ایجاد محدودیت برای خطر جاذبه جنسی است که این حساسیت باید رعایت شود. بنابراین حجاب محرومیت نیست بلکه نوعی برخورداری و باعث حفظ امنیت زن است.
رهبر انقلاب، نقش مادری را مهمترین و برترینِ نقشها در خلقت بشر به علت تضمین ادامه نسل و حیات انسان برشمردند و افزودند: این تصور که کارِ خانه از قبیل پخت و پز و شستوشو وظیفه زن است، کاملاً غلط است و در خانواده کارها باید با تفاهم انجام شود همچنانکه برخی مردها هستند که در کار خانه به زنان کمک میکنند.
مسئله سن ازدواج موضوع دیگری بود که حضرت آیتالله خامنهای، نظر اسلام درباره آن را پرهیز از موکول کردن به سنین بالا خواندند و گفتند: البته این به معنای ازدواج کردن کودکان نیست بلکه یعنی دختر و پسر هر چه به وقت ازدواج کنند، بهتر است. ایشان پیشرفتهای زنان در بخشهای مختلف علمی، ادبی، ورزشی و هنری در دوره جمهوری اسلامی را بیش از ده برابر قبل از انقلاب خواندند و گفتند: با وجودی که ما هنوز نتوانستهایم کشور را به معنی واقعی اسلامی کنیم و کشور، اسلامی نیمهکاره است، این موفقیتها حاصل شده است و در صورت اجرای کامل اسلام این توفیقات چند برابر خواهد شد.
زنان میتوانند در انتخابات نقش مهمی ایفا کنند
رهبر انقلاب در پایان سخنانشان با اشاره به در پیش بودن انتخابات مهم اسفند ۱۴۰۲، نقشآفرینی بانوان در این عرصه را در اجتماع و خانواده ضروری خواندند و گفتند: مهمترین نقش شما در داخل خانه و ترغیب کردن همسر و فرزندان به فعال بودن در مسئله انتخابات و تحقیق درست است، بهخصوص که زنان در برخی مسائل از جمله شناخت اشخاص و راهبردها و جریانها، دقیقتر و ظریفتر از مردها به صحنه نگاه میکنند، بنابراین میتوانید در شناخت نامزدهای انتخاباتی و تشویق به حضور در پای صندوقهای رأی، نقش مهمی ایفا کنید.
در دیدار دیروز ۱۰ تن از زنان و دختران فعال و کنشگر در بخشهای مختلف، به بیان دیدگاهها و پیشنهادهای خود پرداختند
اگرهمه مثل مردم ایران بودند فلسطین آزاد شده بود
دیدار دیروز هزاران نفر از بانوان و دختران کشورمان با رهبر معظم انقلاب متفاوت از سایر دیدارها برگزار شد و یک بانوی خبرنگار اهل غزه با ارسال پیام تصویری صدا و ندای مظلومیت مردم فلسطین را که این روزها زیر باران موشکهای رژیم صهیونیستی و امریکا به شهادت میرسند، بار دیگر بازگو کرد.
خانم اِسراء البُحَیصی خبرنگار شبکه العالم از میان ویرانههای شهر غزه ضمن سلام و درود به مردم ایران و رهبر انقلاب از مقاومت مردم فلسطین، گفت: شما ملت ایران تنها ملتی هستید که پای موضوع فلسطین و مسجدالاقصی ایستادید و به خاطر این حمایت تحت شدیدترین تحریمها و فشارها قرار گرفتید. من در جلسه شما حاضر نیستم، اما پیام من را میشنوید، پیام من این است؛ همانطور که تا الان از مردم فلسطین حمایت کردید، به حمایت خودتان ادامه دهید. اگر موضع و ایستادگی همه کشورهای اسلامی همچون ایران بود، سرزمین فلسطین تا الان آزاد شده بود. معلوم نیست من زنده بمانم و ممکن است خداوند شهادت را نصیبم کند، اما از شما درخواست دارم مردم فلسطین و غزه را تنها نگذارید و بدانید که خداوند با ما است. رهبر معظم انقلاب پس از سخنان خبرنگار اهل غزه گفتند: «از آن خانم فلسطینی که در اینجا ویدئوی ایشان را مشاهده کردیم تشکر میکنم. از کسانی که دستاندرکار هستند میخواهم که تشکر ما را برسانند و خدا قوت بگویند و بگویند که من هر شب آنها را دعا میکنم.»
خدا را شاکر هستیم که رهبری معظم مثل امام خمینی است
در این دیدار همچنین زینا ابراهیم، همسر شیخ ابراهیم زکزاکی رهبر شیعیان نیجریه و مادر شش شهید، در سخنانی گفت: خدا را شاکر هستیم که بعد از وفات امام خمینی (ره) خداوند رهبری را به ما اعطا کرده است که پیرو خط همان امام هستند. من از نزدیک با امام خمینی دیدار کردم و به سخنان ایشان گوش دادم و میدانم که رهبر کنونی انقلاب در همان خط در حال حرکت هستند. رهبر انقلاب پس از سخنان خانم زینا ابراهیم، همسر شیخ زکزاکی اظهار داشتند: این زن مثل کوه صبر کرده است. از خانم زکزاکی که اینجا صحبت کردند، تشکر میکنم. ایشان مادر شش شهیدند. سه پسرشان در یک حادثه، سه پسرشان در یک حادثه دیگر به شهادت رسیده و این زن مثل کوه صبر کرده و مدتها زندان و سختیهای فراوان را تحمل کرده است.
افتخار آفرینی با پرچم ایران لذتی دوچندان دارد
فاطمه شریف نوقابی، خانم گل سابق لیگ و مربی سابق تیم ملی فوتسال زنان ایران نیز از دیگر سخنرانان دیدار دیروز بانوان و دختران کشور با رهبر انقلاب بود، او گفت:رهبر فرزانه انقلاب این فرزند شما، نماینده دختران ایران است. دختران ورزشکاری که با وجود همه بیامکاناتیها و حتی تبعیضها، سالهاست که دیگر حضورشان در میادین ورزشی نه تنها زینتی نیست، بلکه از قهرمانان و مدالآوران اصلی کاروانهای ورزشی جمهوری اسلامی ایران بودهاند. چنانکه چراغ اول کاروان ورزشی ایران در مسابقات هانگژو چین را بانوان قایقران ایرانی با دستان پینه بسته روشن کردند. در فوتسال آسیا دختران ورزشکار ایران به محض آنکه پوشش آنها به تأیید کنفدراسیون فوتبال آسیا رسید در دو دوره متوالی با غلبه بر ژاپن به قهرمانی آسیا رسیدند و پرچم پرافتخار ایران را برافراشتند؛ و حالا این روزها جامعه بانوان ورزشکار ایران عزادار ملیکا محمدی فوتبالیست ۲۳ سالهای است که از امریکا به ایران آمده بود تا زیر سایه پرچم کشورمان فعالیت ورزشی خود را ادامه دهد که متأسفانه چند روز پیش در حادثه تصادف درگذشت. ورزش بانوان کشور در سالهای اخیر آنقدر افتخارآفرینی داشته است که توقع زیادی نباشد اگر ورزشکاران خانم درخواست کنند که همپای ورزش مردان به آنها توجه شود و افتخاری که برای ایران به دست میآید جنسیت زنانه و مردانه ندارد. هر کسی که به بالا رفتن پرچم ایران کمک کند قهرمان است و چه بسا با وجود تمام تلاشها و دسیسه چینیهایی که بهخصوص در یک سال اخیر در حوزه زنان کشور از سوی دشمنان ایران طراحی شده بود، افتخارآفرینی زنان ایرانی زیر سایه این پرچم مقدس برای ما دختران ایرانی لذتی دوچندان دارد.
دلمان گرم به نابودی اسرائیل است
از دیگر بانوان سخنران دیروز حسینیه امام خمینی، خانم فائضه غفار حدادی نویسنده و مادر چهار فرزند بود. او ضمن انتقاد از مدیریت آموزش و پرورش و مسئولان کنترل آلودگی هوا گفت:ای کاش مسئولان بدانند مادری که تازه آخر شب میفهمد بچههایش فردا مدرسه نخواهند داشت و باید همه برنامههای خود را تغییر دهد و چندین کلاس مجازی را با قطع و وصلهای مختلف مدیریت کند، چه فشاری تحمل میکند. به نظر من رفع آلودگی هوا را به مادران بسپارند بیشتر جواب میگیرند. اما پدر مهربانم با دیدن بغض فرزندانمان در مقابل اخبار مردم غزه و بالا رفتن مشتهای کوچک گره کرده که میگویند خودم میروم اسرائیل را نابود میکنم، دلمان گرم میشود که کارمان را درست انجام دادیم.