مجموعه دختران انقلاب هشت سالی است در حوزه مطالبات زنان به خصوص در حوزه حجاب و عفاف و امر به معروف و نهی از منکر فعالیت میکند. این مجموعه طی سالهای اخیر توانسته است تشکیلات و کار مطالعاتی و تجزیه گفتمانی امامین انقلاب را در حوزه امر به معروف و نهی از منکر و حجاب تکمیل کند و به اجرا درآورد. افراد حاضر در این مجموعه شامل زنان فارغالتحصیل دانشگاه و حوزه هستند که بعد از شکلگیری با حمایت خانواده شهدا، مراجع عظام و اساتید اخلاق توانستهاند فعالیت خود را در شهرهای بزرگی از جمله تهران و اصفهان ادامه دهند.
مهندس بهاره جنگروی، مسئول مجموعه دختران انقلاب فعالیتش را از بسیج دانشجویی آغاز کرده و خود از خانواده شهداست. وی با سپری کردن اوقات خود در جمع خانواده شهدا با دیدن دغدغه آنها در حوزه حجاب و عفاف با وجود داشتن دو فرزند دوقلو، این کار خطیر و پر فراز و نشیب را با اعتقاد قلبی به عنوان فعال فرهنگی شروع کرد و تا کنون توانسته بسیاری از دختران کم حجاب را جذب و از آنها به عنوان یک آمر به معروف در این مجموعه استفاده کند.
آغاز فعالیت دختران انقلاب
مهندس جنگروی درباره فعالیتهایشان به «جوان» میگوید: «اجتماعات مجموعه دختران انقلاب ابتدا در مساجد سطح شهر برگزار میشد، اما رونق آن به شکل فعلی اولین بار در حسینیه حاج همت و با دعوت از خواهر مسیح علینژاد و اعلام برائت او از خواهرش آغاز شد و توانست با استقبال چشمگیری روبهرو شود. با توجه به عملکرد مثبت مجموعه در حوزه حجاب و عفاف، این مجموعه بار دیگر توانست با حمایتهای مردمی جمعیتی ۱۵ هزار نفره را در میدان امام حسین (ع) و جمعیت کثیری را در مجموعه ۳۰ هزار نفری ورزشگاه شهید شیرودی گرد هم آورد. با این هدف که دشمن و مسئولان بدانند دو قطبی برای حجاب در جامعه ایرانی وجود ندارد و همه زنان و دختران ایرانی حتی آنهایی که نقصی در حجابشان وجود دارد خواهان حجاب اسلامی هستند.»
به گفته وی، هر فردی نقصی دارد. نقص یک فرد باطنی و نقص بانوی بدحجاب ظاهری است که باید دست در دست هم دهیم و همدیگر را به سمت حرف و راه خدا سوق دهیم که البته حجاب جدا از دین و عقیده، جزئی از فرهنگ ایرانی و امری اجتماعی است. پس از این اجتماعات بزرگ، افراد داوطلب آموزش میبینند تا بتوانند دختران کمحجاب را که دلشان با آرمانهای انقلاب است، به طور شایسته جذب کنند.
جنگروی ادامه میدهد: «دختران انقلاب موکبهای حجاب را جهت خدمترسانی اخلاقی به بانوان جامعه در محرم و فاطمیه در میادین شهرهای بزرگی همچون تهران و اصفهان برگزار میکند. به گفته وی این موکبها به نام حاج قاسم برپا میشود و در توضیح ماجرا با تعریف خاطرهای میگوید: «حاج قاسم در ملاقات با دختری جوان وقتی کتاب سربلند شهید حججی به او داده شد، به عنوان یادگاری در آن کتاب نوشته بود دخترم از شهدا الگو بگیر و بدان شادی شهدا در گرو داشتن حجاب شماست. از طرفی حاجقاسم دختران بدحجاب را دختر خود خطاب کرده بود. این نشان میدهد نباید نسبت به این دختران بیتفاوت بود و باید دلسوز باشیم مثل دختر خودمان. این موکبها بر این اساس به اسم حاجقاسم برپا میشود تا بگوییم حاج قاسم مدافع حرم بود و ما باید مدافع حریم باشیم.»
برگزاری کرسیهای آزاداندیشی، آزاد فکری و نظریهپردازی در حوزه حجاب از دیگر فعالیتهای دختران انقلاب است. همچنین برگزاری اردوهای راهیاننور با هدف جذب دختران با حضور خانوادههای شهدا از جمله خواهر شهید ابراهیم هادی، خواهر شهید متوسلیان و خانواده شهید خلیلی و حدادیان، انجام کار جهادی از طریق خیرین مردمی، شناسایی ۲۵۰۰ زن بدسرپرست یا بیسرپرست و تهیه بستههای ارزاق با کمک خیرین و توزیع این بستهها در زمان کرونا همراه با هدیههای فرهنگی از جمله چادر و روسری از دیگر فعالیتهای دختران انقلاب است.
جنگروی میگوید: «راهاندازی دسته عزاداری دختران حاج قاسم در روز شهادت حضرت زهرا (س) در مسیر چهارراه ولیعصر تا میدان ولیعصر هم اقدام اخیر این گروه بود. نکته قابل توجه اینکه در این مسیر دخترانی تبلیغات حجاب میکردند که جذب این مجموعه و باحجاب شده بودند.»
راه ارتباطی با دختران انقلاب
مهندس جنگروی یکی از راههای ارتباطی با این مجموعه را هیئت هفتگی صراطالزهرای دختران انقلاب معرفی میکند و میگوید: «این هیئت هر هفته چهارشنبه رأس ساعت ۳ بعدازظهر در مجموعه شهدای هفتم تیر واقع در سرچشمه تهران با مداحی حاجامیر عباسی برگزار میشود. در این هیئت بعد از ورود مهمانان چند میز ثبتنام، فرهنگی، خادمین، آموزش و ... چیده شده است و کسانی که علاقهمند به فعالیت در این مجموعه هستند میتوانند فرمهای تهیه شده را پر کنند تا در اسرع وقت با آنها تماس گرفته شود. سپس با توجه به توانمندی و علاقه از استعداد آنها استفاده میشود.» همچنین با رفتن به صفحه دختران انقلاب در فضای مجازی میتوان عضو این مجموعه شد.
افراد بعد از عضو شدن در این مجموعه با توجه به شرایطی که دارند از جمله مجرد یا متأهل بودن، شاغل یا خانهدار بودن و میزان زمانی را که میتوانند در آن مجموعه فعال باشند، مشخص میکنند تا از اولویتهای زندگیشان جا نمانند.
کار فرهنگی هزینه دارد و نیازمند کمک مالی است. جنگروی درباره چگونگی تأمین هزینههای این گروه میگوید: «این مجموعه تا کنون از کمکهای مردمی، خانواده شهدا، کمک خانوادههایی که دخترانشان محجبه شدهاند و نذر مادران آنها بهره برده است.»
جنگروی تأکید میکند: «همانطور که برای دفاع از حرم بیبی زینب (س) به مدافعان حرم نیاز است، برای دفاع از حریم حضرت زینب (س) که همان حجاب و عفاف است هم به مدافعان حریم نیاز داریم.»