کد خبر: 1045523
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۱:۵۸
استخدام ۸۸ هزار معلم غیررسمی بعد از ۲۰ سال از ۸۸ هزار معلم غیررسمی مشمول استخدام، بیش از ۳۰ هزار تن همچنان منتظر استخدام هستند. خوشبختانه روز گذشته مجوز استخدام این دسته از معلمان هم به آموزش و پرورش داده شد. آموزشیاران نهضت سوادآموزی هم که در حال حاضر در سازمان نهضت سوادآموزی فعالیت دارند؛ مشمول استخدام خواهند شد.
عليرضا سزاوار
سرویس جامعه جوان آنلاین: آموزش و پرورش تا به حال برای استخدام و جذب معلمان مورد نیاز خود از روش‌های مختلفی از جمله آزمون استخدامی، فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های آموزش و پرورش و جذب بخشنامه‌ای برخی نیرو‌های قدیمی استفاده می‌کرد. از این به بعد، اما استخدام در آموزش و پرورش فقط از طریق کنکور سراسری و آزمون استخدامی خواهد بود و هیچ معلمی خارج از این دو روش به استخدام آموزش و پرورش در نخواهد آمد.

پایان تجمع‌های طولانی مقابل مجلس

در سال‌های اخیر بحث‌های مختلفی درخصوص بلاتکلیفی معلمان حق‌التدریسی، آموزشیاران نهضت سوادآموزی، خرید خدمتی‌ها و نیرو‌های پیش‌دبستانی مطرح بود؛ مسئله‌ای که بار‌ها باعث تجمع معلمان مقابل ساختمان وزارت آموزش و پرورش و مجلس شده بود. تجمع افرادی که سال‌های طولانی و حتی بیش از یک دهه دارای سابقه فعالیت در کلاس‌های درس بودند و آموزش و پرورش هم به آن‌ها نیاز داشت.

مجلس شورای اسلامی در یک دهه اخیر، طرح‌های مختلفی برای تعیین‌تکلیف این معلمان ارائه کرد و نمایندگان امیدوار بودند با بررسی‌های لازم و مشخص شدن آمار این معلمان، تعیین‌تکلیف استخدامی شوند؛ اتفاقی که به دلایل مختلف با فراز و نشیب مواجه شد.

در ماده ۶۳ برنامه پنج ساله توسعه ششم هم تعیین شده‌بود که جذب هرگونه نیروی انسانی برای آموزش و پرورش صرفاً از طریق دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه شهیدرجایی باشد. البته کمبود معلم موجب شد که در نهایت قبولی‌های آزمون استخدامی هم به آن اضافه شود. هم اکنون از حدود ۸۷۵ هزار پرسنل کل آموزش و پرورش کشور ۶۳ درصد آن معلم هستند. این نسبت باید به ۷۵ درصد معلم برسد و ۲۵ درصد مابقی آن نیرو‌های اداری و کیفیت‌بخشی باشد. سال ۱۳۹۸ تعداد بازنشستگان آموزش و پرورش به ۸۵ هزار تن رسید و در سال قبل هم ۱۰۰ هزار تن بازنشسته شدند و در سال ۱۴۰۰ هم ۱۱۰ هزار تن بازنشسته می‌شوند. این آمار‌ها بیانگر بحران کمبود معلم در نظام آموزشی کشور است. نیرو‌های حق‌التدریس، خرید خدمت‌آموزشی و نیرو‌های پیش‌دبستانی هم افرادی هستند که مشمول تبصره ۱۰ ماده ۱۷ قانون استخدامی می‌شدند. این نیرو‌ها قبل از مهرماه سال ۱۳۹۱ وارد آموزش و پرورش شدند و در تمام این سال‌ها بلاتکلیف بودند که خوشبختانه اکنون مجوز استخدام آن‌ها صادر شده‌است.

بحران کمبود معلم مرتفع می‌شود

معاون حقوقی وزیر آموزش و پرورش روز گذشته با بیان اینکه مجوز استخدام ۳۰ هزار نفر دیگر از معلمان غیررسمی را از سازمان امور اداری و استخدامی گرفتیم، به خبرگزاری صدا و سیما گفت: «از ۸۸ هزار معلم غیررسمی مشمول استخدام بیش از ۳۰ هزار نفر باقی مانده‌بودند که با اخذ این مجوز این دسته از معلمان نیز در هفته معلم به استخدام آموزش و پرورش درخواهند آمد. بخشنامه استخدام این معلمان هم فورا به استان‌ها ابلاغ خواهد شد.»

قاسم احمدی لاشکی افزود: «هم اکنون همه معلمانی که از قبل از سال ۹۱ در مدارس دولتی فعالیت می‌کردند و طبق مصوبه مجلس مشمول استخدام بودند، به استخدام آموزش و پرورش درآمدند. استخدام در آموزش و پرورش هم از این به بعد فقط از طریق کنکور سراسری و آزمون استخدامی خواهد بود. آموزش و پرورش امسال ۲۰ هزار معلم هم را از طریق کنکور سراسری و دانشگاه فرهنگیان جذب خواهد کرد.»

وی که در مجلس یازدهم، سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات بود، تصریح کرد: «آموزشیاران نهضت سوادآموزی ورودی قبل از ۹۲ که سوادآموز داشته و هم اکنون در سازمان نهضت سوادآموزی فعالیت دارند نیز مشمول استخدام خواهند شد، اما آموزشیاران تک‌دوره غیرفعال مشمول استخدام نخواهند شد. طبق تأکید آموزش و پرورش معلمان شاغل غیررسمی مشمول استخدام نیازی به ارائه سند مالی دریافت حقوق در سال‌های تدریس خود را نخواهند داشت.»

احمدی لاشکی گفت: «آموزش و پرورش از این به بعد هیچ تعهدی برای استخدام معلمان غیررسمی ندارد. از ۶ هزار نفر از معلمانی که در آزمون استخدامی سال گذشته آموزش و پرورش نشده‌اند نیز می‌توانند دوباره در آزمونی که در خرداد یا تیر برگزار می‌شود شرکت کرده و پس از کسب رتبه لازم به استخدام آموزش و پرورش درآیند.»

حل مشکل سرایداران مدارس

معاون حقوقی وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: «پیگیر حل مشکلات سرایداران مدارس هم هستیم و پیشنهاداتی از طرف وزیر آموزش و پرورش به مراکز تصمیم‌گیرنده داده شده‌است تا بتوانیم حقوق و مزایای این افراد را نیز افزایش دهیم.»

وی با اشاره به موضوع معلمان خرید خدماتی هم گفت: «هم اکنون بیش از ۲۰ هزار نفر از معلمان خرید خدماتی در آموزش و پرورش مشغول فعالیت هستند و در مناطقی که امکان استفاده از معلمان رسمی تمام وقت وجود ندارد به کار گرفته شده‌اند. حقوق و مزایای این معلمان از ابتدای سال تحصیلی جاری افزایش داده‌ایم.» به گزارش خبرگزاری خانه ملت، آموزش و پرورش تاکنون نیرو‌های بلاتکلیف بسیاری داشت و نظر کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در دوره‌های قبل هم این بود که اگر قرار است استخدامی انجام شود، اول تکلیف نیرو‌های بلاتکلیف روشن شود و اگر مجوزی برای استخدام گرفته می‌شود؛ مجوز برای استخدام این افراد باشد و تکلیف این نیرو‌ها مشخص شود. نمایندگان مجلس عقیده داشتند که با استخدام نیرو‌های بلاتکلیف، بسیاری از مشکلات کمبود نیروی انسانی حل شده، نارضایتی که در بین معلمان است برطرف می‌شود و استفاده از نیرو‌های جدید برای برنامه‌های آینده در یک روال عادی و طبیعی از طریق دانشگاه فرهنگیان و شهیدرجایی انجام می‌شود. این اتفاق اکنون با استخدام سایر معلمان بلاتکلیف رخ داده‌است.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۶:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۱
0
0
پس فلسفه دانشگاه تربیت معلم ( که به دانشگاه فرهنگیان تغییر نام یافته ) و در تمام کشورهای پیشرفته رایج است چیست ؟!! آینده و پیشرفت یک جامعه بسته به معلمان آموزش دیده و کار آزموده است
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار