کد خبر: 604929
تاریخ انتشار: ۰۹ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۵:۵۱
18 سال انتظار براي سست ترين بيمارستان تاريخ
ابراهيم رنجبر

 بیمارستان 64 تختخوابی هریس که برای احداث آن 18 سال زمان صرف شد سال گذشته بر اثر زلزله ورزقان و اهر دچار آسیب 100 درصدی و غیرقابل استفاده شده است.

21 مرداد سال 91، زلزله 6.2 ریشتری علاوه بر خسارت فراوان جانی و مالی موجب شد بیمارستان تازه تاسیس هریس که در سال 88 افتتاح و به بهره‌برداری رسیده بود آسیب دیده و چنان تخریب شود كه غیرقابل استفاده شده و دل هر ايراني را به خاطر اين همه سهل انگاري و سست ساختن ساختمانهاي مهم و اصلي بسوزاند.

***

 

هریس یکی از قدیمی‌ترین مناطق آذربایجان شرقی است. در وقف‌نامه ربع رشیدی نام بسیاری از آبادی‌های آذربایجان آمده است و نشان می‌دهد که پاره‌ای از‌ آنها نظیر هریس در قرن‌های هفتم و هشتم هجری قصبه‌هایی آباد و بزرگ بوده‌اند. چند بنای تاریخی مهم از دوره فرمانروایی ایلخانان و جانشینان آنان در این بخش به جای مانده است که عبارتند از بقعه شیخ اسحاق (در روستای خانقاه خانمرود)، گورستان مینق، گورستان هیق، گورستان گوور، مسجد سنگی جمال‌‌آباد، و مسجد اسنق (مربوط به قرن هشتم هجری). هریس یکی از قدیمی‌ترین مراکز صنعت فرش در آذربایجان و ایران است و فرش‌های «مرز بلند» آن شهرت جهانی دارند.

براساس نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال 1390، جمعیت شهرستان هریس در حدود 67 هزار و 820 نفر و جمعیت مرکز این شهرستان 9 هزار و 832 نفر برآورد شده است.

18 سال انتظار به خاطر 64 تختخواب

مردم شهرستان هریس در سال 1370 شاهد کلنگ‌زنی بیمارستان امام حسین(ع) این شهر بودند که ساخت آن تا سال 1388 طول کشید یا به عبارتی 18 سال مردم این شهرستان انتظار کشیدند.

بیمارستان 64 تختخوابی امام حسین هریس در 74 هزار متر مربع و 8 هزار متر مربع اعیانی احداث شد.

اما این بیمارستان که مردم هریس 18 سال هر روز احداث آن را نظاره‌گر بودند تنها بعد از دو سال بعد از افتتاح در زلزله 21 مرداد سال گذشته ورزقان و هریس آسیب جدی دید و به گفته مسئولان غیرقابل استفاده است. البته بايد گفت كه شرکت جغتا طرف قرارداد وزارت راه و شهرسازی بود که بعد از 18 سال ساخت، این مجموعه را بدون حضور نماینده سازمان نظام پزشکی تحویل داد.

طبق گفته مسئولان باید بيمارستان هريس را به طور کلی تخریب كرده و در یک محل جدید و با اعتباری جديدتر ساخت. كاري كه با خيلي با عقل همراهي نمي كند، چون اگر اين نقطه و اين مصالح و اين نحوه ساخت صحيح نبود، پس چرا 18سال بودجه و بيت المال را هدر داده اند و اگر...

 

بیمارستان به دنیا نیامده، مُرد

اسدالله مقدم مدیر امور فنی دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: بعد از زلزله سال گذشته ساختمان بیمارستان هریس که توسط وزارت راه و شهرسازی احداث شده بود به دلیل آسیب‌دیدگی سازه‌ای غیرقابل بهره‌برداری است.

اين در شرايطي است كه در مقابل اعتراضات مردم به سست بنا شدن ساختمانهاي مهم، محمدرضا رحیمی معاون اول رئیس‌‌ جمهور بعد از زلزله بیست و یکم مردادماه اهر و هریس در بازدید از مناطق زلزله‌زده در گفت‌وگو با خبرنگاران گفته بود: وزیر بهداشت و معاون برنامه‌ریزی رئیس‌جمهور موظف شدند در این زمینه بررسی‌های لازم را انجام داده و پیمانکاران را به دادگاه معرفی کنند، چون این بیمارستان‌ها خانه‌های خشت و گلی نیستند که با یک زلزله شش ریشتری آسیب ببینند.

 

آخرین وضعیت بیمارستان

در همين رابطه داریوش مرادی فرماندار شهرستان هریس در گفت‌وگو با خبرنگار ما در تبریز گفت: بیمارستان 64 تختخوابی امام حسین(ع) هریس بر اثر زلزله سال گذشته دچار 100 درصد تخریب شده و غیر قابل بازسازی است و باید تخریب شده و دوباره ساخته شود.

وی افزود: از نخستین روز حادثه در مدیریت بحران و شورای بحران طی مکاتبه‌هایی با مسئولان ذیربط این مطلب را پیگیری کرده‌ام و پرونده بیمارستان امام حسین(ع) هریس در حال حاضر در دادگستری شهرستان هریس در حال رسیدگی است و رای اولیه آن صادر شده اما اطلاعی از نتیجه آن ندارم.

مرادي خاطرنشان کرد: باید منتظر ماند و دید در این حادثه پیمانکار مقصر بوده یا ناظر بیمارستان که موجب این حادثه شده‌اند.

فرماندار شهرستان هریس گفت: این بیمارستان فعلا تعطیل بوده و ارائه خدمات در یکی از مدارس صورت می‌گیرد.

وی افزود: همچنین کلینیک تخصصی توسط خیری با هزینه یک میلیارد تومان در محوطه بیمارستان امام حسین هریس در حال ساخت است و این مرکز درمانی ربطی به بیمارستان هریس نداشته و تنها از محوطه برای ساخت آن استفاده شده است.

به هر حال مطمئنا اين حادثه نه اولين و نه آخرين آن خواهد بود. اما مي شود با برخورد قانوني با مقصران آن حداقل از تكرار ساخت چنين ساختمان هاي بي پايه و بني در آينده جلوگيري كرد.

 

 
 
 
 
 
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار