جوان آنلاین: کانال تلگرامی «ایتنا» گزارش داد: گودال ماریانا، عمیقترین نقطه کرهزمین با عمقی نزدیک به ۱۱کیلومتر همواره یکی از اسرارآمیزترین مکانهای سیاره ما بوده است. صداهای عجیبی که از این منطقه به گوش میرسید همواره ذهن دانشمندان را به خود درگیر کرده بود. در سال ۲۰۱۴، صداهای عجیبی از این منطقه ضبط شد که به دلیل ماهیت غیرعادیشان، حتی گمانهزنیهایی درباره منشأ فرازمینی آنها مطرح شد. حالا پس از یک دهه، دانشمندان سازمان ملی اقیانوسی و جوی امریکا (NOAA) سرانجام منشأ این صداها را کشف کردهاند. این صداها که بین ۵/۲ تا ۵/۳ ثانیه طول میکشیدند و شامل نالههای عمیق با فرکانسهای پایین تا ۳۸هرتز و اوجهایی تا ۸ هزار هرتز بودند که از سوی گلایدرهای زیرآبی ضبط شدند. محققان این صداها را «بیوتوانگ» نامیدند، اما منشأ آنها تا مدتها ناشناخته باقی ماند.
در سال ۲۰۱۶، تیمی از دانشگاه ایالتی اورگان حدس زد که این صداها ممکن است متعلق به نوعی نهنگ بالهدار باشد که قبلاً شناخته نشده بود. اکنون محققان به سرپرستی دکتر آن آلن با استفاده از ترکیبی از دادههای بصری و صوتی به نتیجهای جدید رسیدهاند. آنها اعلام کردند که این صداها از سوی نهنگهای براید تولید میشوند. محققان ۱۰ نهنگ را در منطقه مشاهده کردند و حتی موفق شدند ۹ مورد از آنها را در حال تولید این صداهای خاص ضبط کنند.
برای اثبات این فرضیه، تیم تحقیقاتی از هوش مصنوعی استفاده کرد. آنها از روشهای یادگیری ماشینی برای تشخیص «بیوتوانگها» در مجموعه دادههای گسترده صوتی خود استفاده کردند و توانستند حضور فصلی این صداها را در مجمعالجزایر ماریانا و جزیره ویک تأیید کنند.
با این حال، دانشمندان هنوز نمیدانند چرا صدای این نهنگها اینقدر غیرعادی است یا دقیقاً به چه منظوری تولید میشود. دکتر آلن حدس میزند: «ممکن است آنها از این صدا به عنوان یک تماس ارتباطی استفاده کنند، اما برای اطمینان به اطلاعات بیشتری نیاز داریم.»