محمدحسین صومی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی اظهار کرد: آمار از ۱۴ اردیبهشت تاکنون با روزانه انجام ۵۰۰ تا ۷۰۰ نمونهبرداری انجام گرفته است.
وی با بیان اینکه حدود ۲۵ درصد نمونهها مثبت کووید ۱۹ است، تصریح کرد: در پنج روز اخیر ۷۴۰ نفر مبتلای قطعی به کووید ۱۹ در آذربایجانشرقی شناسایی شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز افزود: تعداد کل مبتلایان به کرونا در استان، ۵ هزار و ۶۸۱ مورد قطعی این بیماری میباشد.
سیر کاهشی متوفی و بستری کووید ۱۹ در آذربایجانشرقی
وی با تاکید بر اینکه همچنان سیر کاهش متوفی در اثر کرونا در استان داریم، یادآور شد: تعداد بستریشدگان کرونا نیز در حال کاهش میباشد بهطوریکه ۵۲۳ مورد بستری در بیمارستانها داریم.
بهبود 82.5 درصد مبتلایان به کرونا
صومی خاطرنشان کرد: 82.5 درصد مبتلایان یا بهبود یافته و یا در خانههای خود تحت مراقبت هستند.
وی با تاکید بر اینکه برخیها کووید ۱۹ را نادیده و حتی به فراموشی سپردهاند، متذکر شد: افراد مبتلا در قرنطینه خانگی حتما ایزولاسیون و شرایط قرنطینه را رعایت کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به اینکه افراد با علائم جزئی به مراکز مراجعه کنند، بیان داشت: برای هر نمونه هزینهای بالغ بر ۶۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان پرداخت میشود تا یک نمونه تست کرونا انجام گیرد.
افزایش سفر به مناطق سفید استان
وی یادآور شد: برخی استانها در شرایط سالم اقدام به برگزاری نماز جمعه کردند و نمازگزاران نیز بهداشت را کامل رعایت کردند ولی متاسفانه چند روزی است که شاهد سفر و تردد جادهای در این شهرستانها از جمله جلفا، هوراند، خداآفرین هستیم که زنگ خطر جدی در روزهای آتی خواهد بود.
کودکان کرونا میگیرند
صومی در خصوص مبتلایان خردسال، گفت: موضوع مبتلا نشدن کودکان کذب است زیرا آنها هم به کووید ۱۹ مبتلا میشوند و ما مبتلایان زیر یکسال، سه سال و هشت ساله هم داریم ولی عوارض چندانی روی کودکان ندارد.
وی اضافه کرد: کرونا ویروس با هر نوع علامت در بدن افراد دیده شده است و از تب و لرز تا تهوع و استفراغ، سرفه و تنگی نفس، مشکلات ریوی و گوارشی و حتی عوارض پوستی در مبتلایان دیده شده است.