کد خبر: 1130700
تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۴۰۱ - ۱۴:۳۷
گزارش «جوان آنلاین» از مصائب سیستم گرمایشی بدون استاندارد در ۴۹ هزار کلاس درس
رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور می‌گوید ۳۵ هزار کلاس درسی، سیستم گرمایشی استاندارد ندارند. این یعنی سلامت و جان دانش آموزان زیادی در این کلاس‌های درس در خطر است و تا دیر نشده باید مسئولان از خواب زمستانی بیدار شوند و برای رفع این مشکل، اقدامی اساسی انجام دهند.
مهسا گربندی

سرویس جامعه جوان آنلاین: زنگ که به صدا در می‌آید، دانش آموزان به سمت کلاس‌های درس حرکت می‌کنند و روی نیمکت‌ می‌نشینند. قرار است معلم به کلاس بیاید و دروس مختلف را آموزش دهد. هیچ کدام از دانش آموزان نمی‌دانند که خطر سیستم گرمایشی غیراستاندارد آن‌ها را تهدید می‌کند و والدین آن‌ها نیز تصور می‌کنند که همه چیز امن و امان است. اما تعداد زیادی از مدارس کشور به خصوص در مناطق محروم، ایمن نیستند و آنطور که رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور می‌گوید ۳۵ هزار کلاس درسی، سیستم گرمایشی استاندارد ندارند. این یعنی سلامت و جان دانش آموزان زیادی در این کلاس‌های درس در خطر است و تا دیر نشده باید مسئولان از خواب زمستانی بیدار شوند و برای رفع این مشکل، اقدامی اساسی انجام دهند.

امروز حمیدرضا خان‌محمدی رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور درباره آمادگی مدارس برای مقابله با سرما در روز‌های سرد زمستانی گفته: «امسال بعد از ۲ سال تعطیلی به واسطه کرونا، شاهد بازگشایی مدارس بودیم و پیگیری فراوانی برای بازبینی تأسیسات گرمایشی مدارس مخصوصاً در مناطق سردسیر انجام شد. باید منابعی را تأمین می‌کردیم؛ خوشبختانه دولت مبلغی را برای سیستم‌های گرمایشی تخصیص داد که به موقع هم تزریق شد و ۷۲۵ میلیارد تومان در اواسط آبان برای به روز رسانی سیستم‌های گرمایشی مدارس در استان‌ها توزیع شد. تزریق بودجه به موقع انجام شد و مشکل سیستم‌های گرمایشی ۱۴ هزار کلاس درس را حل کردیم، اما خب مسئله فراتر از این‌هاست.» او ادامه داده: «۹۱ درصد کلاس‌های درس به لحاظ سامانه‌های گرمایشی استانداردسازی شده‌اند، اما ۴۹ هزار کلاس وجود دارد که برخی ممکن است شعله مستقیم داشته باشند و مطابق با استاندارد‌های ما نباشد. در این کلاس‌های درس باید از سیستم گرمایشی متمرکز، اسپیلت و یا بخاری گازی کم مصرف استاندارد که حرارت مستقیم ندارند استفاده شود. البته مشکل تقریباً ۱۴ هزار کلاس درس با اعتبار جدید برطرف شده و برای مابقی در بودجه سال ۱۴۰۲ عددی را پیش بینی کرده‌اند.»

پرواضح است که وجود وسایل غیراستاندارد گرمایشی در مدارس علاوه بر ایجاد خسارات اقتصادی، مشکلات جبران ناپذیر زیادی را برای دانش آموزان و همچنین جامعه به همراه دارد و در صورت بروز حوادث ناشی از آن، سالیان سال خانواده‌ها را در گیر خود خواهد کرد.

هنوز از یاد‌ها نرفته است که آذرماه ۱۳۹۱، بخاری نفتی یک کلاس درسی در شین آباد موجب آتش سوزی شد و ۲۸ دانش آموز را سوزاند و جان ۲ نفر از آن‌ها را گرفت. این حادثه، صورت و جسم و روح کودکانی را سوزاند که بی‌خبر از ناایمن بودن کلاس نشسته بودند و با هزاران امید و آرزو درس می‌خواندند. آن‌ها سوختند تا مسئولان آموزش و پرورش درس بگیرند که وجود بخاری نفتی در هر مدرسه‌ای می‌تواند واسطه‌ای برای رخ دادن و تکرار حادثه برای کودکان و نوجوانان در کلاس درس باشد؛ بنابراین مسئولان نوسازی مدارس کشور و همچنین مسئولان آموزش و پرورش باید عزم خود را جزم کنند تا قبل از بروز حادثه‌ای تلخ در اثر نبود سیستم گرمایشی استاندارد در مدارس، آن‌ها را ایمن سازی کنند و نگذارند سلامت دانش آموزان به خطر بماند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار