کد خبر: 1297095
تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۵
رییس سازمان داوطلبان هلال‌احمر؛
رییس سازمان داوطلبان هلال‌احمر از جمع‌آوری ۶٠۶ میلیارد تومان کمک نقدی و ٣٨٠ میلیارد تومان غیر نقدی مردم کشور از سوی هلال احمر برای مردم لبنان خبر داد.

جوان آنلاین: محمد جواد عزتی روز سه شنبه در نشست خبرنگاران توضیح داد: مجموعه کمک‌های مردم ایران تاکنون ٩٨۶ میلیارد تومان کمک نقدی و غیرنقدی جمع آوری و به لبنان ارسال شده است اما هنوز طلاهای جمع آوری شده برای مردم لبنان ارسال نشده و به زودی این کار نیز انجام می‌شود.

وی با اشاره به ماموریت‌های محوری این سازمان، تاکید کرد: حمایت از اهداف جمعیت هلال‌احمر با محوریت کمک‌های بشردوستانه، افزایش تاب‌آوری جامعه و پاسخگویی به بحران‌ها، سه ضلع اصلی فعالیت‌های سازمان داوطلبان به شمار می‌آیند که از طریق جذب، آموزش و سازماندهی داوطلبان در سراسر کشور دنبال می‌شود.

رئیس سازمان داوطلبان هلال احمر افزود: بر اساس همین چارچوب، چهار هدف کلیدی برای سازمان تعریف کرده‌ایم؛ نخست، مدیریت داوطلبان در بحران‌ها با بهره‌گیری حداکثری از مشارکت‌های داوطلبانه در حوادث طبیعی و غیرطبیعی؛ دوم، آموزش و توانمندسازی جامعه به‌منظور آمادگی در برابر بحران‌ها و کاهش خطرپذیری؛ سوم، پیشگیری و کاهش آسیب‌پذیری از طریق افزایش کارآمدی گروه‌های آسیب‌پذیر و در نهایت توسعه مشارکت‌های مردمی که اساس فعالیت‌های سازمان بر پایه آن استوار است.

عزتی با بیان اینکه سازمان داوطلبان به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین شبکه‌های داوطلبی کشور شناخته می‌شود، گفت: این سازمان همواره در عرصه خدمات بشردوستانه پیشگام بوده و تلاش می‌کنیم با به‌کارگیری همه ظرفیت‌ها، همچنان این جایگاه را حفظ و تقویت کنیم.

وی درباره وظایف اصلی سازمان داوطلبان اظهار کرد: نخستین وظیفه ما، جذب و سازماندهی نیروی انسانی داوطلب و مشارکت مردمی است، داوطلبان علاقه‌مند به فعالیت‌های بشردوستانه باید بستری برای ایفای نقش مؤثر خود داشته باشند و ما این بستر را فراهم می‌کنیم، دومین وظیفه، ارائه خدمات حمایتی به نیازمندان و آسیب‌دیدگان، به‌ویژه در مواقع بروز حوادث و بحران‌ها است. سومین وظیفه نیز جذب و هدایت کمک‌های نقدی و غیرنقدی مردمی به‌سوی آسیب‌دیدگان سوانح داخلی و بین‌المللی است.

عزتی در ادامه به برنامه‌های امسال و سال آینده سازمان داوطلبان هلال‌احمر اشاره کرد و گفت: این برنامه‌ها مبتنی بر پنج سیاست کلان تدوین شده‌اند. نخست، توسعه و اجرای استراتژی جامع جذب، نگهداشت و توانمندسازی داوطلبان است که در همین راستا، اتاق فکری با حضور صاحب‌نظران و افراد باتجربه تشکیل شده است.

به گفته وی، ارتقای مستمر کیفیت و تنوع برنامه‌های آموزشی و توانمندسازی تخصصی و عمومی داوطلبان متناسب با نیازهای روز، ایجاد و تقویت نظام جامع شناسایی، قدردانی و ارج‌نهادن به خدمات خیرین و داوطلبان، بهره‌گیری از فناوری‌های نوین در مدیریت امور داوطلبان و آموزش و همچنین ترویج فرهنگ داوطلبی از طریق اجرای کمپین‌های فرهنگی از دیگر سیاست‌های کلان این سازمان در افق پیش‌رو است.

رئیس سازمان داوطلبان همچنین به لزوم ایجاد نظام پایش، ارزیابی و گزارش‌دهی مستند از عملکرد فعالیت‌های داوطلبانه اشاره کرد و گفت: ما به‌دنبال آن هستیم که با سنجش اثربخشی برنامه‌ها، امکان بهبود مداوم و انتقال تجارب موفق را فراهم کنیم.

وی درباره اقدامات سازمان در سال ۱۴۰۳ خاطرنشان کرد: در سال جاری با به‌کارگیری بیش از ۳۶۴ هزار داوطلب، همکاری با ۸۷۳ تشکل مردم‌نهاد و مشارکت ۲۸۸ نهاد و دستگاه اجرایی در اجرای طرح‌ها و پروژه‌ها، توانستیم خدمات قابل توجهی ارائه دهیم. این خدمات در دو محور اصلی «سلامت» و «حمایت از آسیب‌دیدگان» متمرکز بوده و بالغ بر ۳۰۰ هزار نفر از مردم کشور از آن بهره‌مند شدند.

عزتی اظهار کرد: سرمایه اصلی ما، مردم هستند و سازمان داوطلبان نیز به‌عنوان پل ارتباطی بین توان مردم و نیاز جامعه، همواره تلاش خواهد کرد با توسعه فرهنگ نوع‌دوستی، گامی مؤثر در کاهش آلام بشری بردارد.

ارائه خدمات سلامت‌محور به ده‌ها هزار نفر در قالب طرح‌های داوطلبانه

وی افزود: داوطلبان جمعیت هلال‌احمر در کاروان‌های سلامت، یاری‌گر اجرای عملیات اجرایی و خدمت‌رسانی در نقاط مختلف کشور بوده‌اند. در جریان این اقدامات، ۳۶ هزار و ۶۷۴ بسته حمایتی شامل اقلام غذایی، بهداشتی و پوشاک بین خانواده‌های نیازمند توزیع شد.

عزتی گفت: در حوزه جلب مشارکت‌های داوطلبانه، ۹ هزار و ۱۴۱ مرکز درمانی، ۶۸۵ درمانگاه و ۲ هزار و ۱۰۷ پزشک عمومی و متخصص با ما همراه شدند تا به بیماران نیازمند خدمات درمانی ارائه دهند. این اقدامات در قالب طرح «مشارکت اجتماعی ایرانیان» انجام شد که در نتیجه آن، ۱۵۸ هزار و ۲۰۰ نفر از خدمات سلامت‌محور بهره‌مند شدند.

وی گفت: در اجرای طرح «نیابت»، با مراجعه به منازل سالمندان، خانواده‌های شهدا و ایثارگران، خدماتی در حوزه سلامت، معیشت و امور عمرانی ارائه شد. در قالب این طرح، بیش از ۱۰ هزار و ۶۷۳ ویزیت عمومی از سالمندان انجام شد و بیش از ۵۰ هزار سالمند از خدمات آن بهره‌مند شدند.

رییس سازمان داوطلبان هلال احمر اضافه کرد: در طرح ملی «حمایت ماندگار» که با موضوع اهدای خون داوطلبان اجرا شد، ۵۴ هزار داوطلب در سراسر کشور ۲۴ میلیون و ۵۶۰ هزار سی‌سی خون اهدا کردند. این اقدام، یکی از افتخارات جامعه داوطلبی کشور به شمار می‌رود.

وی درباره بانک امانات تجهیزات پزشکی نیز در زمینه اقلامی که از سوی خیرین اهدا شده یا خریداری شده است، گفت: این تجهیزات به‌صورت امانت در اختیار نیازمندان قرار می‌گیرد. در سال گذشته، ۱۰ هزار نفر از تجهیزات این بانک در سراسر کشور بهره‌مند شدند و ۵۲ قلم کالای جدید نیز به این بانک اضافه شد.

وی افزود: از دیگر طرح‌های ملی اجراشده، «نذر خدمت» است که در سال گذشته وارد هفتمین سال اجرای خود شد. در قالب این طرح به ۲۷ هزار و ۶۴۸ نفر از ساکنان مناطق محروم و متاثر از خشکسالی، خدمات سلامت ارائه شد، چهار محور اصلی این طرح شامل آبرسانی سالم، اعزام کاروان‌های سلامت، توزیع بسته‌های بهداشتی و غذایی، و آموزش و توانمندسازی در مناطق روستایی است.

عزتی ادامه داد: همچنین به مناسبت‌های مختلف ملی و مذهبی، ۸۶۵ چادر و ایستگاه سلامت در نقاط مختلف کشور برپا شد و خدمات متنوعی را به مردم ارائه داد.

وی گفت: سال گذشته، مبلغی معادل ۲۵۵ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان به‌ عنوان اعتبار حمایتی و خدمات اجتماعی جذب شد که با بهره‌گیری از آن، به حدود ۹۶ هزار و ۷۵۰ مددجو و بیمار نیازمند کمک بلاعوض ارائه شد. این کمک‌ها بیشتر در حوزه هزینه‌های دارو و درمان اختصاص یافت.

وی ادامه داد: با توجه به موفقیت طرح‌های یادشده، برای سال ۱۴۰۴ بودجه‌ای مناسب و قابل توجه پیش‌بینی شده است که در صورت تحقق، ظرفیت خدمت‌رسانی به بیماران نیازمند تا دو و نیم برابر افزایش خواهد یافت.

استفاده ۹۶ هزار نفر از بسته‌های معیشتی پویش «هلال رحمت» 

عزتی، با اشاره به دستاوردهای این سازمان در سال گذشته گفت: در قالب ۳۷۵۰ پروژه داوطلبی با محوریت محرومیت‌زدایی، خدمات‌رسانی گسترده‌ای به اقشار مختلف صورت گرفت که این طرح‌ها با مشارکت بیش از ۲۰ هزار داوطلب و همراهی ۳۳۳ تشکل مردم‌نهاد در مناطق شهری و روستایی اجرا شد.

وی افزود: تاکنون ۱۸۸ پروژه عام‌المنفعه به بهره‌برداری رسیده و در همین راستا، موفق شدیم با جلب حمایت مستقیم ۱۹ تا ۲۰ هزار داوطلب و خیر، ۲۹ هزار و ۷۹۲ بسته معیشتی و قضایی را برای خانواده‌های نیازمند تهیه و توزیع کنیم. این بسته‌ها در قالب پویش «هلال رحمت» و با شعار کرامت انسانی، در آستانه سال نو و ماه مبارک رمضان میان خانوارهای شناسایی‌شده توزیع شد و حدود ۹۶ هزار نفر از این خدمات بهره‌مند شدند.

عزتی همچنین به مشارکت ۳۸۰۰ داوطلب و خیر در تهیه ۱۲۰ هزار بسته نوشت‌افزار و بهداشتی برای دانش‌آموزان ساکن مناطق محروم اشاره کرد و گفت: این اقدام در قالب طرحی آموزشی - حمایتی صورت گرفت که یکی از شاخص‌ترین اقدامات امسال سازمان بود.

وی با اشاره به پویش عاطفی و فرهنگی «گردانه مهربانی» نیز گفت: در این طرح، ۴۲۱۴ داوطلب و خیر از ۲۲۴۰ مرکز در سراسر کشور شامل خانه‌های سالمندان، مراکز نگهداری جانبازان، کودکان بی‌سرپرست، بیمارستان‌ها و پایگاه‌های امداد و نجات، همزمان با شب یلدا به خدمت‌رسانی مشغول شدند و توانستند شب خاطره‌انگیزی را برای بیش از ۵۱ هزار نفر رقم بزنند.

برگزاری ۸۶۷ دوره آموزشی با ۱۲۲ هزار فراگیر

وی به فعالیت‌های آموزشی سازمان داوطلبان اشاره کرد و گفت: در سال گذشته ۸۶۷ دوره آموزشی عمومی و تخصصی بر اساس نیاز داوطلبان برگزار شد که در مجموع بیش از ۱۲۲ هزار نفر در این دوره‌ها شرکت کردند. از جمله محورهای این آموزش‌ها می‌توان به مهارت‌های زندگی، مدیریت مخاطرات و آموزش‌های امدادی اشاره کرد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار