کد خبر: 1317868
تاریخ انتشار: ۲۴ شهريور ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۰
فریدون حسن

در روز‌هایی که شاهد هستیم فوتبال جهان چگونه به سمت شفاف‌سازی امور مالی پیش می‌رود و بدون تعارف با هر تخلفی برخورد می‌کنند و اصلاً تعارف ندارند نام متخلف چیست، آنچه که در فوتبال ایران دیده می‌شود فقط و فقط حکایت از بی‌قانونی و تخلفات گسترده مالی دارد. تخلفاتی که بدون تردید از نگاه فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا غیرقابل بخشش است. تخلفاتی که توسط باشگاه‌هایی صورت می‌گیرد که به صورت مستقیم دست در بیت‌المال و جیب مردم دارند.

این روز‌ها یک مدیر با استفاده از پول مردم تا دلتان بخواهد خرید می‌کند و در فضای مجازی برای همه خط و نشان می‌کشد. هرچند که در زمین مسابقه حرفی برای گفتن ندارد، اما تا دلتان بخواهد با پول مردم پز می‌دهد و انگار هیچ سقفی را هم قرار نیست رعایت کند. این روز‌ها خبر می‌رسد که باشگاه سرخپوش پایتخت ۲۳۰ هزار دلار پول مردم را به یک دلال اتریشی داده تا دروازه‌بان سابق سپاهان را از اصفهان به تهران بیاورد و جالب اینجاست که برابر با قانون فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ، باشگاه‌ها به‌طور مستقل حق امضای قرارداد با کارگزار و مدیر برنامه را ندارند. این روز‌ها یک باشگاه دیگر هم که حسابی خرج کرده و نتیجه نگرفته سخت در پی جبران عقب‌ماندگی‌ها خود است.

خلاصه اینکه این روز‌ها تا دلتان بخواهد در فوتبال ایران تخلفات مالی صورت می‌گیرد. تخلفاتی که باید نگران روزی باشیم که تشت رسوایی آنها به زمین بیفتد و پرونده، پشت پرونده بابت آنها علیه فوتبال ایران در مجامع بین‌المللی تشکیل شود، اما در این بین جای یک سؤال باقی می‌ماند و آن اینکه چطور ممکن است این همه تخلف جلوی چشم فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ انجام شود و هیچ اتفاقی رخ ندهد؟! مگر همین حالا مشخص نشده که پرسپولیس برخلاف قانون فدراسیون و سازمان لیگ عمل کرده، پس چرا هیچ صدایی بلند نمی‌شود؟

ماجرا وقتی جالب‌تر می‌شود که سخنگوی فدراسیون فوتبال در پاسخ به مبلغ دریافتی یک دلال می‌گوید: «عدد مربوطه بسیار بالاست. به هر حال این موضوع بحثی از جانب باشگاه، بازیکن و ایجنت است. شما فرض کنید سقف نباشد، آیا می‌توانیم کریس رونالدو را بیاوریم؟ بازرسی کل کشور واقعاً در این زمینه فعال است. سازمان امور مالیاتی و مجلس شورای اسلامی نیز در همین زمینه کار‌های بزرگی کرده‌اند که موضوع مهم آن فیرپلی مالی در باشگاه‌هاست.»

بیان چنین حرفی از زبان یک مسئول فدراسیون فوتبال به نوعی تأیید تمامی این بی‌قانونی‌ها و ولنگاری مالی حاکم بر فوتبال است. سخنگوی فدراسیون فوتبال در حالی حرف از فیرپلی مالی می‌زند که هیچ نشانی از این واژه در فوتبال ایران وجود ندارد و این را خود جناب علوی هم به خوبی می‌داند. وظیفه فدراسیون و سازمان لیگ جلوگیری از ثبت و ضبط چنین قرارداد‌هایی است. اینکه با بیان چنین حرف‌هایی توپ را به زمین سازمان بازرسی، سازمان امور مالیاتی و مجلس بیندازیم تنها بها دادن به کار متخلفان فوتبال است، والا همه خوب می‌دانیم که وظیفه اصلی برخورد با این همه بی‌قانونی و هرج و مرج مالی در فوتبال با فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ است و آنها باید اجازه این کار را ندهند، نه اینکه تمام این تخلفات صورت گیرد و بعد توسط بازرسی و امور مالیاتی و مجلس پیگیری شود. البته این نکته را هم لازم است یادآوری کنیم که خوب می‌دانیم هم فدراسیون فوتبال و هم سازمان لیگ به صورت جدی پیگیر این موضوع هستند و از حساسیت آن هم باخبرند، اما با وجود تمام این حساسیت‌ها همچنان شاهد زیاده‌خواهی و بی‌قانونی‌های فوتبال هستیم. مدیران فوتبال به قول سخنگوی فدراسیون باید حواس‌شان را جمع کنند تا یک‌بار برای همیشه این مقوله تمام و جلوی این حجم از ولنگاری مالی و بیت‌المال‌خوری در فوتبال گرفته شود.

برچسب ها: فوتبال ، فدراسیون ، فیفا
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار