کد خبر: 1293048
تاریخ انتشار: ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۶:۰۰
آذربایجان غربی در تولید سیب و انگور جایگاه نخست کشور را به خود اختصاص داده و با تنوع بالای محصولات باغی می‌تواند سهم قابل‌توجهی در صادرات این محصولات ایفا کند. وجود هزار کیلومتر مرز مشترک با سه کشور همسایه و قرار گرفتن در مسیر شرق به غرب کشور، این استان را به یکی از مهم‌ترین مناطق برای توسعه تجارت خارجی تبدیل کرده است
سجاد مرسلی

جوان آنلاین: آذربایجان غربی با داشتن یکی از بزرگ‌ترین دشت‌های کشاورزی کشور، ظرفیت بالایی در تولید محصولات کشاورزی و صنایع تبدیلی مرتبط دارد. در حوزه معادن نیز این استان با دارا بودن پنج معدن طلا به‌عنوان بزرگ‌ترین معادن طلای خاورمیانه و همچنین بزرگ‌ترین معدن اورانیوم کشور، از ظرفیت‌های بالقوه‌ای برای سرمایه‌گذاری برخوردار است. حالا و با توجه به شعار سال استاندار آذربایجان‌غربی، نیاز اصلی این استان را برای بهره‌برداری از پتانسیل‌های موجود، سرمایه‌گذاری عنوان می‌کند. 
 
آذربایجان غربی در تولید سیب و انگور جایگاه نخست کشور را به خود اختصاص داده و با تنوع بالای محصولات باغی می‌تواند سهم قابل‌توجهی در صادرات این محصولات ایفا کند. وجود هزار کیلومتر مرز مشترک با سه کشور همسایه و قرار گرفتن در مسیر شرق به غرب کشور، این استان را به یکی از مهم‌ترین مناطق برای توسعه تجارت خارجی تبدیل کرده است. با بهره‌گیری از این ظرفیت‌ها و همکاری‌های مشترک بین بخش خصوصی و دولت، می‌توان گام‌های مؤثری در راستای توسعه اقتصادی استان برداشت. سید امیر جمالیان، کارشناس اقتصادی بر تقویت مهارت‌های زبانی برای حضور موفق در بازار‌های بین‌المللی تأکید می‌کند و می‌گوید: «شرکت‌های ایرانی به‌ویژه واحد‌های تولیدی استان آذربایجان غربی باید در قالب یک بسته جامع و منسجم در بازار‌های جهانی حضور یابند.» وی با اشاره به اهمیت تعاملات بین‌المللی و منطقه‌ای خاطرنشان می‌کند: «در کنار توسعه ارتباطات با سایر نقاط جهان، همکاری با کشور‌های همجوار نیز باید در اولویت برنامه‌های مدیران استانی قرار گیرد.» این کارشناس با تأکید بر استفاده حداکثری از ظرفیت مرز‌های استان خاطرنشان می‌کند: «مشکلات موجود در مرز‌ها باید پیگیری شود و رفع برخی مشکلات مستلزم ایجاد زیرساخت‌ها بوده که نیازمند برنامه‌ریزی است.»

 از صنایع تبدیلی تا پایانه‌های صادراتی
«آذربایجان غربی از نعمات فراوانی برخوردار بوده و باید از نو شناخته و با ابزار‌های مختلف، پتانسیل‌های استان در حوزه‌های متفاوت معرفی شود.» این بخشی از جملات استاندار آذربایجان‌غربی است که در خصوص ظرفیت‌های استان برای تحقق شعار سال عنوان می‌کند و می‌گوید: «نیاز اصلی آذربایجان‌غربی برای بهره‌برداری از پتانسیل‌های استان، سرمایه‌گذاری بوده و نامگذاری سال بستر را برای این امر فراهم کرده است.» رضا رحمانی با اشاره به جمع‌بندی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلف استان از سوی دستگاه‌های متولی ادامه می‌دهد: «تاکنون ۱۲۵ طرح در حوزه گردشگری، ۱۲۰ طرح در حوزه کشاورزی و صنایع تبدیلی، ۲۲۰ طرح در حوزه صنعت و معدن و طرح‌های عمران شهری برای ۲۰شهرستان آذربایجان‌غربی تعریف شده است.» وی با اشاره به وضعیت نامناسب استان در حوزه زیرساخت‌ها می‌گوید: «رئیس‌جمهور در سفر نوروزی خود به آذربایجان‌غربی، از توسعه راه‌های مواصلاتی و حوزه راه آهن استان حمایت جدی کردند.» رحمانی با اشاره به اینکه سرمایه‌گذاری برای تولید، نقطه عطفی در توسعه استان خواهد بود، خاطرنشان می‌کند: «تاکنون نزدیک به ۵۰۰ طرح سرمایه‌گذاری مورد بررسی قرار گرفته است.» استاندار آذربایجان‌غربی به اهمیت توسعه صنایع تبدیلی و پایانه‌های صادراتی نیز اشاره می‌کند و توضیح می‌دهد: «شناسایی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در حال انجام است و پس از آن در مسیر جذب سرمایه‌گذاران حرکت خواهیم کرد. یکی از موانع توسعه استان بوروکراسی مفرط اداری است. دستگاه‌های متولی مکلف به رفع موانع پیش‌روی سرمایه‌گذاران بوده و بانک‌ها نباید در حمایت از سرمایه‌گذاران و واحد‌های تولیدی کوتاهی کنند.» وی در ادامه از راه‌اندازی مرکز خدمات سرمایه‌گذاری در آذربایجان غربی خبر می‌دهد و می‌گوید: «روند سرمایه‌گذاری‌های کوچک و بزرگ در استان باید تسریع و تسهیل و زیرساخت‌ها نیز برای این امر مهیا شود. ضمن اینکه اولین شاخص ارزیابی مدیران استانی در حوزه سرمایه‌گذاری خواهد بود. با تقویت وحدت و همدلی، فضای استان برای حضور سرمایه‌گذاران و توسعه آذربایجان‌غربی فراهم شده است.»

 سرمایه‌گذاری در گردشگری
 آذربایجان‌غربی یکی از امن‌ترین استان‌های کشور به شمار می‌آید و ترانزیت و صادرات کالا و تردد مسافر از مرز‌های این استان در امنیت کامل انجام می‌شود که زمینه برای حضور سرمایه‌گذاران فراهم است. 
استاندار آذربایجان غربی بر لزوم شناسایی پتانسیل‌های جدید استان در حوزه‌های مختلف به‌ویژه گردشگری، تأکید می‌کند و می‌گوید: «این استان دارای ظرفیت‌های گردشگری بسیار خوبی ازجمله ابنیه‌های تاریخی و طبیعت خدادادی منحصربه‌فردی است که با شناسایی این ظرفیت‌ها، زمینه جذب گردشگر فراهم می‌شود.» وی با بیان اینکه جذب سرمایه‌گذار امر بسیار مهمی است که در دستور کار قرار دارد، تصریح می‌کند: «در این راستا باید موانع سرمایه‌گذاری در استان مرتفع شود تا سرمایه‌گذاران بتوانند بدون هیچ دغدغه‌ای در استان حضور یابند.» رحمانی با اشاره به ظرفیت‌های استان در حوزه کشاورزی و لزوم بهره‌گیری از فناوری‌های نوین در این بخش می‌گوید: «بخش کشاورزی آذربایجان غربی باید به سمت استفاده از فناوری‌های نوین حرکت کند تا کشاورزان بتوانند ارزش‌افزوده محصولات خود را بالا ببرند و قابلیت صادرات این محصولات را افزایش دهند.»

 جاذبه‌های دیده نشده 
آذربایجان غربی از ثروت‌های پیدا و پنهانی برخوردار است که برخی ظهور کرده و بعضی دیگر مغفول مانده و شناسایی نشده است در حالی که شناسایی ثروت‌های پیدا و پنهان این استان و حمایت از آنها افق روشنی برای استان ترسیم کرده است و توسعه آن را موجب می‌شود. 
ضمن اینکه مقایسه آذربایجان غربی با استان‌های همجوار این مهم را هم ثابت می‌کند. استانی مثل آذربایجان شرقی در صیانت از ثروت‌های خود با شتاب بیشتری حرکت می‌کند و در ردیفی جلوتر و بالاتر از استان ما قرار گرفته، اما این هم تجربه‌ای برای ما نشده است درحالی‌که غنی‌ترین ثروت‌ها را داریم. مهدی شریف زاده، کارشناس امور اقتصادی در آذربایجان غربی معتقد است مرزی بودن این استان طلایی‌ترین فرصتی است که می‌تواند آن را به بازار‌های جهانی وصل کند و زمینه‌ساز مراوادات تجاری، اقتصادی و کشاورزی شود البته اگر با جدیت حرکت و برنامه‌ریزی شود. وی ادامه می‌دهد: «صنعت گردشگری از ظرفیت‌های مهم توسعه استان است. هرکدام از آثار تاریخی سالانه می‌توانند گردشگران بی‌شماری را به سوی خود جذب و درآمد بالایی نصیب استان کنند؛ درآمدی که می‌تواند چرخ‌های اقتصاد استان را جلا دهد و به آن حیاتی دوباره بخشد. هر گردشگری که به استان می‌آید، با خود سرمایه می‌آورد ولی ما نتوانسته‌ایم از این ظرفیت استفاده و بستر‌های لازم را برای رشد آن فراهم کنیم.» به گفته شریف‌زاده، سالانه هزاران نفر از استان و کشور عازم کشور همجوار می‌شوند و برای بازدید از جاذبه‌های آن هزینه می‌کنند، اما هیچ‌وقت به اندازه افرادی که به کشور همسایه می‌روند، این تعداد گردشگر وارد استان نمی‌شود در حالی که آثار تاریخی و جاذبه‌های تاریخی و طبیعی این استان بسیار فراتر از کشور همسایه و همجوار است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار