جوان آنلاین: پارسینه نوشت: یکی از مشکلاتی که خانمها با همسرشان دارند این است که وسایل مورد استفاده خود را در مکان مناسب خود قرار نمیدهند و شلخته هستند. همین ویژگی باعث مشاجرات زیادی بین زوجهای جوان میشود؛ بنابراین در این بخش، رفتارهایی که باید در مقابل همسر شلخته انجام دهید را به شما معرفی میکنیم.
رفتارهای صحیح
درباره آنچه شما را آزار میدهد، بسیار خاص باشید:
شما نیاز دارید با همسر خود صحبت کنید تا مسائل را به روشنی توضیح دهید. خانمها واقعاً نمیتوانند آشفتگی را در اطراف خود تحمل کنند. دلیل شلختگی مردان این است که درهم و برهمی اطراف، به سادگی آنها را آزار نمیدهد؛ بنابراین وقتی از مردان میخواهید کاری برای رفع آن انجام دهند، برای آنها سختتر است.
کارها را تقسیم کنید:
کارها را عادلانه بین خود و همسرتان براساس علایق شخصی تقسیم کنید. در حقیقت، برخی کارها وجود دارد که فرد از آن متنفر است و کارهای دیگری که از آن لذت میبرد.
سعی کنید خشمگین نشوید:
تا زمانی که شریک زندگی شما واقعاً در تلاش برای کمک نباشد، خشمگین شدن فقط باعث دشمنی خواهد شد.
زمانی که با کثیفی منزل یا کار انجام نشده مواجه میشوید، خود را کنترل و خشمگین نشوید و با آن به عنوان یک اشتباه برخورد کنید، از او بخواهید کارهای لازم را انجام دهد. غالباً زوجها با اشتباهات شریک زندگی خود به عنوان اقدامات عمدی رفتار میکنند. به عنوان همسر یک فرد شلخته نمیتوانید آشفتگیها را ببینید، اما با بکار گیری آن در جهت مثبت روحیه خود را تقویت کنید البته این به معنای کنار آمدن نیست.
از شر وسایل اضافی خلاص شوید:
یکی از بهترین روشها برای محدود کردن شلختگیهای همسر، حذف آیتمهای غیر ضروری منزل است. مثلا تعداد کمی جوراب برای همسر خود در نظر بگیرید، در صورت کثیفی مجبور میشوید زودتر آنها را بشوئید.
لیستی از مسائل آزار دهنده را تهیه کنید:
همسر شما ممکن است هرگز سینک ظرف شویی را خالی نکند یا مهارت کافی در مرتب کردن لباسها را نداشته باشد، اما در انجام برخی از کارهای خانه ماهر باشد. لیستی از کارهایی که همسرتان توانایی کافی در انجام آنها ندارد و کارهایی که به خوبی از پس آنها برمی آید را تهیه کنید. این کار باعث میشود تا تمرکز شما از روی نقاط منفی همسرتان برداشته شود و در برخورد با رفتارهای او صبورتر شوید. شما باید به نظر همسرتان احترام بگذارید. نباید همیشه خواسته شما اجرا شود. معیار انسانها در مورد تمیزی منزل با هم تفاوت دارد. شما باید به دنبال روشی باشید که برای هر دو نفر مورد قبول باشد.
تذکر مثبت بدهید:
برخی کارها مانند بردن سطل زباله در پایان شب را میتوان به سادگی فراموش کرد؛ بنابراین تنظیم ساعت هوشمند و وسایل دیگر راهی خوب برای یادآوری به همسر است که باید قبل از خوابیدن انجام دهد. حتی میتوانید یک سیستم را برای انجام دادن کارهای متناوب راه اندازی کنید، پس هرگز بحث در مورد اینکه چه کسی قرار است کار بعدی را انجام دهد، وجود ندارد.
با آنها به جای مقابله کار انجام دهید:
سعی کنید از نگاه همسرتان به موضوع فکر کنید. بعضی وقتها همسر یا فرزند شما حواس پرت است و در کل فراموش میکند که باید چه کار انجام دهد.
اغلب شما میتوانید با تغییر محیط، مشکلات را به سادگی از بین ببرید. به عنوان مثال، اگر همسر شما تمایل دارد که لباس را بر روی کف حمام رها کند، ممکن است بتوانید مشکل را با قرار دادن یک چوب لباسی در حمام به جای اتاق خواب حل کنید. فراهم کردن ابزارهای لازم میتواند بسیاری از مشکلات را حل کند.
با دقت بیشتر نگاه کنید:
در رفتار خود دقیق شویدتا ببینید که چرا بی نظمی و شلختگی همسرتان شما را آزار میدهد. ممکن است شما مبتلا به اختلال وسواس شده باشید. این اختلال در در مسائل دیگر نیز موجب بروز مشکل میشود. مثلا ممکن است شما علاوه بر مرتب بودن؛ فردی عجول باشید یا بیش از اندازه از خود انتظار داشته و به طور مداوم خود را قضاوت کنید. از سوی دیگر در رفتارهای همسرتان نیز ریزبین باشید. ممکن است پدر و مادر همسرتان هرگز مسئولیتی در منزل را به او محول نکرده باشند. دلیل رفتار و احساس خود و شوهرتان را بیابید. هر رفتار همسرتان نشانه بی توجهی او نسبت به شما نیست. با شناخت بیشتر، درک همسرتان نیز راحتتر میشودو قضاوت شما کمتر میشود.
مثل مادر با همسر خود رفتار نکنید:
برخی خانمها عادات دارند برای همسر خود مادری کنند که اصلا کار درستی نیست. مادری کردن زمانی رخ میدهد که احساس میکنید آنها اینقدر بی مسئولیت و تنبل هستند که باید گام به گام کارهایشان را انجام دهید.
به کودکان خود آموزش دهید تا تمیز باشند:
برخورد با کودکان همراه با همسر شلخته میتواند استرس زیادی را ایجاد کند، اما با آموزش بچهها برای تمیز کردن، میتوان تا حدی خستگی را کاهش داد. به کودکان خود یاد دهید در انجام اموری (مانند چیدن اسباب بازی ها، یا آوردن فنجانها و ظرفهای خود به آشپزخانه) به شما کمک کنند. این مهارتها را به طور پیوسته به آنها آموزش دهید.
به شوهرتان آموزش دهید:
قبل از سپردن کارهای منزل به شوهرتان، از او بخواهید تا هنگام انجام کاری توسط شما، کنارتان ایستاده و نحوه انجام آن را از نزدیک ببیند. چنانچه در بخش خانواده پلاس نمناک گفتهایم این کار از بروز مشکلات بعدی پیشگیری میکند. علاوه بر این به جای استفاده از جمله " میتوانی کمکم کنی؟ " بهتر است از جمله دقیقتر و واضح تر"می توانی تا من نهار درست کنم خانه را مرتب کنی؟ " را به کار برید.
انتظار خود را کنترل کنید:
اگر همسر شما فردی شلخته است اینکه یک دفعه به فردی تمیز تبدیل شود انتظاری محال است؛ بنابراین انتظارات خود را متناسب با شرایط و گذر زمان تنظیم کنید.
در عمل ثابت کنید که آراسته بودن او را دوست دارید:
در یک زمان و مکان مناسب با همسرتان با آرامش درمورد چیزی که لحظات عاشقانه تان را خراب میکند با صداقت حرف بزنید. همسرتان از علاقه شما به خود اطمینان دارد و شاید به همین دلیل نیازی به تغییر ظاهر خود نمیبیند. در عمل به او نشان دهید که آراسته بودن او را دوست دارید. مثلا برای او لباسهای جدید بخرید. از شب قبل لباسهای تمیز و مرتب او را برای صبح روز بعد آماده کنید، پس از پوشیدن آنها از او تعریف کنید و به این شکل او را تشویق به آراستگی کنید. خرید لباس جدی به او نشان میدهد که او نیز سهمی از درآمد و مخارج منزل را دارد و باید به خود توجه بیشتری کند.
به طور غیر مستقیم صحبت کنید:
گاه نمیتوان به طور مستقیم با همسر خود درباره شلختگی و بی نظمی او صحبت کرد. این شرایط بیشتر در زمانی رخ میدهد که به تازگی ازدواج کرده باشید و عمق رابطه شما به اندازه کافی نیست. همچنین اگر صفات شخصی همسرتان به گونهای باشد که صحبت کردن موجب رنجیده خاطر شدن او شود نمیتوانید درخواست خود را به طور واضح بیان کنید. در این شرایط میتوانید به همسرتان بگوئید که نظم و آراستگی برای شما بسیار مهم است. علاوه بر این میتوانید از همسرتان بخواهید تا در مرتب کردن منزل به شما کمک کند. این کارهای باعث میشود که خود را مسئول بداند. هنگام کمک همسرتان از احساس خوبی که دارید از او تشکر کنید.
به مشاور خانواده مراجعه کنید:
اگر هیچ کدام از راه حلهای ذکر شده، برای شما مفید نبود و همچنان شلختگی و بی نظمی همسرتان برای شما آزار دهنده باشد، میتوانید از یک متخصص و مشاور خانواده کمک بخواهید مشاور خانواده با بررسی الگوهای روابط میان اعضا و نقش هر یک از زوجین، از نقاط قوت شخصیتی هر یک برای برطرف کردن مشکل پیش آمده استفاده میکند. گاه اختلافات میان زوجین به هیچ نتیجهای نمیرسد و هر یک حق را به خود میدهند. در این زمان حضور شخصی بی طرف و شنیدن نظرات و راه حلهای او برای رفع مشکل بسیار موثر است.