کد خبر: 991298
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۲:۳۰
دامنه شمول مالیات بر خانه‌های لوکس تغییر کند
در حالی که وضع مالیات بر خانه‌های خالی و لوکس امید‌ها برای کاهش قیمت مسکن در جامعه را تقویت کرده‌است، یک کارشناس اقتصادی با اشاره به برخی ایرادات مالیات بر خانه‌های لوکس گفت: دامنه شمول این مالیات کم بوده و تنها ۳ تا ۴ درصد کل املاک تهران شامل آن می‌شوند.
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: نرگس رزبان، کارشناس برنامه‌ریزی مالیات‌های بخش مسکن در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه این پایه مالیاتی در خصوص املاک لوکس و گران‌قیمت در دنیا تجربه شده و پایه مالیاتی مناسبی است، گفت: از آنجایی که در ایران مالیات بر درآمد به صورت کامل و شفاف وجود ندارد، ایجاد این پایه مالیاتی می‌تواند ضعف‌های موجود در بخش مالیات بر مجموع درآمد اشخاص را پوشش دهد.

وی با بیان اینکه برخی ایرادات به این پایه مالیاتی وارد است، افزود: از جمله ایرادات این است که دامنه شمول این مالیات کم بوده و تنها ۳ تا ۴ درصد کل املاک تهران شامل مالیات بر خانه‌های گران‌قیمت (مالیات بر خانه‌های بالای ۱۰ میلیارد تومان) می‌شوند.

رزبان ادامه داد: از دیگر ایرادات این است که بر پایه سامانه شناسایی سامانه املاک است (سامان ملی املاک و اسکان) که قرار است وزارت راه و شهرسازی آن را تکمیل و راه‌اندازی کرده و به سازمان امور مالیاتی برای شناسایی خانه‌های خالی و اجرای قانون مالیات بر خانه‌های خالی اختصاص دهد، بنا شده‌است، در حالی که وزارت راه و شهرسازی چنین سامانه‌ای ندارد.

به گفته این کارشناس اقتصادی، نحوه قیمت‌گذاری املاک مشمول این پایه مالیاتی نیز مشخص نیست که چه نوع املاکی شامل آن شده و چگونه قرار است این املاک قیمت‌گذاری شوند. ضمن اینکه دوره زمانی اجرای آن در صورت تصویب در مجلس، یک ساله است که با توجه به طولانی بودن زمان تهیه آیین‌نامه آن، ممکن است به اجرا در سال آینده نرسد.

کارشناس اقتصاد مسکن تصریح کرد: مهم‌ترین حُسن این پایه مالیاتی این است که در زمینه عدالت اجتماعی می‌تواند اتفاق مناسبی باشد؛ به خصوص که این احتمال وجود دارد که در لایحه جامع و کاملی که برای اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم توسط سازمان امور مالیاتی و وزارت اقتصاد تهیه و به دولت ارائه شده، این پایه مالیاتی نیز درج شده باشد و در کنار مالیات مجموع درآمد، به شفاف و کارآمدسازی مالیات‌ها کمک کند.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
مرتضی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
0
0
سلام .مرتضی هستم..به نظر من برای کنترل قیمت مسکن میشه اونو مثل خودرو براش محدودیتهایی مثل اینکه هر کارت ملی یه خونه بیشتر به نامش نباشه..و جریمه ریالی در صورت خالی نگه داشتن واحد از سوی مالک ملزم کرد..البته میشه به راحتی یه سامانه طراحی کرد که تو این سامانه برای قیمت ملک در هر منطقه و محله و با توجه به امکانات و سن و همچنین متراژ و موقعیت ملک سقف قیمتی تعیین شده باشه و کسی نتونه سلیقه ای برای ملک خودش قیمت پرت وپلا تعیین کنه و قیافه حق به جانب هم بگیره..
یه نکته من یادمه قبلا فروشنده یا اجاره دهنده ملک به مشاور املاک مراجعه میکرد و مشخصات ملک رو به مشاور میگفت و مشاور براش قیمت فروش یا رهن و اجاره تعیین میکرد..الان عکس شده مالک میره املاک و خودش به دلخواه خودش نرخ فروش یا اجاره تعیین میکنه و املاک شده میرزا نویس و فقط دنبال درصد کمیسیونشه..یه فکری هم باید به حال سازنده کرد الان تو همین تهرانسر ملک کلنگی با توجه به طبقات برای سازنده خیلی دربیاد هشت تومنه..ساخت هم حدود دو تومن..هجده تومن متری میفروشه..کجای دنیا اینجوری تو نه ماه یه سازنده سود فضایی گیرش میاد..به نظر من یکی از دلایل گرونی همین عدم نظارت بر قیمت گذاری ملک نوساز از سوی دولته.البته این ملت ایرانی که من میشناسم برای قانون مالیات بر خانه های خالی هم راه دور زدن پیدا میکنن..مثل تنظیم اجاره نامه صوری..
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار