کد خبر: 1154804
تاریخ انتشار: ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۷
دبیر شورای امنیت ملی روسیه تأکید کرد غرب به صورت مداوم در پی افزایش فشارهای سیاسی و اقتصادی علیه مسکو و افزایش حضور نظامی خود در مرزهای روسیه است.
 

به گزارش جوان آنلاین به نقل از مهر، «نیکلای پاتروشف»، دبیر شورای امنیت ملی روسیه در گفت‌وگو با روزنامه «ایزوستیا» اعلام کرد که هم‌اکنون نزدیک به ۶۰ هزار نیروی نظامی ناتو در نزدیکی مرزهای روسیه مستقر شده‌اند.

وی دراین‌باره گفت: ناتو واحدهای نظامی بیشتری را در شرق اروپا مستقر و زیرساخت‌های نظامی در نزدیکی مرزهای روسیه را نوسازی کرده است.

به گفته پاتروشف «غرب به صورت پیوسته فشارهای سیاسی و اقتصادی علیه روسیه را افزایش می‌دهد و ناتو هم‌اکنون نزدیک به ۶۰ هزار نیروی آمریکایی را در منطقه مستقر کرده و حجم و شدت آموزش‌های جنگی و عملیاتی نیروهای نظامی را افزایش داده است.»

دبیر شورای امنیت ملی روسیه همچنین تأکید کرد که کشروهای عضو ناتو همچنان اوکراین را با انواع سلاح‌ها و تجهیزات نظامی مجهز می‌کنند و ده‌ها مرکز را برای آموزش سربازهای ارتش اوکراین باز کرده‌اند.

دیروز سه‌شنبه نیز رسانه‌های فنلاندی اعلام کردند فنلاند و آمریکا در حال گفت‌وگو درباره یک توافق همکاری دفاعی (DCA) هستند که به ارتش آمریکا اجازه می‌دهد که برای آموزش نظامی و انبار تسلیحات از خاک فنلاند استفاده کند. این گفت‌وگوها از هفته پیش در شهر هلسینکی، پایتخت فنلاند آغاز شده است. کشور فنلاند، ماه پیش رسماً به عضویت سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) درآمد.

ماه پیش ماتوئوش موراویسکی، نخست‌وزیر لهستان اعلام کرد که فنلاند، به عنوان سی‌ویکمین عضو، رسماً به عضویت سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در آمد. وی با انتشار پیامی در توئیتر نوشت: فنلاند اکنون عضو ناتو است، تبریک می‌گویم. از این پس، این اتحاد دارای ۳۱ کشور است. شرکایی قوی که تضمین کننده امنیت برای لهستان، منطقه و کل جهان هستند.

پیش از این چند رسانه ترکیه گزارش دادند که «رجب طیب اردوغان»، رئیس جمهور این کشور تصمیم پارلمان برای تصویب عضویت فنلاند در ناتو را تأیید و امضا کرده است. امضای اردوغان پایان‌دهنده روند طولانی مدت تائید عضویت فنلاند در ناتو توسط آنکارا است که از تابستان گذشته در حال بررسی است.

فنلاند و سوئد با کنار گذاشتن دهه‌ها عدم تعهد نظامی، در ماه می سال ۲۰۲۲ میلادی رسماً درخواست پیوستن به ناتو را مطرح کردند. با این حال، ترکیه، یکی از اعضای قدیمی ناتو، از دو کشور شمال اروپا درخواست کرد تا علیه گروه‌هایی مانند پ ک ک و گولن اقدامات مشخصی انجام دهند.

در ماه ژوئن یعنی حدود ۹ ماه پیش، فنلاند و سوئد یادداشتی را با ترکیه برای رسیدگی به نگرانی‌های امنیتی آنکارا امضا کردند و دیپلمات‌های ارشد و مقامات سه کشور از آن زمان جلسات مختلفی را برای بحث در مورد اجرای توافق سه جانبه برگزار کردند، اما مقامات ترکیه اعلام کردند که سوئد بر خلاف فنلاند نتوانسته به همه تعهدات خود به آنکارا برای مقابله با گروهای تروریستی کردی پای بند باشد و از این رو آنکار عضویت سوئد را برخلاف فنلاند تائید نکرده است.

.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار