کد خبر: 1068370
تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۴۰۰ - ۲۰:۳۲

رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران گفت: سیاست کشت قراردادی در ۱۰‌استان آغاز شده‌است و درحال تدارکات لازم برای انعقاد قرارداد با تشکل‌ها کشت و صنعت و مردم هستیم. کاهش پرداخت حق بیمه به ۱۰‌درصد، اعطای نهاده و کود‌هایی که کشاورز در طول زراعت به آن نیاز دارد و کسر کردن آن در زمان برداشت جزو بسته‌های حمایتی این سیاست هستند.
اسماعیل قادری‌فر در گفتگو با ایلنا، با اشاره به لزوم توسعه سردخانه‌ها در کشور گفت: در زمان برداشت محصول میزان عرضه آن در بازار بالا می‌رود از این‌رو شاهد شکسته شدن قیمت‌ها در بازار هستیم، اما سردخانه‌های مدرن این امکان را برای کشاورزان ایجاد می‌کنند که محصولات خود را با توجه به یک نظام تدریجی مناسب وارد بازار کنند.
وی ادامه داد: سیب صنعتی اولین موضوعی بود که در روز‌های آغاز فعالیت ساداتی‌نژاد در وزارت جهاد و من در سازمان مرکزی تعاون روستایی ما را به چالش کشاند. در دو استان آذربایجان‌غربی و شرقی حدود ۱۲۰‌هزار‌تن سیب پا درختی تولید شد و بخش قابل توجهی از آن توسط تعاون‌های روستایی به قیمت هزارو ۴۶۰ تومان خریداری شد. این نرخ از سوی شورای قیمت‌گذاری محصولات اساسی کشاورزی تصویب شد.
این مقام مسئول کشت قراردادی را سیاست راهبردی ساداتی‌نژاد عنوان کرد و افزود: این سیاست در تمام دنیا و در همه کشور‌های پیشرفته به خدمت گرفته می‌شود تا بتواند بازار و تولید محصولات کشاورزی را به‌صورت هدفمند ببینند. متأسفانه این پرسش که امسال پیاز بکاریم یا سیب‌زمینی ضرب‌المثل عام شده‌است. اما با دنبال کردن این سیاست می‌توان این راهبرد را در اختیار کشاورز قرار داد که بر اساس نیاز بازار تولید را تنظیم کند.
قادری‌فر ادامه داد: کشاورزان در حال حاضر با مسائلی، چون تنش‌های آبی، کمبود نهاد‌ها و گرانی‌ها درگیر هستند. اما با دنبال کردن سیاست کشت قراردادی دیگر در انتهای سال زارعی شاهد انباشت در تولید یک محصول و کاستی در یک محصول راهبردی نخواهیم بود و اینگونه بین تولید و نیاز بازار توازن ایجاد می‌شود. این مقام مسئول شروع این سیاست را در محصولاتی، چون گندم، کلزا و پنبه عنوان کرد و افزود: سیاست کشت قراردادی در ۱۰‌استان آغاز شده است و درحال تدارکات لازم برای انعقاد قرارداد با تشکل‌ها کشت و صنعت و مردم هستیم. کاهش پرداخت حق بیمه به ۱۰‌درصد، اعطای نهاده و کود‌هایی که کشاورز در طول زراعت به آن نیاز دارد و کسر کردن آن در زمان برداشت جزو بسته‌های حمایتی این سیاست هستند.
وی با اشاره به ضرورت استفاده از نظام‌های درست سیاستی در افزایش محصول گفت: کشت قراردادی این امکان را فراهم می‌کند که در نهایت محصول با قیمتی که به نفع کشاورز، مردم و دولت (به عنوان حامی) خریداری و به بازار تزریق شود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار