جوان آنلاین: فرانسه هیچ برنامهای برای برد نداشت. آنها به دنبال بقا در جام بودند تا صعود با بهترین نتیجه از مرحله گروهی، چراکه در صورت صدرنشینی باید خیلی زود در یکهشتم و یکچهارم نهایی با تیمهای قدری، چون مراکش و برزیل رودررو میشدند و این میتوانست عمر حضور خروسها در جامجهانی ازبکستان را کوتاه کند. همین مسئله باعث شده بود در نیمه نخست بیشتر نظارهگر بازی ایران باشند و همین مسئله صدای تیمها و کشورهای زیادی را درآورد و پای فیفا را هم به وسط کشید.
قبول شکست در آخرین دیدار مرحله گروهی برای خروسها به مراتب بهتر از حذف زودهنگام در یکهشتم یا یکچهارم نهایی بود، اما اوضاع زمانی پیچیده شد که شمسایی هم به دلیل یکدوجین محروم، مصدوم و بازیکنانی که دچار آنفلوآنزا شده بودند، نتوانست تیمش را با قدرت همیشگی روانه میدان کند و همین مسئله باعث شد نیمه نخست مصاف ایران- فرانسه همه را بدگمان کند و صدای بسیاری را درآورد. با وجود این، اما شمسایی در نیمه دوم به هر ضرب و زوری که بود از حیثیت فوتسال ایران دفاع کرد و اجازه نداد تعلل فرانسه برای کسب نتیجه و هدف آنها برای باختن به پای ایران هم نوشته شود. این در حالی بود که شمسایی تا چند ساعت قبل از بازی خود نیز به دلیل آنفلوآنزا در بیمارستان بستری و زیر سرم بود، اما ثابت کرد ایران حتی با وجود بازیکنان بیمار، محروم و مصدوم هم ایران است و نه اجازه عرضاندام به تیمی، چون فرانسه را میدهد و نه هرگز به روشهای غیرمعمول جهت کسب نتیجه میاندیشد، به طوری که حالا در صورت ورود فیفا به این بازی هیچ انتقادی به شمسایی و شاگردانش نیست؛ تیمی که شاید نیمه نخست به دلیل وضعیت جسمانی بازیکنان و نبود چند مهره اصلی نتوانست آنطور که باید و شاید ظاهر شود، اما در نیمه دوم باغیرتی مثالزدنی فرانسه را در هم پیچید تا به واسطه برتری ۴ بر یک مقابل خروسها به عنوان صدرنشین گروه F راهی مرحله یکهشتم و حریف مراکش شود و فرانسه به عنوان تیم دوم باید برابر تایلند به میدان برود.
اما بیشک اعتراض تیمها و شکایت لیبی از این دیدار پرحاشیه بینتیجه نخواهد ماند، چراکه فرانسه با عملکردش برابر ایران روح ورزش را زیر سؤال برد. این تیم در صورت کسب مساوی هم به عنوان تیم دوم راهی یکهشتم نهایی میشد، اما با وجود این نه فقط کوچکترین تلاشی برای حمله نمیکرد که در صحنههایی از بازی حتی به نظر میرسید به طور عمد توپ را در اختیار بازیکنان ایران قرار میدهد و این مسئله از چشم کارشناسان و دوستداران فوتسال دور نماند، به طوری که بسیاری با شرمآورخواندن این موضوع، خواهان ورود فیفا به این داستان و برخورد جدی با آن شدند. علاوه بر آن، پایگاه خبری «zerozero» از شکایت رسمی لیبی به فیفا و درخواست انجام تحقیقات در خصوص این رسوایی خبر میدهد. رسانه «todavida» هم در واکنش به این دیدار نوشته است: آنچه در این بازی دیدیم مانع از آن میشود که فوتسال را در میان رشتههای المپیکی ببینیم. سایت فوتسال پلنت هم در واکنش به این بازی نوشت: «واقعاً متأسف هستیم، اما مجبوریم بگوییم که «بیبازی» در بخارا به پایان رسید. فوتسال در این بازی شکست خورده است. گلهای نیمه دوم نمیتواند نمای کلی به جای مانده از این مسابقه را پاک کند. ما این انتظار را نداشتیم، ما برای ورزش خود لیاقت بیشتری قائلیم.» فالکو، اسطوره تاریخ فوتسال جهان نیز با انتشار پستی به این دیدار واکنش نشان داد: «تیمملی فرانسه به راحتی اجازه داد که ایران دروازهاش را باز کند، از این بدتر نمیشود.»
هرچند میتوان گفت دو تیم برای رسیدن به هدفی بزرگ (بقا در جام و رفتن روی سکو) دنبال مسیری سادهتر بودند، اما بیشک تیمی که هدفی بزرگ را در سر میپروراند، باید شجاعت و شهامت کافی برای رویارویی با هر حریفی را داشته باشد و شکست مقابل مراکش یا برزیل در یکهشتم یا یکچهارم به مراتب بهتر از رسیدن به سکو با تقلب و زیر پا گذاشتن روح ورزش است. اما نکته جالب، دست پیش گرفتن سرمربی فرانسه است. رافائل رینود با فراری رو به جلو و در عین ناباوری بعد از پایان این بازی گفت که این رفتار از ایران بعید بود، حال آنکه ایران با به ثمر رساندن چهار گل در نیمه دوم تیم برنده میدان شد، اما خروسها تا به صدا درآمدن سوت پایان بازی ترجیح دادند در زمین راه بروند، البته شمسایی هم ساکت نماند و در واکنش به انتقادها به خصوص صحبتهای عجیب سرمربی فرانسه گفت که باید یقه تیمی گرفته شود که دنبال این داستان بوده نه ایران که با برتری میدان را ترک کرده است: «جام جهانی است. برای بازی کردن آمدهایم نه خوشگذرانی. اعتقادم این است که قرعه، بخشی از شانس آدمهاست به خصوص در مرحله حذفی، اما خوشحالم که مقتدرانه از گروه صعود کردیم. حالا فقط به برد مراکش میاندیشیم و بس. این بازی برای ما حکم مرگ و زندگی دارد و ما ایرانیم و باید در جام بمانیم و میمانیم.»