کد خبر: 1158616
تاریخ انتشار: ۰۱ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۵:۱۶
سردار کلولی دزفولی، مدیرعامل بنیاد چهار خرداد:
در آستانه چهارم خرداد که در تقویم به نام روز "مقاومت و پایداری- روز دزفول" نامگذاری شده، نشست خبری بنیاد چهار خرداد، صبح امروز دوشنبه اول خرداد با حضور سردار غلامحسین کلولی دزفولی، مدیرعامل بنیاد در موزه دفاع مقدس برگزار شد.

سردار کلولی دزفولی در این مراسم ضمن گرامیداشت روز دزفول آن را سمبل اتحاد مردم این شهر جهت تحمیل اراده خود بر رژیم بعث عراق دانست و گفت: از میان شهر‌های مختلف از اندیمشک و شوش و اهواز تا ایلام و مهران و بابل و کرمانشاه شهر دزفول به عنوان سمبل مقاومت انتخاب شد.
وی با اشاره به مقاومت مردم دزفول در سال‌های جنگ گفت: همه آن‌ها خود را مقید می‌دیدند تا در برابر هجوم دشمن بی تفاوت نباشند و مناطق خود را ترک نکنند و بر این اساس ضرروی است تا هر سال نسبت به گرامیداشت آن اقدام کنیم؛ چرا که اگر نتوانیم حال وهوای این روز‌ها رانگه داریم و به نسل‌های جدید انتقال ندهیم ممکن است به فراموشی سپرده شود.
مدیرعامل بنیاد چهار خرداد با اشاره به رشادت‌های مردم دزفول در سال‌های جنگ تحمیلی گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی خیزش ضدانقلابی در همه کشور از سوی دشمنان شکل گرفت و این خیزش امنیت کشور را سلب می‌کرد، مردم دزفول، اما با فهم درست خیزش به کمک انقلاب آمدند و، چون دزفول نزدیک مرز بود جوانان مرز‌های جنوبی را در رصد خود قرار دادند و اشرافیت اطلاعاتی کاملی در منطقه به وجود آوردند.
وی افزود: پس از شروع جنگ تحمیلی نیز جوانان دزفولی بودند که در ۱۴ منطقه خطوط پدافندی را در برابر هجوم دشمن ایجاد و شهر را به صورت پادگان نظامی در آوردند. مقاومت مردم دزفول منجر به کینه شدید دشمن نسبت به مردم این دیار شد وتوپخانه‌های دشمن به کار افتاد.
مدیرعامل بنیاد چهار خرداد اظهار داشت:، اما با روحیه رشادت طلبی، مردم دزفول توانستند لشگر‌های تادندان مسلح عراق را در خود ببلعند.
سردار کلولی دزفولی با بیان اینکه اولین بمباران دشمن در کشور در ۱۶ مهر ۱۳۵۹ در ساعت ۲۲ و ۳۰ با سه فروند موشک شهر دزفول را مورد هجوم قرار داد گفت: این وضعیت در طول جنگ ادامه داشت.
مدیرعامل بنیاد چهار خرداد درادامه به بیان آمار‌هایی از میزان شهدا و ایثارگران این شهر که تقدیم انقلاب شده پرداخت و گفت: دزفول در طی ۸ سال دفاع مقدس ۱۷۶ بار وارد حمله موشکی دشمن قرار گرفت. همچنین بیش از ۲۵۰۰ گلوله توپ به دزفول شلیک شد. یکی از گلوله ها، مرکز شهر و بازار را مورد اصابت قرار داد و بیش از ۸۳ نفر را شهید و زخمی کرد.
وی افزود: بیش از ۵۰۰ بمب و ۳۳۰۰ راکت هواپیما به دزفول شلیک شد. در پی بمباران‌ها ۲۵۰ کودک سه روزه تا ۱۰ ساله در دزفول شهید شد.
سردار کلولی دزفولی با اشاره به مقاومت ۲۷۰۰ روزه مردم دزفول گفت: بیش از ۲۶۰۰ شهید، ۴۲۰۰ جانباز، ۴۵۲ آزاده و نزدیکبه ۱۵۰ جاویدالاثر تقدیم انقلاب شد. همچنین در زمان حضور داعش نیز جوانان پرشور انقلابی دزفول حضور پررنگ در دفاع از حریم شریفین داشته اند. بر اساس آمار‌ها از ۱۰۰ نفری که در نبرد با داعش حضور داشتند ۷۰ نفر زخمی و جانباز به وطن خود برگشته و ۱۰ نفر نیز به فیض شهادت نائل شدند که جسد مطهر دو نفر هنوز در مناطق عملیاتی سوریه است.
مدیرعامل بنیاد چهار خرداد در ادامه بیان داشت:با توجه به این رشادت‌ها مسئولان وقت در ۴ خرداد ۱۳۶۶ به دزفول آمدند و لوح زرین به مردان این دیار دادند و دزفول را به عنوان پایتخت مقاومت نامگذاری کردند.
وی در ادامه با اشاره به کتابی از دستنوشته‌های سردار شهید حسن باقری با عنوان «نبرد تنگه ها» گفت: بیش از ۱۵۰ صفحه از این کتاب به رشادت‌های مردم دزفول اختصاص دارد.
مدیرعامل بنیاد چهار خرداد در ادامه به چندین نمادمهم دزفول اشاره کرد و گفت: یکی از نماد‌ها آستان متبرکه سبز قبا است که در دروزان جنگ نیز مامنی برای رزمندگان بود. دوم سلسله جلیله روحانیت شیعه از شیخ مرتضی انصاری تا آیت الله نبوی و بیگدلی و ... است. نماد بعدی به برگزاری ایام تاسوعا و عاشورای حسینی است که جز آیین ماندگار این شهر است. همچنین دزفول به حسیسنه‌ها و تکیه هایش معروف است و شهر هزار مسجد هم نامیده می‌شود.
سردار کلولی دزفولی در ادامه با اشاره به جندی شاپور به عنوان نمادی دیگر از شهر دزفول گفت: این نگرش علمی هنوز در مردم دزفول وجود دارد و مردم با نگاه حکیمانه مقاومت کردند.
مدیرعامل بنیاد چهار خرداد پل قدیم دزفول و رودخانه زلال و خروشان دز و همچنین شوادون (سرداب محلی) را از دیگر نماد‌های دزفول عنوان کرد و گفت: در سال ۹۱ شورای عالی انقلاب فرهنگی با پیشنهاد جوانان غیور دزفول چهارم خرداد را به عنوان روز ملی در تقویم رسمی کشور قرار داد.

تبیین رشادت‌های مردم دزفول در جنگ تنها نباید به یک روز خلاصه شود/ اقدامات حمایتی دولت‌ها از مردم دزفول متناسب با نیاز آن‌ها نبوده است
مدیرعامل بنیاد چهار خرداد با اشاره به برنامه‌های انجام شده در این بنیاد گفت: ۲۰۰ برنامه در حوزه‌های فرهنگی، ورزشی و افتتاح پروژه‌ها از ۳۱ اردیبهشت شروع شده و تا ۴ خرداد برنامه‌ها ادامه دارد.
وی با اشاره به اینکه بنیاد دارای تشکیلات حقوقی غیرانتفاعی با مجوزوزارت کشور و فرهنگ است گفت: بر این اساس موسسه مردم نهاد بالاترین سطح فرهنگی در کشور صورت می‌گیرد و براین اساس ۱۴ محصول صوتی، تصویری شامل نماهنگ، سرود، مستند، تیزر و ... تهیه شده است.
مدیرعامل بنیاد چهار خرداد در خصوص جزییات برنامه همایش چهار خرداد نیز گفت: در دزفول، تهران، قم، اهواز و کرج همایش ملی برگزار می‌شود و در تهران نیز روز پنج شنبه ۴ خرداد در سالن خلیج فارس موزه دفاع مقدس از ساعت ۱۷ تا ۱۹ همایشی با حضور فرماندهان لشگری و کشور و همچنین نمایندگانی از دولت و مجلس با حضور نمایندگان کشور‌های محور‌های مقاومت برگزار می‌شود.
مدیرعامل بنیاد چهار خرداد همچنین در پاسخ به سوالی درخصوص حمایت دولت‌ها از مردم دزفول در سال‌های پس از جنگ از جنگ نیز گفت: هرچند اقداماتی صورت گرفته، اما متناسب با نیاز مردم شریف نبوده است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار