کد خبر: 1213805
تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۴۰۲ - ۲۳:۰۰
عضو پیشین شورای عالی مالیات  در گفتگو با «جوان»:
غالباً بر این باورند نظام مالیاتی فعلی کشور ناعادلانه است و به همین ترتیب، می‌توان گفت ادراک عدالت مالیاتی در کشور ما وضعیت مناسبی ندارد

جوان آنلاین: عضو پیشین شورای عالی مالیات معتقد است: کاهش مالیات بخش تولید از ۲۵‌درصد به ۱۵‌درصد و هدفمندکردن معافیت‌های مالیاتی تولید نظیر اعطای مشوق جدید هدفمند تولید اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه، کاملاً منطقی است. این اقدامات به معنای حمایت از تولید و به نفع کشور است. 
 
غالباً بر این باورند نظام مالیاتی فعلی کشور ناعادلانه است و به همین ترتیب، می‌توان گفت ادراک عدالت مالیاتی در کشور ما وضعیت مناسبی ندارد. یکی از چالش‌های قانون فعلی مالیات‌های مستقیم، عدم‌رعایت عدالت عمودی و افقی در آن است، به نحوی که اولاً افراد با درآمد بیشتر الزاماً مالیات بیشتری پرداخت نمی‌کنند، ثانیاً افراد با درآمد‌های یکسان، الزاماً مالیات‌های یکسانی پرداخت نمی‌کنند. لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم در تاریخ ۲۷آبان۱۴۰۲ برای طی تشریفات قانونی به مجلس شورای اسلامی ارسال شد و در صورتی که مورد تأیید کمیسیون‌های مربوط و شورای نگهبان قرار گیرد، تبدیل به قانون می‌شود. 
معاون پارلمانی رئیس‌جمهور در آبان ماه اعلام کرد: از ابتدای استقرار دولت سیزدهم اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم به عنوان شاکله نظام مالیاتی کشور در دستور کار دولت قرار گرفته است. دولت سیزدهم اقداماتی را در راستای تحول در نظام مالیاتی کشور به اجرا گذاشته است. سمت و سوی تمامی سیاستگذاری‌ها تمرکز بر مالیات‌ستانی حقه از همه بر مبنای درآمدشان است، به نحوی که هر کس متناسب با درآمدش مالیات بپردازد و از اعمال فشار بر بخش تولید و اقشار آسیب‌پذیر جامعه اجتناب شود. دولت لایحه اصلاح مالیات‌های مستقیم را به مجلس برده است. در این لایحه پیشنهاداتی مطرح شده که به زعم بسیاری از کارشناسان به نفع حقوق و دستمزدبگیران و بخش شفاف اقتصاد کشور است. محمد رزاقی، عضو پیشین شورای عالی مالیات در گفتگو با «جوان» در خصوص لایحه اصلاح مالیات‌های مستقیم تصریح کرد: مالیات بر شغل معنایی ندارد و هر کسی که درآمدی دارد، صرف‌نظر از اینکه چه شغلی دارد، باید مالیات دهد. 
وی در خصوص پیشنهاد در نظر گرفتن هزینه‌های معیشتی در مالیات‌ستانی که در لایحه اصلاح مالیات‌های مستقیم مطرح شده است، توضیح داد: این موضوع از اهمیت بالایی برخوردار است. نیرو‌های مالیاتی زبردستی در کشور داریم که می‌توانند این هزینه‌ها را با دقت احصا کنند و در مالیات‌ستانی مدنظر قرار دهند. عضو پیشین شورای عالی مالیات خاطرنشان کرد: در نظر گرفتن هزینه‌های معاش و معیار برای مالیات‌گیری امری طبیعی است و مطرح‌کردن این پیشنهاد در لایحه اصلاح مالیات‌های مستقیم مثبت ارزیابی می‌شود. 
رزاقی گفت: تا الان نیز تا حدی این هزینه‌ها مدنظر قرار می‌گرفته، اما لازم است بررسی‌های دقیق‌تری داشته باشیم و این هزینه‌ها را با جزئیات مورد توجه قرار دهیم. این روش به نفع مالیات‌دهندگان است و سطح زندگی استاندارد را برای‌شان تضمین می‌کند. وی ادامه داد: کاهش مالیات بخش تولید از ۲۵‌درصد به ۱۵‌درصد و هدفمندکردن معافیت‌های مالیاتی تولید نظیر اعطای مشوق جدید هدفمند تولید اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه، کاملاً منطقی هستند. این اقدامات به معنای حمایت از تولید و به نفع کشور است. عضو پیشین شورای عالی مالیات خاطرنشان کرد: اصلاحات دولت در لایحه اصلاح مالیات‌های مستقیم در زمینه حمایت از تولید طبیعی است. دولت باید به حمایت از این بخش بپردازد و در راستای مقابله با فرار‌های مالیاتی گام بردارد. 
رزاقی گفت: پیشنهاد‌های دولت در لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم منطقی به نظر می‌رسد، اما لازم است این پیشنهاد‌ها به دقت در کمیسیون‌های مجلس مورد بررسی قرار گیرد و زوایای پیدا و پنهانش مشخص شوند. وی ادامه داد: فعلاً صحبت‌های ما درباره این لایحه در حد حرف و تخمین است. باید ببینیم در مجلس چه چیزی تصویب می‌شود و این قانون در عمل چطور پیش می‌رود، اما به طور کلی، در نظر گرفتن هزینه‌های معیشتی در مالیات‌ستانی و حمایت از بخش تولید به انحای مختلف امر قابل قبولی است و باید مدنظر باشد. رزاقی در پایان تأکید کرد: اینکه رسانه‌ها به موضوعات مالیاتی توجه دارند و به روشنگری می‌پردازند، امر پسندیده‌ای است. امیدواریم روند‌ها به سمت و سوی مطلوبی پیش بروند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار