جوان آنلاین: از مهمترین و مهلکترین بلایایی که وابستگی و اعتیاد به گردشهای روزانه در شبکههای اجتماعی بر سر کاربران این دنیای مجازی آورده، توهم دانستن همه چیز درباره دنیای واقعی است. کاربران شبکههای اجتماعی، شهروندانی بیدفاع در برابر حجم بالای دادههایی هستند که هر چه بر تنوع و گستره آنها افزوده میشود، ناگزیر عمقشان کاهش مییابد و دادههای مجازی را جایگزین دانستههای حقیقی میکند. تصور کنید در چنین مختصاتی وقتی سرعت تحولات در عالم واقع بالا میرود و دیگر حوصلهای هم برای کنکاش باقی نمیماند، چقدر آسیبپذیریمان ضریب پیدا میکند.
پس از جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، حتی بیتفاوتترین ایرانیان نسبت به تحولات فرامرزی و آنچه در کشورهای پیرامونی در جریان است، نسبت به واقعیت حساستر شدند و گویی به این باور رسیدند که دنیای امروز دنیایی نیست که به راحتی بتوان چشم بر آن بست و به این خیال خام دلخوش کرد که اگر نسبت به آنچه در بیرون در جریان است بیتفاوت باشیم و چشم بر آن ببندیم، آرامشمان تضمین شده است و کسی هم با ما کاری ندارد! حالا که عطش برای دانستن بالا رفته و ابزارهای مجازی هم کاربران را دلخوش به مسکنهای آرامبخش و توهمآفرین کردهاند، ارزش کار مستندسازی که دل به میدان میزند تا روایتی بیواسطه از آنچه در واقعیت جریان دارد، پیش روی مخاطبان بالقوه خود بگذارد، دو چندان میشود.
سیدمحمدحسین خیرالامور که در دنیای رسانه به «سیدنا» معروف شده است، با همین انگیزه کاری کارستان را به سرانجام رسانده تا لااقل بخشی از پازل مرتبط با تحولات منطقه را برایمان روایت کند. مجموعه مستند ولاگ «کف لبنان» ماحصل این تلاش است که بهصورت یک مینیسریال مستند در پلتفرم فیلیمو در دسترس علاقهمندان قرار گرفته است.
این مجموعه روایتی کامل و بیپرده از تحولات کشور لبنان است که روایت آن از پشت صحنه تشییع جنازه سید حسن نصرالله، لحظه شهادت تا بمبارانهای اسرائیل داخل ضاحیه و جنوب لبنان آغاز میشود و تحولات بعدی که متأثر از پسلرزههای این حوادث بوده است را روایت میکند. «کف لبنان» روایتی روان و استاندارد در مختصات رسانه است که به مخاطب این فرصت را میدهد تا فراتر از روایتهای شتابزده و گاه معوج از واقعیتهای جاری در دنیای امروز، با تصویری واقعی از تحولات لبنان مواجه شود.
برای سیدنا، فضای مجازی ابزاری قدرتمند است که به کار افزایش «دانستهها» آمده و بهجای تسلیم شدن در برابر «تراکم دادهها»، تلاش کرده است بر همین بستر، فرصتی برای آگاهی بیشتر را فراهم بیاورد. «کف لبنان» به همین دلیل مستندی تماشایی است که میتواند روایتگر چیزهایی باشد که فکر میکنیم میدانیم، اما نمیدانیم!
مستند «کف لبنان» روایتی کامل از پشت صحنه تشییع جنازه سید حسن نصرالله، لحظه شهادت تا بمبارانهای اسرائیل داخل ضاحیه و جنوب لبنان و محصول در سال ۱۴۰۴ است.
برگ برنده «کف لبنان» ثبت تصاویری آخرالزمانی از همان منطقه معروف است، منطقهای که ساعاتی قبلترش اسراییل هشدار داده قرار است آن را منفجر کند. تنها دقایقی بعد ساختمان مرتبط با سیدحسن نصرالله منفجر میشود و مستند تصویری واضح از فرو ریختن این ساختمان ارایه میدهد. ضاحیه حالا نامی آشنا برای پیگیران اخبار جنگ است. منطقهای که تا مدتها به دلیل حجم ویرانیهایش و بالاتر از آن به دلیل ترور یکی از فرماندهان مهم محور مقاومت در صد اخبار قرار داشت. مستندساز در این اثر همان هیاهو، اما به دل بحران میرود و با شاهدان عینی به گفتوگو میپردازد.