جوان آنلاین: ظاهر هنری جذابیتهای خود را دارد، اما مسئله تدبر نکته مهمی است. این مهم از سوی پیشگامان قرآنی مورد توجه قرار گرفته است. مراکزی در این زمینه فعالیت دارند از جمله مدرسه قرآنی دانشگاه تهران که به عنوان یکی از مراکز موفق در زمینه تدبر خوش درخشیده است.
همافزایی مؤسسات قرآنی با آموزش و پرورش اهمیت دارد. در این زمینه فعالیتهایی در سطح کشور در حال انجام است، اما تا این ارتباط به صورت تنگاتنگ شکل بگیرد به طول میانجامد.
بدنه مؤسسات قرآنی لازم است به کمک آموزش و پرورش بیایند به ویژه در توانمندسازی معلمان که در حال حاضر طرحی با عنوان اتقان (ارتقای توانمندیهای قرآنی آموزگاران ایران) در سه سطح ارتقای سواد قرآنی در حال انجام است.
در این طرح به دستور وزیر قرار بود از معلمان مؤسسات قرآنی کمک گرفته شود، اما بیشتر از دارالقرآنهای آموزش و پرورش استفاده شد.
با توجه به اینکه رویکرد این دارالقرآنها به سمتی میرود که برنامههای قرآنی مدارس را مدیریت کنند و بر آنها نظارت داشته باشند بنابراین فعالیتهای قرآنی مدارس باید به سمت مردمی شدن برود که بر این اساس تأکید بر استفاده از ظرفیت مؤسسات است.
درباره انتقاداتی که نسبت به دروس قرآنی آموزش و پرورش وجود دارد با توجه به سابقه ۴۰ ساله خود در عرصه آموزش قرآن میگویم دروس قرآنی آموزش و پرورش جزو با قاعدهترین، منظمترین و منسجمترین دروس است، چراکه برنامه آموزشی قرآن برای سلایق مختلف و اقوام مختلف در نظر گرفته شده است.
وی از مدیران قرآنی درخواست کرد دروس قرآنی آموزش و پرورش را اشاعه دهند تا آموزش قرآن در آموزش و پرورش تقویت پیدا کند.
هر کار موفق و خلاقانهای که مدیران و معلمان دارند و تجربه بهخصوصی از آن دارند را برای سازمان قرآنی آموزش و پرورش ارسال کنند، چراکه این طرحها و پیشنهادات در سازمان مورد تحلیل قرار میگیرد.
در نسل جوان چالشی به عنوان معرفی خود قرآن داریم، با توجه به اینکه در فرهنگ گزارههای ذهنی به یک پدیده هویت میدهد، از این رو هنجارها و ناهنجاریها در جامعه شکل میگیرد.
یکی از جنبههای قرآن، کتاب بودن آن است که حامل گزارهها و مطالبی است، در این زمینه در جامعه اقدامات زیادی انجام شده، اما جنبههای باطنی و حقیقت قرآن مغفول مانده است.
| مدرس و پژوهشگر قرآنی