به گزارش جوان آنلاین به نقل از جهان نیوز، تیرماه سال گذشته بود که رهبر انقلاب در دیدار با مسئولین قوه قضائیه در ضمن اشاره به مسئله حقوق عامه، به موضوع امنیت روانی در فضای مجازی نیز پرداختند. ایشان در آن جلسه فرمودند: «یکی از حقوق عمومی مردم همین است که امنیت روانی داشته باشند. امنیت روانی یعنی چه؟ یعنی هر روز یک شایعهای، یک دروغی، یک حرف هراسافکنندهای در ذهنها پخش نشود. حالا تا دیروز فقط روزنامهها بودند که این کارها را میکردند، حالا فضای مجازی هم اضافه شده. هر چند وقت یا چند روز یک بار، گاهی چند ساعت یک بار یک شایعهای، یک دروغی، یک حرفی را یک آدم مشخصی یا نامشخصی در فضای مجازی منتشر میکند، مردم را نگران میکند، ذهن مردم را خراب میکند. یک دروغی را مطرح میکند، شایع میکند، خب، این امنیت روانی مردم از بین میرود. یکی از وظایف قوهی قضائیه برخورد با این مسئله است. البته اینجا هم من شنیدم بعضی گفتند که قانون نداریم؛ اولاً میشود از همین قوانین موجود استفاده کرد و حکم این را فهمید؛ اگر قانون هم ندارید، سریع قانون تهیه کنید».
با توجه به اهمیت قضیه و همچنین با در نظر داشتن ضررها و آسیبهای متعددی که سالهای گذشته از این ناحیه متحمل شدیم، انتظار میرفت که قوه قضائیه در سریعترین زمان ممکن تکلیف این موضوع را مشخص کند. متأسفانه ظاهرا قوه قضائیه این مسئله را جدی نگرفت و کار به جایی رسید که در دیدار اخیر رهبر انقلاب با مسئولین این قوه، دوباره ایشان به همین موضوع پرداختند و در این زمینه تذکر دادند: «یکی از حقوق عامه، امنیت روانی جامعه است. اینکه یک عدهای آنجا بنشینند و با استفاده از فضای مجازی یا غیرمجازی مدام روی اعصاب مردم راه بروند و امنیت ذهنی مردم را به هم بزنند، مردم را بترسانند و مانند این ها، خب این خلاف مقتضای احیای حقوق عامه است و قوهی قضائیه باید وارد بشود. البته اطلاع دارم که در بعضی اوقات و در بعضی از موارد دادستانیها وارد شدهاند و کارهایی هم انجام دادهاند، لکن باید با برنامهریزی و با انضباط این کار انجام بگیرد، این کار باید با قاعده انجام بگیرد؛ این جایش خالی است».
البته اینگونه نیست که رهبر انقلاب، فقط امسال یا سال گذشته به این مسئله پرداخته باشند. ایشان در سالهای گذشته نیز به طور مستقیم یا غیر مستقیم و در قالبهای مختلف، اشاراتی به مباحث امنیت روانی یا شبیه به آن داشته اند و این انتظار میرفت که مسئولین بخشهای مختلف کشور به اندازه کافی توجه کنند.
اما سال گذشته و امسال، به طور مستقیم قوه قضائیه را در زمینه امنیت روانی، مخاطب قرار داده اند. در اینجا از دو حال خارج نیست؛ یا در این زمینه، همین قوانین موجود کافی است و یا اینکه کافی نیست.
اگر قوانین موجود کافی است، این پرسش مطرح میشود که پس چرا در زمینه تأمین امنیت روانی در فضای مجازی، از سوی قوه قضائیه کوتاهی صورت گرفته و کار به جایی رسیده است که رهبر انقلاب، دوباره به مسئولین این قوه تذکر میدهد؟!
اگر هم قانون کافی در این زمینه وجود ندارد و باید قانون جدیدی تصویب شود، با توجه به درخواست سال قبل رهبر انقلاب که فرمودند: «اگر قانون هم ندارید، سریع قانون تهیه کنید»، چرا همچنان تعلل صورت گرفته است؟!
نکته مهم این است که با توجه به اینکه درخواست علنی رهبر انقلاب از قوه قضائیه، در تیرماه سال قبل بود و فتنه اخیر – که فضای مجازی یله و رها نیز در آن نقش جدی و تعیین کننده داشت - چند ماه پس از آن شکل گرفت، اگر به درخواست ایشان به طور جدی عمل میشد، چه بسا اصلاً فتنهای به وجود نمیآمد و اگر هم فتنهای به وقوع میپیوست، تا این اندازه مردم و کشور را درگیر نمیکرد و دامنه دار نمیشد.