ورود دلالان به بازار موز باعث افزایش قیمت این میوه شده است. دلالها حوالههای مبادله موز را خریداری کرده و همین مسئله این توان را به آنها داده است که بتوانند موز را ماشینی ۱۰۰ میلیون بفروشند. در این فرآیند موز کیلویی ۶ هزار تومان گرانتر به دست مصرفکنندگان میرسد.
مصطفی دارایینژاد، رئیس اتحادیه بارفروشان در گفتگو با ایلنا در مورد وضعیت واردات موز گفت: مطابق با مصوبه وزارت جهاد کشاورزی، واردات موز مشروط به صادرات سیب درختی است. فعالان بخش خصوصی مخالف این موضوع هستند، چون بر این باورند که میتوان در این مصوبه تجدیدنظر کرد؛ چراکه در ایران ۶۶ نوع میوه و سبزی تولید میشود که بیشتر آنها کیفیت لازم برای صادرات را دارند.
این فعال اقتصادی درباره دلیل گرانی موز افزود: ورود دلالان به بازار موز باعث افزایش قیمت این میوه شده است. دلالها حوالههای مبادله موز را خریداری کردند و همین مسئله این توان را به آنها داده است که بتوانند موز را ماشینی ۱۰۰ میلیون بفروشند. در این فرآیند موز کیلویی ۶ هزار تومان گرانتر به دست مصرفکنندگان میرسد.
رئیس اتحادیه بار فروشان در ادامه بیان کرد: اگر وزارت جهاد کشاورزی با اتحادیه ما همکاری کند ما این توان را داریم که ظرف یک ماه آینده قیمت موز را به کیلویی ۲۰ هزار تومان در میدان برسانیم. اگر همین روند ادامه پیدا کند و واردات موز در قبال صادرات سیب باشد همچنان شاهد دستهای دلالها خواهد بود و من پیشبینی میکنم قیمت آن تا ۴۰ هزار تومان نیز در میدان برسد.
این فعال صنفی در ادامه گفت: اگر جوره و واریته، موز از اکوادور و فیلیپین وارد شود ما میتوانیم در شهرهایی، چون گلستان، سیستانوبلوچستان این میوه را تولید کنیم. درست است که هزینه تولید این میوه بالاست، اما موز محصولی است که بازگشت سرمایه آن سریع صورت میگیرد. اینگونه ارزی هم برای خرید موز از کشور خارج نمیشود، اما متأسفانه مسئولان در کشور به این ما میتوانیم چندان باور ندارند. به گفته دارایینژاد، موز از کشورهای هند، اکوادور و فیلیپین وارد میشود.