کد خبر: 1264396
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۴۰۳ - ۲۳:۴۰
رسانه‌های غرب مدام آمار کشور‌های شاد خود را در جدول‌های ارائه شده جابه‌جا می‌کنند و با نشان دادن تصویر مردمانی که مدام لبخند به لب دارند و در طبیعت مشغول تفریح و شادی هستند، تصویر ساختگی از دنیای خود نشان می‌دهند، اما وقتی گزارش‌های اجتماعی از این کشور‌ها بیرون می‌آید، پرسش‌هایی هم به دنبال آن مطرح و مشخص می‌شود که خیلی‌ها در همه جای جهان مثل رابین ویلیامز به زندگی خود پایان می‌دهند
جلال مهرگان

جوان آنلاین: وقتی رابین ویلیامز، هنرمند سرشناس امریکایی خود را در خانه ویلایی‌اش حلق‌آویز کرد، هر مخاطبی از شنیدن خبر دچار شگفتی شد، چراکه پرده سینما همیشه تصویر شاد این هنرمند را به جهان نشان می‌داد و کسی از رنج‌هایی که در پس چهره شاد خود می‌برد، خبر نداشت. مثل چهره‌ای که رسانه‌های غرب از دنیای خود به جهان نشان می‌دهند، اما در پس این تصویر‌ها مردمانی هستند که در تنگنا‌های زندگی دست به خودکشی می‌زنند. 
رسانه‌های غرب مدام آمار کشور‌های شاد خود را در جدول‌های ارائه شده جابه‌جا می‌کنند و با نشان دادن تصویر مردمانی که مدام لبخند به لب دارند و در طبیعت مشغول تفریح و شادی هستند، تصویر ساختگی از دنیای خود نشان می‌دهند، اما وقتی گزارش‌های اجتماعی از این کشور‌ها بیرون می‌آید، پرسش‌هایی هم به دنبال آن مطرح و مشخص می‌شود که خیلی‌ها در همه جای جهان مثل رابین ویلیامز به زندگی خود پایان می‌دهند. خیلی وقت‌ها تصویر‌هایی که از جوامع غرب در شبکه‌های اجتماعی بین کاربران دست به دست می‌شود با حسرت کاربران همراه است، ولی وقتی آمار‌های خودکشی در این جوامع منتشر می‌شود، این پرسش مطرح می‌شود که مگر آنجا هم خودکشی اتفاق می‌افتد؟ وقتی صحبت از شادترین مردم جهان می‌شود همواره نام کشور‌های منطقه اسکاندیناوی از جمله فنلاند مطرح می‌شود، اما در پس این شادی‌ها، آمار بالایی از نرخ خودکشی هم وجود دارد که تصویری از آن منتشر نمی‌شود، از جمله نرخ بالای خودکشی در فنلاند که سبب شد اولین استراتژی پیشگیری از خودکشی در جهان در این کشور ایجاد شود. با این حال اقدام‌های دولت برای کاهش نرخ خودکشی توفیق چندانی نداشته است. 

 آمار بالای خودکشی در انگلستان
با اینکه کشور سوئد هم به عنوان یک کشور شاد و دولتی با کیفیت معرفی می‌شود، اما نرخ طلاق در آن بالا و میزان خودکشی‌های پیش‌بینی شده آن نیز نسبت به شادی بالاتر گزارش شده است. این موضوع در مورد کشور انگلستان و ولز هم مصداق دارد، به‌گونه‌ای که نرخ خودکشی در این دو کشور به بالاترین سطح خود در بیش از دو دهه گذشته رسیده است. گزارش ایسنا در این باره نشان می‌دهد، ۶ هزار و ۶۹ مورد خودکشی در این دو کشور در سال ۲۰۲۳ به ثبت رسیده است که نسبت به ۵ هزار و ۶۴۲ مورد در سال ۲۰۲۲ افزایش چشمگیری داشته است. داده‌ها نشان می‌دهد حدود سه‌چهارم افرادی که بر اثر خودکشی جان خود را از دست داده‌اند مرد بوده‌اند، روندی که از اواسط دهه ۱۹۹۰ ادامه داشته است. نرخ کلی خودکشی در انگلیس و ولز در سال ۲۰۲۳ به ۴/۱۱ مرگ در هر ۱۰۰ هزار نفر رسیده که بالاترین میزان از سال ۱۹۹۹ میلادی است. با این حال در ولز وضعیت بدتر به نظر می‌رسد و نرخ ۱۴ مرگ در هر ۱۰۰‌هزار نفر در مقایسه با انگلیس که این آمار ۲/۱۱‌مرگ در هر ۱۰۰ هزار نفر است. 

 آلمان؛ روزانه ۲۸ خودکشی
براساس این گزارش، سال گذشته میلادی، ۱۰‌هزار و ۳۰۴ نفر در آلمان با خودکشی جان خود را از دست دادند. این رقم ۱۸۴ مورد بیشتر از سال قبل و بالاترین رقم از سال ۱۹۹۵ است. این بدان معناست که روزانه تقریباً ۲۸ نفر در آلمان دست به خودکشی می‌زنند. 
این تعداد از تلفات ناشی از تصادفات رانندگی، خشونت و مصرف موادمخدر غیرقانونی در این کشور بیشتر است. بالاترین تعداد خودکشی در آلمان در سال ۱۹۸۱ با ۱۸ هزار و ۸۲۵‌مورد ثبت شد. براساس برآورد‌های برنامه ملی پیشگیری از خودکشی آلمان، سالانه بیش از ۱۰۰ هزار نفر در این کشور اقدام به خودکشی می‌کنند و در همه گروه‌های سنی، مردان بسیار بیشتر از زنان دست به خودکشی می‌زنند. 

 افزایش خودکشی در امریکا
آمار‌های جدید نشان می‌دهد نرخ خودکشی در ایالات متحده افزایش یافته است، به‌گونه‌ای که مرگ و میر خودکشی به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر ۲/۱۴ ثبت شده است. کارشناسان مرکز ملی آمار بهداشت نوشتند: «از سال ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۸، میزان کل مرگ‌های خودکشی ۳۰ درصد افزایش یافته و از ۹/۱۰ مرگ به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر به ۲/۱۴ رسیده است.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار