جوان آنلاین: ده روز بعد از آغاز حملات کور و ددمنشانه اسرائیل به ایران حالا انسجانم و همبستگی در میان ایرانیان و آرامشی که بر استانها حاکم است نشان میدهد، باز هم دشمنان در محاسباتشان اشتباه کردهاند و از اتفاقات و حوادث گذشته و طرحهای شکسته قبلی خود درس نگرفتهاند.
در مدت زمان ۸ سال دفاع مقدس تقریبا تمام استانهای ایران درگیر جنگ بودند، اما برخی استانها و بخصوص استانهای غربی از اولین روزهای حمله رژیم بعث تا آخرین روزهایی که دشمنان به سرافکندگی به دنبال صلح بودند با تمام قوا در حفاظت و مراقبت از مرزها از هیچ تلاش و جان گذشتگی و ایثاری دریغ نکردند.
***
در غرب ایران استانی وجود دارد که به خاطر موقعیت جغرافیایی و نزدیکی به بغداد، ظرفیت بالایی برای ترانزیت کالا، تردد زائران عتبات عالیات و توریسم درمانی و گردشگری دارد. اینجا "کرمانشاه" است. منطقهای مملو از دلاورمردان و شیرزنانی که در ۸ سال دفاع مقدس و عملیاتهای مختلف نشان داد یکی از مهمترین سنگرهای ایران در دفاع از ارزشها و داشتههای انقلاب به شمار میآید و حالا در حملات اسرائیل هم مورد هجوم قرار گرفته و شهدایی را تقدیم انقلاب کرده است.
کرمانشاه با کشور عراق همسایه است و با ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با این کشور، ۹۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی، حدود ۴۰۰۰ اثر تاریخی، منابع نفت، معادن ارزشمند و سرمایه انسانی از جمله داشتهها و ثروت کرمانشاه است که اگر بر مبنای این ظرفیتها برنامههایی برای توسعه استان تدوین شود، میتوان روزهای شکوهمندی را برای این منطقه در نظر داشت.
کرمانشاه ۶ پایانه و بازارچه مرزی با عراق دارد که ۲ پایانه پرویزخان و خسروی رسمی و مورد تأیید ۲ کشور میباشد. سه بازارچه مرزی شوشمی، شیخ صله و سومار براساس توافق ۲ کشور ایجاد شده که جمهوری اسلامی فعالیت آن را مصوب کرده، اما طرف عراقی رسما فعالیت آن را تأیید نکرده و یک بازارچه "تیله کوه" هم باوجود مصوب دولت هنوز فعالیت رسمی در آن شروع نشده است.
ورود و خروج زائران از کرمانشاه و همچنین تجاری که این مرز را برای ترانزیت بارهایشان به عراق و دیگر کشورها انتخاب میکنند نشان از ظرفیت بالای این استان در امور اقتصادی دارد. با توجه به موقعیت جغرافیای کرمانشاه و هم مرز بودن با کشور عراق، مرزهای این استان امکان و افزایش ۵ برابری ظرفیت مبادلات تجاری و تردد مسافر و گردشگر در کمتر از پنج سال را دارد به شرط آن که به زیر ساختهای جادهای و پایانهای آن توجه شود.
ارائه سوخت رایگان در جایگاههای CNG
طی روزهای اخیر کرمانشاه هم از حملات اسرائیل در امان نبوده و صدای انفجارها حکایت از زخم بمبها روی تن استانی است که در طول ۸ سال دفاع مقدس همیشه در خط مقدم قرار داشت و ثابت کرد برای دفاع از ایران از هیچ اقدامی دریغ نمیکند.
تعدادی از پادگانها و مراکز صنعتی و ساختمانهای مسکونی این استان تخریب شده و چند نفر از فرماندهان و مردم عادی نیز به شهادت رسیدهاند.
جالب است بعد از حملات و در شرایطی که انتظار میرفت کمبودهایی در تأمین سوخت احساس شود، با دستور ویژه شهردار کرمانشاه، ارائه سوخت در جایگاههای CNG تحت مدیریت شهرداری برای شهروندان کرمانشاهی رایگان انجام میشود.
با دستور ویژه نادر نوروزی و طی هماهنگی به عمل آمده بین سازمان مدیریت پسماند شهرداری و شرکت پخش فرآوردههای نفتی استان، در ۱۵ جایگاه CNG تحت مالکیت شهرداری کرمانشاه به همشهریان سوخت رسانی به صورت رایگان انجام میشود.
بر اساس این گزارش، این اقدام شهرداری کرمانشاه هر شب از ساعت یک بامداد تا ساعت هفت صبح و تا اطلاع ثانوی ادامه خواهد یافت.
همچنین بنر ارائه سوخت رسانی رایگان در این جایگاهها جهت اطلاع شهروندان نصب شده است.
با این اوصاف، کرمانشاهیها خوب میدانند همیشه خون بر شمشیر پیروز است و از هم اکنون به فکر تأمین تجهیزات و امکانات لازم برای زائران اربعین هستند که تا چند هفته دیگر به سمت مرزهای این استان روان خواهند شد.
با اینکه از گذشتههای دور مرزهای کرمانشاه برای ورود و خروج ایرانیها به عراق مورد استفاده بوده، اما چند سالی میشود که با ایجاد زیرساختهای لازم، بخش زیادی از زائران عتبات عالیات، از این استان راهی شهرهای مقدس عراق میشوند. بر همین اساس کرمانشاهیها هم در تلاش هستند تا میزبان و خادمان شایستهای برای زائران اباعبدالله الحسین (ع) باشند.
آنطور که استاندار میگوید، برنامهریزی برای اربعین باید در صدر اولویتهای دستگاههای اجرایی قرار بگیرد.
به گفته حبیبی آمادگی میزبانی از قریب به دو میلیون زائر در مسیر کرمانشاه تا مرز خسروی نیازمند برنامهریزی است. این جمعیت عظیم نیازمند تدارکات ویژه در زمینههای حملونقل، اسکان، تغذیه، تأمین سوخت، خدمات درمانی و بهداشتی هستند.
وی به لزوم تکمیل زیرساختهای جادهای بهویژه در مسیر بیست کیلومتری منتهی به مرز خسروی اشاره کرده و ادامه میدهد: "این مرز با توجه به سابقه تاریخی و جایگاه جغرافیایی، نقش مهمی در دیپلماسی مذهبی و فرهنگی اربعین ایفا میکند. بر همین اساس توجه ویژه به خدمات بهداشتی و درمانی در ایام اربعین ضروری است و استقرار تجهیزات پزشکی، اورژانس و تیمهای درمانی در طول مسیر و در مرز باید بهصورت جدی پیگیری شود. ”
استاندار کرمانشاه با اشاره به تشکیل کمیتههای ۱۸ گانه ستاد اربعین استان، خاطرنشان میکند: "این کمیتهها از ابتدای امسال و با مشخص شدن شرح وظایفشان، اقدامات و برنامههای خود را برای اجرای هرچه بهتر مأموریت اربعین ۱۴۰۴ آغاز کردهاند.
مذاکره با طرف عراقی برای اربعین
چند روز پیش روز پیش معاون امنیتی انتظامی وزیر کشور در سفر به قصرشیرین دروازه کربلا در غرب کرمانشاه از آخرین وضعیت مرز بینالمللی خسروی و زیرساختهای موجود برای تردد زائران از جمله پارکینگهای اربعین و جاده تجاری برکت بازدید و با اعلام اینکه با تلاشهای صورت گرفته اقدامات بسیار خوبی صورت گرفته است از مردم خواست که این مرز را برای سفر زیارتی انتخاب کنند.
علیاکبر پورجمشیدیان ادامه داد: "با طرف عراقی هم در مذاکراتی که ما داریم به دنبال این هستیم که در آن سوی مرز خسروی هم بتوانیم تسهیلات بیشتری را برای زائرین حضرت امام حسین علیه السلام فراهم بکنیم و امیدوارم از این جهت شرایطی فراهم شود که زوار کمترین معطلی را در عبور از مرزهای ما خصوصاً مرز خسروی داشته باشند. ”
رئیس ستاد مرکزی اربعین همچنین از قرارگاه اربعین وزارت دفاع و ظرفیتها و شرایط اسکان، آشپزخانه مرکزی، درمانگاه و خدمات رفاهی بازدید کرد.
لازم به ذکر است، قرارگاه اربعین خدمات رسانی وزارت دفاع در ۲ کیلومتری مرز خسروی واقع شده و شامل مجموعههای رفاهی، اقامتی و پذیرایی زائران از جمله سرویسهای بهداشتی، آشپزخانه با ظرفیت پخت پنج تا ۱۰ هزار پرس غذا و سولههای اسکان تا ۸۰۰ نفر به صورت روزانه است.
علاوه بر امکان اسکان در سطح ۱۲۰۰ متر مربع به صورت ثابت طرح توسعه اسکان موقت در این مجموعه هفت هکتاری نیز وجود دارد ضمن اینکه ۲ پد بالگرد برای مواقع ضروری نیز در این مجموعه ایجاد شده است.