کد خبر: 1305265
تاریخ انتشار: ۱۰ تير ۱۴۰۴ - ۱۹:۱۶
وبسایت آمریکایی: از توهم تجزیه ایران دست بردارید پایگاه تحلیلی ریسپانسیبل استیت‌کرفت، در مقاله‌ای هشدار داد تلاش اندیشکده‌های نومحافظه‌کار آمریکا و متحدان صهیونیستی و اروپایی آنها برای تجزیه ایران، غیرواقع‌بینانه و نتیجه عدم شناخت از ملت ایران است.

 جوان آنلاین: پایگاه تحلیلی ریسپانسیبل استیت‌کرفت در گزارشی به قلم الدار ممدوف تحلیلگر سیاسی، با هشدار درباره تلاش نومحافظه‌کاران آمریکایی برای تجزیه ایران نوشت: «رویای بی‌ملاحظه برای تجزیه ایران، از نادانی نسبت به ملی‌گرایی ایرانی سرچشمه می‌گیرد و می‌تواند پیامد‌هایی فاجعه‌بار داشته باشد.» 

به گزارش فارس، او افزود: «دستگاه سیاست خارجی آمریکا گرایشی خطرناک به فروپاشی کشور‌های مخالف خود دارد. حالا اندیشکده‌هایی مانند بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها (FDD) در واشنگتن، همراه با هم‌پیمانان اروپایی‌شان، آشکارا از تجزیه ایران حمایت می‌کنند. این یک راهبرد بی‌پرواست که نه‌تنها خاورمیانه را بی‌ثبات‌تر خواهد کرد، بلکه بحران‌های انسانی ایجاد می‌کند و واکنش شدید مردم ایران و حتی شرکای آمریکا را در پی خواهد داشت.» 

ممدوف با اشاره به جنگ ۱۲ روزه میان ایران و رژیم صهیونیستی نوشت: «در همان زمان، برندا شافر از اعضای FDD، ساختار چندقومیتی ایران را نقطه‌ضعفی قابل بهره‌برداری خواند. او سال‌هاست که برای تجزیه ایران، به‌ویژه در آذربایجان، تبلیغ می‌کند. سابقه‌اش هم نشان می‌دهد روابطی پنهان با شرکت نفت دولتی جمهوری آذربایجان (SOCAR) دارد و در رسانه‌های آمریکایی هم مدام از باکو حمایت می‌کند.» او ادامه داد: «این حرف‌ها با سرمقاله‌ای در جروزالم‌پست هم‌زمان شد.

 آنها در اوج شادمانی از حملات اسرائیل، از ترامپ خواستند از تجزیه ایران حمایت کند. حتی پیشنهاد دادند ائتلافی منطقه‌ای برای این کار تشکیل شود و به اقوام کرد، بلوچ و سنی تضمین امنیتی داده شود. قبلاً هم از جدایی به‌اصطلاح "آذربایجان جنوبی" حمایت کرده بودند؛ اصطلاحی تحریف‌شده که برای آذری‌های ایران به کار می‌برند.»

ملی‌گرایی در ایران را دست‌کم می‌گیرند

ممدوف به نشست‌های اخیر پارلمان اروپا هم پرداخت و نوشت: «یکی از سخنگویان گروه‌های لیبرال در پارلمان اروپا نشستی با عنوان "آینده ایران" برگزار کرد. هدف‌شان روشن بود: بررسی امکان انقلاب موفق در ایران. وقتی از دو فعال تجزیه‌طلب از آذربایجان و اهواز دعوت می‌کنند، دیگر تردیدی در نیت برگزارکنندگان باقی نمی‌ماند. این نهاد اروپایی از زمان قطع روابط با نهاد‌های رسمی ایران در سال ۲۰۲۲، به پایگاه سلطنت‌طلب‌ها، منافقین و تجزیه‌طلب‌ها تبدیل شده است.»

اما ممدوف تأکید می‌کند: «ایران کشوری شکننده نیست. ۹۰ میلیون جمعیت دارد، با هویتی تاریخی و فرهنگی. تجزیه‌طلب‌ها بر تنوع قومی تمرکز می‌کنند ـ آذری، کرد، بلوچ، عرب ـ، اما ملی‌گرایی ایرانی را دست‌کم می‌گیرند.» او به یادداشتی از شروین ملک‌زاده در لس‌آنجلس تایمز اشاره کرد و گفت: «در میان پژوهشگران اجماعی قوی وجود دارد: سیاست در ایران از ایده ایران به‌عنوان ملتی ریشه‌دار و مداوم آغاز می‌شود. 

ملی‌گرایی بستر رقابت سیاسی همه جریان‌هاست؛ از سلطنت‌طلب گرفته تا اسلام‌گرا و چپ‌گرا.» ممدوف افزود: «دهه‌ها تحریم، فشار خارجی و عملیات خرابکارانه، این انسجام ملی را بیشتر هم کرده است. ایده فروپاشی ایران از درون، تکرار همان خیال‌پردازی خطرناکی است که قبلاً در عراق و سوریه هم شکست خورده است.»

حمله اسرائیل، باعث اجماع ملی در تبریز شد

او درباره برندا شافر گفت: «او حتی از بمباران تبریز توسط اسرائیل حمایت کرده است! این نه‌تنها غیراخلاقی است، بلکه نشانه بی‌اطلاعی کامل از واقعیت‌های ایران است. او گمان می‌کند فشار خارجی آذری‌ها را به شورش وامی‌دارد. اما نتیجه دقیقاً برعکس بود. حملات اسرائیل باعث وحدت و اجماع ملی در تبریز شد.» ممدوف خاطرنشان کرد: «هم رهبر ایران، آیت‌الله خامنه‌ای و هم رئیس‌جمهور مسعود پزشکیان، آذری هستند. من خودم یک ماه پیش در تبریز بودم. این شهر نه کانون تجزیه‌طلبی، بلکه نماد وحدت تاریخی ایران است.

از موزه آذربایجان با آثار چند هزار ساله گرفته تا خانه مشروطه که نقش تبریز در انقلاب مشروطه را نشان می‌دهد، همه جا نشانه‌هایی از ملی‌گرایی ایرانی دیده می‌شود.» او با لحنی قاطع تأکید کرد: «ادعای این‌که تبریز یا دیگر شهر‌های آذری در پاسخ به فراخوان واشنگتن یا تل‌آویو شورش خواهند کرد، توهمی بیش نیست.

 آذری‌ها بخشی از بدنه اصلی جمهوری اسلامی هستند، نه اقلیتی سرکوب‌شده و خواسته‌هایشان بیشتر فرهنگی است، نه تجزیه‌طلبانه.» ممدوف در عین حال به نارضایتی‌های مناطقی، چون بلوچستان و کردستان اشاره کرد: «در این مناطق مشکلاتی مانند فقر، فاصله جغرافیایی و مذهب سنی وجود دارد. اما حتی آنجا هم خبری از حمایت عمومی برای تجزیه نیست. هر تلاشی برای تحریک این نارضایتی‌ها، آمریکا را با متحدانش درگیر خواهد کرد.»

هیچ کشوری تجزیه ایران را نمی‌پذیرد

او تصریح کرد: «ترکیه که با پ‌ک‌ک درگیر است، هرگز حمایت واشنگتن از جدایی‌طلبی کرد‌ها را نمی‌پذیرد. پژاک، شاخه ایرانی پ‌ک‌ک، از حملات اسرائیل استقبال کرده، اما این موضعی اقلیت است. پاکستان هم اگر ببیند غرب در بلوچستان ایران دخالت می‌کند، آن را تهدیدی مستقیم علیه تمامیت ارضی خودش می‌داند.» ممدوف هشدار داد: «آمریکا با حمایت از این پروژه شکست‌خورده، متحدان مهمی را از دست می‌دهد. روسیه و چین هم این را به‌عنوان سندی از نیت واقعی واشنگتن برای فروپاشی کشور‌های مخالف خواهند دید و برخورد با اقلیت‌های خودشان را تشدید می‌کنند.» به‌گفته او، هند هم با این سیاست‌ها همراه نخواهد شد: «طرح‌های اقتصادی راهبردی هند در ایران ـ به‌ویژه بندر چابهار ـ با این مسیر به خطر می‌افتد. 

چابهار دروازه هند به افغانستان و آسیای مرکزی است.» در پایان، ممدوف به اروپا هم هشدار داد: «حمایت از تجزیه ایران می‌تواند موج مهاجرتی بزرگ‌تر از بحران سوریه در ۲۰۱۵ را رقم بزند. ممکن است هسته‌های تروریستی، مثل داعش شاخه خراسان، که قبلاً در کرمان عملیات انتحاری انجام داد، فعال شوند. 

با بسته‌شدن تنگه هرمز هم شوک‌های شدید انرژی در راه خواهد بود.» او نتیجه گرفت: «نومحافظه‌کاران FDD و متحدان اروپایی و اسرائیلی‌شان با آتش بازی می‌کنند. تجزیه ایران، فاجعه‌ای جهانی به‌راه خواهد انداخت. راه درست، تعامل واقع‌بینانه با ایران است، نه دنبال‌کردن توهم فروپاشی. در غیر این صورت، باید خود را برای جنگی دیگر آماده کنند؛ جنگی که نه آمریکا توان آن را دارد، نه اروپا.»

برچسب ها: تجزیه ، آمریکا ، خاورمیانه
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار