کد خبر: 1187329
لینک کوتاه: https://www.Javann.ir/004ysT
تاریخ انتشار: ۰۴ مهر ۱۴۰۲ - ۰۲:۰۰
گزارشی از یک کنگره شعر متفاوت در کرج
اختتامیه پنجمین کنگره ملی شعر امام حسن مجتبی (ع) موسوم به «حدیث حسن» در ایام شهادت حضرت امام حسن (ع) در آستان مقدس امامزاده حسن (ع) شهر کرج برگزار شد

اختتامیه پنجمین کنگره ملی شعر امام حسن مجتبی (ع) موسوم به «حدیث حسن» در ایام شهادت حضرت امام حسن (ع) در آستان مقدس امامزاده حسن (ع) شهر کرج برگزار شد. این برنامه که میزبان حضور پرشور اهالی شعر و ادب و اقشار مختلف مردم و ارادتمندان اهل بیت عصمت و طهارت بود، با تلاوت آیاتی چند از کلام‌الله مجید توسط قاری برجسته کشور آقای سیدحسین حسینی آغاز شد. در ادامه نجم‌الدین شریعتی، مجری رسانه ملی با ارائه اشعاری در مدح و منقبت کریم اهل بیت (ع) به توضیحاتی در خصوص روند برگزاری کنگره در سال‌های اخیر پرداخت. سپس حجت الاسلام و المسلمین سعیدی، رئیس کمسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر کرج ضمن قدردانی از برگزارکنندگان این مراسم به حاضران و مشتاقان اهل بیت و امام حسن مجتبی (ع) خیرمقدم گفت. در ادامه شاعران برگزیده و شاعران مهمان آثار خود را به پیشگاه آسمانی امام حسن مجتبی (ع) تقدیم کردند.

در اختتامیه پنجمین کنگره ملی شعر امام حسن مجتبی موسوم به «حدیث حسن» علاوه بر شاعران منتخب آقایان «سعید بیابانکی و احمد بابایی» به عنوان شاعر مدعو به شعرخوانی پرداختند. حسن ختام این برنامه نورانی مدح ومرثیه‌خوانی کربلایی «سید امیر حسینی» بود.
در بخش اصلی آقایان سیدمحمد حسینی از تهران، مجید لشکری از زاهدان، مرتضی روستایی از تهران، حسین عباسپور از قم و سرکار خانم الهام صفالو از تهران به‌عنوان شاعران منتخب معرفی شدند. در بخش ویژه نیز که سرایش ترکیب بند براساس ترکیب بند مشهور محتشم کاشانی (باز این چه شورش است که در خلق عالم است) بود آقایان سعید مبشر از اردبیل و میثم داودی از قم به‌عنوان منتخب پنجمین کنگره ملی شعر حدیث حسن معرفی شدند. لوح تقدیر، تندیس کنگره و هدیه نقدی در پایان مراسم به شاعران منتخب تقدیم شد.
در بخش دیگری از این محفل نورانی حجت‌الاسلام و المسلمین قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به برپایی باشکوه اربعین حسینی در اقصی نقاط کشور گفت: «اگر امام حسن مجتبی (ع) غریب است و حرم ندارد و در تاریخ شهادت آن تردید است، اما اسطوره رشادت و شجاعت است.»
وی با بیان اینکه خود امام حسین (ع) امام حسنی است، افزود: «یکی از اسرار غربت امام حسن مجتبی (ع) این است که هنگامی که از امام حسن مجتبی (ع) می‌گوییم روضه سیدالشهدا نیز شروع می‌شود.» قمی افزود: «ان‌شاءالله شعر به باطن، معنا و عظمت امام حسن مجتبی (ع) راه پیدا کند و شعرا مسیر اتصال روحی به امام حسن مجتبی (ع) را فراهم کنند.» همچنین حجت الاسلام قمی ضمن تقدیر از برگزارکنندگان کنگره ابراز امیدواری کرد این آیین باشکوه در سال‌های آینده نیز با همین کیفیت برگزار شود.
گفتنی است کنگره پنجم «حدیث حسن» به همت و حمایت سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرج، معاونت فرهنگی هنری سپاه امام حسن مجتبی (ع) استان، حوزه هنری البرز، سازمان تبلیغات اسلامی البرز و مجمع شاعران اهل بیت (ع) برگزار شد. لازم به ذکر است کنگره ملی شعر امام حسن مجتبی (ع) (حدیث حسن) با موضوع مدح، منقبت، فضائل و مراثی امام حسن مجتبی (ع) از سال ۱۳۹۸ آغاز به کار نمود. دبیرخانه کنگره متشکل از جمعی از شاعران آیینی استان البرز است. هادی جانفدا، رحمان نوازنی، نغمه مستشار نظامی، علی اشتری، حسن اسحاقی، عمران بهروج و محمود یوسفی اعضای شورای سیاستگذاری کنگره هستند.
دوره اول کنگره ۴۹۱ اثر از ۲۰۳ شاعر، دوره دوم ۱۹۰ اثر از ۱۱۱ شاعر، دوره سوم ۳۱۰ اثر از ۱۵۹ شاعر، دوره چهارم ۶۰۰ اثر از ۲۹۴ شاعر و دوره پنجم ۶۷۹ اثر از ۳۰۴ شاعر به دبیرخانه کنگره ارسال شده است. کنگره شعر امام حسن مجتبی (ع) «حدیث حسن» تنها کنگره ملی در این سطح با موضوع امام حسن مجتبی (ع) به شمار می‌رود. ترغیب شاعران جوان به سرایش شعر در مدح و منقبت کریم اهل بیت و جمع‌آوری بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ شعر برای امام مجتبی (ع) در پنج سال دستاورد بزرگ و قابل‌توجهی برای این کنگره ملی است. آیین اختتامیه کنگره حدیث حسن همه ساله در آستان مقدس امامزاده‌حسن (ع) کرج با استقبال پرشور و چشمگیر عاشقان اهل بیت عصمت و طهارت برگزار می‌شود.

در ادامه گفت‌وگوی اختصاصی با هادی جانفدا از اعضای دبیرخانه این کنگره درخصوص برگزاری کنگره ملی شعر امام حسن مجتبی «حدیث حسن» صورت گرفته است که می‌خوانید.
درخصوص چگونگی شکل‌گیری ایده برگزاری کنگره ملی شعر امام حسن (ع) مختصری توضیح بفرمایید.
پنج سال پیش دبیرخانه کنگره شعر آیینی با هدف ایجاد یک پایگاه مستمر و ثابت برای شعر اهل بیت (ع) تشکیل و مقرر شد کنگره ملی شعر امام حسن مجتبی (ع) «حدیث حسن» را که متعلق به وجود مبارک امام حسن مجتبی (ع) است در کرج برگزار کند. امسال نیز پنجمین سالی است که این کنگره در شهر کرج برگزار می‌شود، اختتامیه کنگره امسال اواخر ماه صفر برگزار شد.
دستاورد‌های اختتامیه حدیث حسن به نظر شما در این چند سال برگزاری چه بوده است؟
ترغیب شاعران جوان کشور به سرایش اثر در وصف کریم اهل بیت و چاپ مجموعه گزیده اشعار شاعران و ایجاد جریان ادبی در سطح کشور در راستای معرفی و تبیین جایگاه امام حسن مجتبی (ع) از مهم‌ترین دستاورد‌های این کنگره است.
اگر صحبت پایانی دارید بفرمایید؟
در پایان جا دارد از مجموعه‌ها و نهاد‌های فرهنگی که در برپایی این آیین شکوهمند هر ساله پشتیبان و کمک کار دبیرخانه هستند، تقدیر و تشکر کنم. همچنین از مشارکت چشمگیر شاعران عزیز کشور نیز کمال تقدیر و سپاسگزاری را داریم.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
نام:
ایمیل:
* نظر:
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار