کد خبر: 1184669
لینک کوتاه: https://www.Javann.ir/004yBZ
تاریخ انتشار: ۲۰ شهريور ۱۴۰۲ - ۲۱:۰۱
نقدي كه سال‌ها بوده و شايد كمك‌حالي در برگزاري چنين برنامه‌هايي باشد، مبتني بر اين رويكرد است كه چرا طي اين سال‌ها اين تصور و سنت اشتباه وجود داشته كه موسيقي فقط يك وجه شادمانه دارد و در ايام عزاداري‌ها نمي‌توانيم از آن استفاده كنيم.
فرزين ماندگار


وقتي به هنرمند مي‌گوييم برگزاري كنسرت تقريباً در پنج ماه از سال تعطيل است و اين پيام به آنها منتقل مي‌شود، چه انتظاري است كه اين دوستان براي اين ايام كاري توليد كنند! بر اين اساس هنرمند موسيقي به اين مسئله توجهي نخواهد داشت و به توليد كار در باقيمانده سال مي‌انديشد.
حميدرضا نوربخش، خواننده موسيقي ايران و مديرعامل خانه موسيقي كه تماشاگر ويژه برنامه موسيقايي «سوگ شفق» در برج ميلاد بود با قدرداني از دست‌اندركاران اجراي اين كنسرت توضيح داد: در اين اجرا با فرم جديدي از موسيقي در حوزه موسيقي آييني روبه‌رو شديم كه براي من بسيار جالب و جذاب بود. فرمي از موسيقي كه در فرم‌هاي معمول مرثيه‌خواني و تعزيه‌خواني ديده و شنيده نشده است. يك كار اركسترال كاملاً هنرمندانه و مورد قبول با يك اجراي خوب كه مورد توجه مخاطبان هم قرار گرفت. در اين كار هم تم موسيقي ايراني شنيده مي‌شود و هم موسيقي كلاسيك غربي و اين تركيب و تلفيق اتفاقي جذاب و بديع بود.
اين خواننده درباره كم تعداد بودن آثار موسيقايي در ژانر مذهبي و آييني بيان كرد: نقدي كه سال‌ها بوده و شايد كمك‌حالي در برگزاري چنين برنامه‌هايي باشد، مبتني بر اين رويكرد است كه چرا طي اين سال‌ها اين تصور و سنت اشتباه وجود داشته كه موسيقي فقط يك وجه شادمانه دارد و در ايام عزاداري‌ها نمي‌توانيم از آن استفاده كنيم؛ اين ديدگاه، تفكر غلطي است. نكته ديگر اينكه موسيقي در همين ايام از صداوسيما پخش و فقط در روزهاي وفات و شهادت قطع مي‌شود.
مديرعامل خانه موسيقي افزود: ما مي‌توانيم براي هر مناسبتي موسيقي خاص خودش را داشته باشيم. موسيقي فقط وجه شادمانگي ندارد. موسيقي ما شامل موسيقي‌هاي غمگين، شاد، انديشه‌ورز و حماسي است، پس نبايد اينگونه تصور شود كه موسيقي فقط جنبه تفنني و تفريحي دارد. البته به‌طور كلي اين وجه جدي موسيقي با آن فضاي تفريحي و تفنني بسيار فاصله دارد و مي‌توانيم توليدات موسيقايي جدي را به مناسبت و زمان خود به مخاطب عرضه كنيم و بر اين نظرم آرام‌آرام بايد به اين سمت حركت كرد.
به گفته نوربخش، وقتي به هنرمند مي‌گوييم برگزاري كنسرت تقريباً در پنج ماه از سال تعطيل است و اين پيام به آنها منتقل مي‌شود، چه انتظاري است كه اين دوستان براي اين ايام كاري توليد كنند! بر اين اساس هنرمند موسيقي به اين مسئله توجهي نخواهد داشت و به توليد كار در باقيمانده سال مي‌انديشد.
اين خواننده موسيقي ايراني در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود تصريح كرد: جامعه موسيقي ما آرمان‌ها، ارزش‌ها و عقايد خود را دارد. در اين عرصه كم نبودند هنرمنداني كه در ايام عزاداري ماه محرم و صفر بي‌آنكه سفارشي در كار باشد، به صورت خودجوش و انفرادي كار توليد كردند يا بنا بر اعتقاد يا نظر شخصي‌شان در هيئت‌هاي عزاداري نوحه‌خواني كرده‌اند. بر اين اساس اين فضا وجود دارد و بايد گسترده‌تر و موسيقي خاص اين ايام توليد شود. با اين نگاه قطعاً شاهد اتفاقات خيلي خوبی در اين زمينه خواهيم بود.
مديرعامل خانه موسيقي گفت: من بر اين باورم عاشورا و ايام محرم و صفر با موسيقي عجين است. موسيقي فقط‌ ساز و اركستر نيست. مراسم عزاداري با موسيقي عجين است. تمامي نوحه‌ها، مرثيه‌ها و تعزيه‌ها همراه با موسيقي بوده و ملودي بسياري از همين نوحه‌ها در خاطر مردم باقي مانده است و همچنان زمزمه و با آنها عزاداري مي‌كنند. بنابراين نياز است اين نگاه جهت‌دهي و گسترده شود و بستر آن را مهياتر كنيم. آن زمان است كه خودجوش و بدون آنكه سفارشي در كار باشد شاهد آثار بسيار ارزشمندي خواهيم بود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
نام:
ایمیل:
* نظر:
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار