کد خبر: 1127281
تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۴۰۱ - ۰۲:۴۶
کرمان بوی عشق، ایثار و ارادت می‌دهد حالا دیگر شب‌های کرمان هم مثل روزهایش روشن است و این شهر آماده برگزاری باشکوه‌ترین مراسم سومین سالگرد شهادت سیدالشهدای مقاومت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی است. کرمان طی سه سال گذشته پذیرای جمعیت عظیمی از دوستداران حاج قاسم بوده که از اقصی نقاط ایران و حتی دیگر کشور‌ها می‌آمدند تا عرض ارادتی به شهید بزرگواری کنند که در راه حفظ اسلام و آرمان‌های نظام سال‌ها تلاش و در نهایت جانش را فدا کرده است. حاج قاسم سلیمانی جان فدای ملت ایران بود و بنابراین امسال «جان فدا» شعار سومین سالگرد شهادت حاج قاسم است. طبق مصوبه شورای تأمین استان کرمان، فردا سه‌شنبه ۱۳ دی‌ماه مصادف با سالروز شهادت سردار شهید حاج‌قاسم سلیمانی، این شهر تعطیل است.
حوریه ملکی

حالا دیگر شب‌های کرمان هم مثل روزهایش روشن است و این شهر آماده برگزاری باشکوه‌ترین مراسم سومین سالگرد شهادت سیدالشهدای مقاومت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی است. کرمان طی سه سال گذشته پذیرای جمعیت عظیمی از دوستداران حاج قاسم بوده که از اقصی نقاط ایران و حتی دیگر کشور‌ها می‌آمدند تا عرض ارادتی به شهید بزرگواری کنند که در راه حفظ اسلام و آرمان‌های نظام سال‌ها تلاش و در نهایت جانش را فدا کرده است. حاج قاسم سلیمانی جان فدای ملت ایران بود و بنابراین امسال «جان فدا» شعار سومین سالگرد شهادت حاج قاسم است. طبق مصوبه شورای تأمین استان کرمان، فردا سه‌شنبه ۱۳ دی‌ماه مصادف با سالروز شهادت سردار شهید حاج‌قاسم سلیمانی، این شهر تعطیل است.

گلزار شهدای کرمان که مدفن پیکر مطهر شهید حاج قاسم سلیمانی است، در شرق شهر کرمان و در دامنه کوه‌های صاحب‌الزمان این شهر، کنار مسجدی به همین نام واقع شده است. جایی که اطراف آن را جنگل قائم با انبوه درختان کاج سر به فلک کشیده پوشانده است.
در مسیر بزرگراه امام خامنه‌ای شهر کرمان درست کنار گنبد تاریخی جبلیه یک تقاطع غیر هم سطح است که مسیر زیرگذر آن به گلزار شهدای کرمان منتهی می‌شود.
کرمانی‌ها برای مسجد صاحب‌الزمان کرمان احترام خاصی قائل هستند و در اکثر روزها، به ویژه آخر هفته‌ها می‌توان جمعیت زیادی را در این نقطه مشاهده کرد. طی یک ماه اخیر هم در گلزار شهدای کرمان و هم محوطه اطراف آن چندین عملیات عمرانی برای زیباسازی و فراهم آوردن امکانات مورد نیاز زائران انجام شده است و هنوز هم کارگران و خادمان از هیچ کوششی جهت رفع مشکلات وکمبود‌ها و ایجاد زیرساخت‌های لازم دریغ نمی‌کنند.
اقدامات عمرانی و فرهنگی برای مراسم
چند روز است که کرمان مملو از جمعیت شده و حتی شب‌هایش چشم روی هم نمی‌گذارد تا مبادا صحنه‌ای ماندگار را از دست بدهد.
قبل از هر چیز می‌توان به خوبی دید که اقدامات عمرانی و فرهنگی متعددی در سطح شهر انجام گرفته تا سومین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی به بهترین شکل و باشکوه ویژه برگزار شود.
برپایی ۳۵ موکب در سطح شهر و ورودی‌های کرمان و ۱۵۰ موکب در مسیر اصلی گلزار شهدا، آماده‌سازی پارکینگ به وسعت ۳۰ هزار مترمربع در محدوده گلزار شهدا، احداث خیابان و میدان جدید، احداث حمام و سرویس بهداشتی، اجرای پله و نمای سنگ دیوار حصار جنب باب‌الرضا (ع) و پله‌های ورودی باب‌الزهرا (س)، ساخت چهار واحد حمام به متراژ ۲۵ مترمربع در محدوده گلزار شهدا، اصلاح و بازگشایی معابر و نصب علایم ترافیکی، احداث حدود سه کیلومتر شبکه جدید برق و نصب یک منبع آب ۳۰ هزار لیتری برای رفع مشکل کمبود آب گلزار شهدا تنها بخش کوچکی از اقدامات صورت گرفته برای سالگرد سردار دل‌هاست.
بر اساس پیش‌بینی مسئولان شهری کرمان، امسال و در هفته منتهی به سالگرد شهادت سردار روزانه ۲۰ هزار زائر از سراسر کشور به کرمان رفته‌اند و به همین خاطر مردم شهر در کنار مسئولان هستند تا مساجد، تکایا و سالن‌های ورزشی برای اسکان زائران گرم و آماده باشد.
کرمان بوی نذر می‌دهد
امسال هم مثل دو سال گذشته از گنبد جبلیه تا گلزار شهدا به پیاده راه تبدیل شده و در دو طرف این محور موکب‌های پذیرایی و فرهنگی برای زائران برپا شده است. نکته قابل توجه اینکه ۲۸۰ موکب از استان‌های مختلف کشور در این شهر حاضر و مشغول خدمات رسانی هستند.
هشت موکب در ورودی‌ها و ده‌ها موکب نیز در سطح شهر راه‌اندازی شده است و در این میان موکبی مجاور بیت‌الزهرا حال و هوای خاصی دارد. کرمان شهر عشق، محبت و ایثار است و حالا جوانان و نوجوانانش پای کار آمده‌اند تا ارادت خود را به شهید بزرگوارشان ثابت کنند. موکب‌ها را همین بچه‌ها مدیریت می‌کنند و در حال خدمت رسانی به زائران و راهنمایی آن‌ها هستند.
ضمن اینکه در شهرستان‌های مختلف استان که در ابتدای راه ورودی مسافران قرار دارند هم موکب‌های پذیرایی برای استراحت زائران برپا شده و همه تلاش می‌کنند بتوانند میزبانی خوب برای هموطنانشان باشند. کرمان بوی نذری گرفته است. نذر آب و چای و پذیرایی تازه واردان با لقمه نانی و غذایی و خرما و میوه. اما نذر جالبی که این روز‌ها و در سرما و بارش باران در کرمان می‌توان دید نذر اسکان است، هر چند مسئولان کرمان تمام توان خود را برای اسکان زائران به کار گرفته‌اند، اما مردم نیز پای کار آمده‌اند و برخی از آن‌ها درِ خانه‌هایشان را به روی هموطنانشان که از دیگر شهر‌ها آمده‌اند باز گذاشته‌اند. یکی از این کرمانی‌ها حسن نام دارد که در خیابان منتهی به گلزار شهدا خانه دارد. او همراه همسر و فرزندانش، خانواده‌هایی را که برای زیارت به کرمان آمده‌اند برای اسکان به خانه‌اش می‌برد و از آن‌ها پذیرایی می‌کند.
خودش می‌گوید: «حاج قاسم خانه‌اش را مکانی برای عزاداری برای حضرت فاطمه (س) کرد. اینکه من چند شب خانه‌ام را در اختیار زائران بگذارم در مقابل کار او اقدام زیادی نیست.»
خدمت از روی عشق
گلزار شهدای کرمان در دامنه کوه و منطقه‌ای سرد قرار گرفته است به همین دلیل برخی از جوانان کرمانی با برپا کردن موکب در این منطقه به زائران غذای گرم و چای می‌دهند. چند موکب هم اطراف گلزار شهدا مشغول فعالیت هستند که از ۸ صبح تا ۱۱ شب خدمات رسانی می‌کنند. جوانانی که در این موکب‌ها حضور دارند وعده‌های غذای گرم یا میان وعده مانند عدسی و آش بین زائران توزیع می‌کنند. در برخی ساعات که دمای هوا به زیر صفر درجه می‌رسد آن‌ها سعی می‌کنند با روشن کردن آتش و وسایل گرمایشی به زائران کمک کنند تا خودشان را گرم کنند. به هر حال این روز‌ها در کرمان هر کسی کاری می‌کند تا بتواند خدمتی به زائران شهید سلیمانی کرده باشد.
درست مثل نوجوانی که می‌گوید: «شهید سلیمانی خادم امام حسین (ع) بود و ما هم به زائرانش خدمت می‌کنیم. وقتی حاجی در مسجد جارو دست می‌گرفت و زیر پای زائران حضرت فاطمه (س) را جارو می‌زد این یعنی خدمت به زائران شهدا ارزش والایی دارد.» و پیرمردی که با لبخند می‌گوید: «شهید سلیمانی مردمدار بود، بار‌ها در حسینیه ثارالله و بیت‌الزهرا همکلامش شدم و او تمام تلاش خود را برای خدمت به مردم کرد و ما مدیونش هستیم و اعتقاد داریم که شهید سلیمانی سرباز حضرت زینب (س) و امام حسین (ع) بود و خدمت به این شهدا و زائرانش کمتر از خدمت به زائران امام حسین (ع) نیست.»
برای خدمت بهتر به زائران و اجرای برنامه‌ای در شأن سردار دل‌ها، شورای تأمین استان کرمان اعلام کرده فردا سه‌شنبه این شهر تعطیل است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار