کد خبر: 1326150
تاریخ انتشار: ۰۷ آبان ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۰
هزینه درمان سالمندان به جای پرداخت جزای نقدی شش نفر از عوامل پروژه گودبرداری در خیابان فلاح تهران که منجر به مرگ دو برادر نگهبان شد، با حکم دادگاه علاوه بر پرداخت دیه به خانواده قربانیان، به مجازات جایگزین جزای نقدی محکوم و موظف شدند هزینه درمان بیماران سالمند را تأمین کنند. 
جلال مهرگان

شش نفر از عوامل پروژه گودبرداری در خیابان فلاح تهران که منجر به مرگ دو برادر نگهبان شد، با حکم دادگاه علاوه بر پرداخت دیه به خانواده قربانیان، به مجازات جایگزین جزای نقدی محکوم و موظف شدند هزینه درمان بیماران سالمند را تأمین کنند. 
صبح روز جمعه ۱۸ مهرماه ۱۳۹۹ حادثه ریزش آوار در جنوب تهران اتفاق افتاد. محل حادثه زمینی هزار متری بود که برای ساخت بیمارستان فوق‌تخصصی زنان و زایمان گودبرداری شده بود. دیواره حدود ۲۰ متری این گود به دلیل نقض اصول ایمنی و پایداری خاک و وجود چاه‌های زیرزمینی ریزش کرده بود. وقتی تیم‌های امداد به محل رسیدند، مشخص شد دو برادر نگهبان به نام‌های امیر ۲۵ ساله و حسین ۱۸ ساله زیر آوار گرفتار شده‌اند. دو برادر لحظاتی قبل از حادثه تصمیم گرفتند سگ‌های خود را از محل گودبرداری نجات دهند، غافل از آنکه دیوار مشرف به محل گودبرداری فرو خواهد ریخت و آنان را زیر آوار مدفون خواهد کرد. 
 عملیات نجات
عملیات آواربرداری بسیار دشوار و پرخطر بود و آتش‌نشانان باید با احتیاط کامل و با توجه به احتمال ریزش ساختمان‌های اطراف، وارد محل می‌شدند. با این حال تلاش آتش‌نشانان ادامه پیدا کرد و سگ‌های دو برادر ساعت ۱۵ همان روز از زیر آوار نجات یافتند، اما تلاش برای یافتن برادران ادامه یافت. ساعت یک بامداد شنبه، جسد امیر ۲۵ ساله پیدا شد و ساعت ۳ بامداد هم حسین ۱۸ ساله از زیر آوار خارج شد که هر دو جان خود را از دست داده بودند. 
 تحقیقات جنایی
به دنبال این فاجعه، خانواده قربانیان از مقصران حادثه شکایت کردند و بازپرس جنایی تهران، تحقیقات گسترده‌ای را آغاز کرد. بررسی‌ها نشان داد گودبرداری با نقض اصول ایمنی انجام شده و پروژه پیش از حادثه چندین بار از سوی شهرداری هشدار کتبی دریافت کرده بود. با بررسی‌های صورت گرفته از سوی بازپرس جنایی، مالک زمین که پزشک عمومی بود، مهندس ناظر، مدیر پروژه خاکبرداری، مدیر ایمن‌سازی و مسئول خرید پروژه مقصر شناخته شدند. 
 دفاع متهمان
این افراد پس از بازداشت و ارائه توضیحات خود، پیش‌روی بازپرس قرار گرفتند. مالک زمین توضیح داد که پروژه ۱۴ ماه قبل آغاز شده و اقدامات ایمنی مانند بتن‌ریزی چاه‌ها نیز انجام شده بود، اما برخی چاه‌ها ناشناخته مانده بودند. مهندس ناظر نیز تأکید کرد که خاک پایدار نبود و اقدامات ایمن‌سازی به صورت محدود انجام شده بود. 
 رأی دادگاه
با کامل شدن تحقیقات، پرونده در شعبه اول مجتمع قضایی شهید محلاتی بررسی شد و قاضی پس از بررسی مدارک، شواهد و نظر کارشناسان دادگستری، متهمان را به قتل غیرعمد ناشی از بی‌احتیاطی در کار ساختمانی مقصر شناخت و به پرداخت دیه کامل به خانواده دو برادر براساس درصد مقصر بودن هر یک از متهمان و پرداخت جزای نقدی در حق دولت محکوم کرد. با این حال، متهمان با ارائه درخواست به قاضی اجرای احکام، درخواست مجازات جایگزین کردند. قاضی اجرای احکام با بررسی پرونده، مجازات نقدی را به پرداخت هزینه درمانی بیماران سالمند در مراکز درمانی تبدیل کرد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار